Myggmedel

13 aug. 2013 22:49
Visningar: 3338
Ska åka med två barn (10 mån och 3 år) nu i vinter. Vad kan man använda för medel på barn?

Läst att denguefeber härjar mer än vanligt, bör man vara orolig?
Av Hille2
14 aug. 2013 09:55
Man ska ju egentligen inte använda ens de svenska myggmedlen på barn under tre år. Men i ert ställe skulle jag nog göra det ändå, med tanke på att dengue är en allvarlig sjukdom och farligast för små barn. Denguemyggan är aktiv dygnet runt, tänk på det och på att använda kläder som täcker det mesta, särskilt när ni går ut och äter på kvällarna. Myggen trivs gärna på golvnivå på restaurangerna.
De flesta bungalow/hotellägare, även på mindre resorter utanför de största turistområdena, sprutar dock sina rum och omgivningar med insektsgift lite då och då, särskilt när en större epedemi är igång (vad de sprutar med vill vi inte veta...).
15 aug. 2013 12:47
Har läst om citrongräsolja, någon med erfarenhet?

Precis, vi vill nog inte veta vlka medel som det besprutas med....

Trodde myggan som sprider dengue bara var akriv vid vissa tidpunkter på dygnet?
Av Sos08
15 aug. 2013 19:23
Denguemyggan lever visst längre nu, och med högre livslängd så blir de automatiskt fler än tidigare. Den har också blivit aktiv även kvällstid och förr var det mest dagtid.

Så myggmedel innehållande DEET kan vara bra att använda i vissa lägen och som tidigare sagts....täckande kläder. Dagtid vid havet där det fläktar brukar det inte vara något problem men annars kan det vara bra att skydda sig lite mer.

Mvh SoS
Av Annl
17 aug. 2013 12:43
Myggmedlet Mygga som finns på Apoteket här hemma innehåller DEET och det är som sagt nödvändigt för att hålla myggen borta så det kanske är bra att köpa och använda till barnen om du inte vill köpa något inhemskt myggmedel.

Jag läste för inte så länge sen att denguemyggorna har blivit mera aktiva nu och att de nu även "opererar" på dagen och inte bara på natten som tidigare och att detta blivit ett stort bekymmer för befolkningen och att myndigheterna nu sprutar ännu mera för att hålla myggorna i styr. Nu har tydligen myggorna även kommit till Bangkok där de enligt artikeln inte tidigare förekom i så stor omfattning.

Jag skulle ta med mig eget myggnät för att vara på den säkra sidan. Det kan man köpa på vaccinationsmottagningar.