Myggen

Av Sus70
25 sep. 2014 23:01
Visningar: 2480
Jag skulle vilja ha tips mot myggbetten i Thailand. Många skriver om myggmedel och annat, men INGET har hjälpt mig tyvärr. Sist vi var där fick jag Atarax av Dr Tjosan i Khao Lak =)

Denna gång ska vi ö-luffa från Koh Sukorn och norrut och kommer inte att ha tillgång till doktorer. Har ni några tips på hur jag undviker dessa blemmor jag alltid får? Det kliar nå så djävulskt och jag vill verkligen förekomma detta denna gången. Svenskt antihistamin är sockerpiller..

What to do?
26 sep. 2014 22:29
Hej
Är du säker på att det är myggbett ? jag trodde också det tills jag fick informationen att det kunde vara sandloppor. varje gång jag besökte Thailand fasade jag för mina bett, fick besöka läkare gånger flera och fick olika tabletter och salvor som jag fick använda, sov dåligt då det kliade vansinnigt samt att betten blev variga då jag kliade sönder dem, men nu är det ett minne blott. så härligt !! och vi åker 2 ggr per år till Thailand.
Så här gör jag och jag vet att många har blivit hjälpta, så jag hoppas att även detta ska hjälpa dig.
Köper med mig roll on Mygga från sverige och stryker på mig det när jag vaknar och sedan efter jag duschat på eftermiddagen detta är mot eventuella myggor och andra bitande :).
För att slippa sandlopporna så gör jag såhär: smörjer in mig med solfaktor och utanpå detta så smörjer jag kokosolja (den köper jag i Thailand) varje gång jag kommer upp från vattnet, för mig räcker det på benen, då jag sitter i solstolen, men ligger du på en handduk så smörj där du vet att du brukar få dina bett..
OBS !! kokosoljan kokar INTE på kroppen så du behöver inte vara rädd för brännskador pga den. Enligt Thaiarna så har den en solfaktor i sig men ingen vet hur mycket.
Hoppas detta kan hjälpa dig lika mycket som mig, för nu njuter jag av sol och bad utan en massa bett..
Av Sus70
26 sep. 2014 22:45
Hej! Åh tack! Kanske är det loppor?! Jag har inte ens tänkt tanken! Jag ska verkligen prova dina tips! Tack snälla du!!

Vi ska åka till små öar så kokosoljan kanske bör köpas i Sverige innan vi åker? Har förresten i skafferiet eftersom jag använder den till hårinpackning och liknande..Om det är sådan olja från typ Markatta du menar?

Tack än en gång. Du kanske har räddat vår semester <3
26 sep. 2014 23:03
Hej
jag har alltid köpt i Thailand, men den från sverige duger säkert, ta med en och skulle du hitta någon i thailand så kan du ju se om den skiljer sig något, tror inte det, läste lite om Markatta o den lät bra :).
man brukar säga att om betten ser ut som en vulkan, dvs går sönder uppe på och bildar en sårskorpa så är det loppebett, medans myggbett är med en röd bulle, hoppas du förstår vad jag menar..
hade varit roligt om du berättade hur det gick efter din resa. ska själv till Thailand nu i november.
27 sep. 2014 08:18
Vill absolut inte skrämmas men…har en väninna som inte kunde bli av med sina myggbett trots mediciner. Det visade sig vara vägglöss som hade bitit henne. Hennes pojkvän fick inte ett enda bett, hon fick massor varje natt. Tydligen så selekterar lössen vem de angriper. de blev ett antal besök hos läkare där. Hon fick kolla efter svarta prickar i kanterna på sängen, under madrassen. Enligt läkaren så är det inte alls ovanligt med vägglöss i Thailand.
Hoppas att det "bara" är myggbett du får.
Av Sus70
27 sep. 2014 18:24
Carina: Vi åker i december (14:e) så du kanske hinner hem innan jag åker =)

Dalton: Men fy! Vägglöss är min skräck! Har haft vänner som fått med sig hem från Kroatien så hela deras hus var tvungen att saneras. Jag hoppas verkligen att det är vad som helst men INTE det! =)
27 sep. 2014 22:24
Sus70!
Håller tummarna för att du får en trevlig semester utan besök av något av dessa små odjur!
Kolla noga efter svarta prickar under madrasserna.
Av Hille2
28 sep. 2014 08:26
Det är väl knappast troligt att man skulle råka ut för bett av vägglöss på alla resor man gör? Det har hänt mig ett par gånger på 20 år och då har jag mestadels bott i bungalows/hotell med låg standard.
Av Sus70
28 sep. 2014 21:48
Nä..jag håller med. Jag har fått hemska bett på Karon och Bang Niang (Koh Lak) I Bang Niang var min vuxna barn med och dom blev lika drabbade. Min sambo klarar sig alltid.
Av Sus70
28 sep. 2014 21:50
Dalton: Jag ska verkligen hålla koll, utifall att..