Myggen ?

28 jan. 2010 23:14
Visningar: 6607
Blev lite orolig nu när jag läste om de farliga myggen i Thailand. Är det något att vara orolig över?
Läste att man kunde bli jätte sjuk och i värsta fall dö. :(
Och hur lätt är det att skydda sig mot mygg :) mer än att ha myggmedel.
29 jan. 2010 10:54
Nja... dö lär du väl inte göra av dengue-feber men du kan bli rejält sjuk! Läs mer nedan: "De lindrigaste formerna av denguefeber är inte livshotande."

http://www.swedenabroad.com/Page____4908.aspx

"Denguefeber är endemisk i Thailand liksom i övriga asiatiska länder. De myggor som på olika sätt sprider febern har påträffats under en längre tid i Thailand och närliggande områden. Dessa myggarter lever i tropiska och subtropiska förhållanden och trivs i princip i allehanda mikromiljöer: på landsbygden, i djungeln, i städer, inom- och utomhus. Enligt det thailändska hälsoministeriet har man sedan 1997-1998 med ett par års mellanrum kunnat märka en ökning av denguefeberfall. Det senaste året registrerades tiotusentals fall av denguefeber i Thailand. Flest smittofall inträffar under regnperioden, som i Thailand börjar i maj och pågår till oktober.

Enligt Thailands hälsoministerium och andra experter finns det ingen orsak till överdriven oro på grund av denguefebern. Eftersom sjukdomen är endemisk måste man lära sig att leva med risken och skydda sig mot myggorna, som sprider febern.

För att undvika sjukdomar som sprids av myggor, i synnerhet denguefeber och malaria, är det skäl att skydda sig mot myggstick genom att använda ljusa kläder med långa ärmar och ben, samt myggmedel. Om sjukdomssymptom uppträder bör i synnerhet barn och äldre personer söka vård utan dröjsmål. De lindrigaste formerna av denguefeber är inte livshotande.

För mer information om rekommenderade vaccinationer inför resa till Thailand, se följande länk från Sjukvårdsupplysningen: 1177.se"

Däremot är det vanligt med knott när skymningen faller så köp ex MyggA på Apoteket och smörj in dig väl innan du går ut. Många restauranger har sk myggspiraler för att hålla knotten borta!
Av Energi
29 jan. 2010 11:02
Är det inte så att om man får febern 2ggr så dör man? Rätta mig någon om jag har fel!
29 jan. 2010 11:08
Får du en allvarlig variant av denguefeber (med invärtes blödningar) avråds du från bli smittad igen - då kan du dö! Svägerskans väninna fick denguefeber för två år sedan och var svårt sjuk i 6 månader - hon får aldrig åka till Thailand igen (eller närliggande områden där det kan finnas denguefeber).
Av Msdr
29 jan. 2010 14:50
Hej!

Det är ju omöjligt för alla läkare att hålla sig upp daterade vad gäller alla tropiska sjukdomar så jag brukar gå in på Smittskyddsinstitutets hemsida om jag vill uppdatera mig, just vad gäller denguefeber är adressen:

http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/denguefeber/

Pålitlig, uppdaterad, utförlig men samtidigt lättfattlig info!

Var inte orolig hursomhelst när du reser till Thailand, du ska ha bra mkt otur för att drabbas av någon allvarligare sjukdom där!
Myggen är som du skriver mkt svåra att skydda sig helt ifrån :) Jag tyckte nog inte det var så farligt med mygg i Thailand (Koh Chang), däremot mkt mkt mkt värre på t.ex. Borneo...
Av Annkan
29 jan. 2010 19:00
Hallo!!

Håller med msr, inga problem med mygg, ska man få febern så ska man ha rejäl otur, vi har aldrig
haft problem

Mvh Anka
Av Brjn
29 jan. 2010 20:04
Hej!
Myggen är som mest aktiva vid gryning och skymning. Vi gör alltid så att när det börjar skymma efter solen gått ner så går vi in och duschar och gör oss iordning för kvällen så slipper man ifrån myggen. Så fort det blir helt mörkt och det blir det snabbt så är myggen borta. Vi tar ändå för säkerhets skull lite myggmedel på oss när vi går ut på kvällen. Brukar aldrig har några problem med mygg.
Britten
30 jan. 2010 11:07
Hej

Som sagt så finns det ett jättebra myggmedel att köpa på apoteken på plats i Thailand.
medlet heter sketolene.

Mvh/Siam
Av Brjn
31 jan. 2010 07:49
Hej igen!
Som vanlig badturist lever man ju främst ett strandliv. Visstas man innåt land på dagtid finns det ju en större risk. Tar man sig en promenad in i skogen så så är det bra om man skyddar sig.
Britten