Mobilt bredband i USA?

Av Annaer
29 okt. 2010 09:03
Visningar: 1666
Hej alla!

Åker till usa (CA & NY) i juni/juli nästa år är borta drygt 6 v.

Brukar ta med den lilla laptopen när jag reser för att kunna surfa, skriva resdagbok, hålla kontakt med folk hemma osv. Hur fungerar det med internet/bredband i usa? När jag rest i thailand så har jag köpt ett simkort till mobilen & sen använt den som modem, kan man göra likadant i usa? Eller är det bättre att göra på ngt annat sätt? Vill gärna kunna surfa från rummet & inte behöva gå till ngn wifi zon eller likn.

Tacksam för svar!!

// Anna
Av Sasv100
29 okt. 2010 22:12
Gjorde en resa i tidigare i år i CA, NV och AZ. När jag bokade hotell var ett av mina krav att det skulle finnas Wi-Fi.
Alla hotell, utom ett, hade gratis Wi-Fi. Det enda jag behövde betala på var i Las Vegas. Det kanske man kan förstå, hotellen vill inte att du ska sitta på rummet och kolla internet utan du ska spela bort dina pengar i casinot.
Uppkopplingarna var också överraskande snabba. Gjorde en motsvarande resa för ett par år sedan och då var uppkopplingarna oftast betydligt långsammare. Tekniken går framåt.
Min uppfattning är att väldigt många hotell har gratis internet.
Om du kollar hotell på bokningssiterna så har de uppgift om det finns internet och om det kostar att koppla upp sig.
3 nov. 2010 20:04
Det är svårare än vad man tror att köpa ett enkelt sim-kort och använda i sin mobil eller modem. Oftast måste man köpa en hel telefon för att få med ett kontantkort, att sedan lägga ett datapaket på det slutade med att det skulle kosta totalt $80-$90.
De sa till oss att de enda abonnemangen som fungerade i våra europeiska telefoner var AT&T och T-mobile (till och med till min iPhone). Abonnemangen i USA verkar vara mycker starkare knutna till telefonerna man köper. Vi köpte telefoner (med kontatkort) på Target. Kolla på deras sida också.