Miami till Bahamas

10 sep. 2015 21:40
Visningar: 6664
Hej,
Jag och min pojkvän ska åka till USA i Januari 2016. Tanken är att vi ska åka till New York och sedan vidare till Miami. Vi skulle även vilja ta oss från Miami till Bahaham, helst inte Grand Bahamas då jag hört att det är turistaktigt och att man inte får se hur fint Bahamas verkligen är. Skulle dock vilja vara på Bahamas längre än en dag, fyra dagar tycker jag är lagom då vi ska vara borta en månad totalt. Har någon tips om hur man tar sig till någon av de mindre turistaktiga öarna, helst med båt då vi kommer vara trötta på att flyga, hur man ska göra när man bokar och vilken av öarna som är finast/bäst? :)

Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning, Amanda
Av Birgere
11 sep. 2015 01:19
Bahamas är stort så ska ni göra annat än tillbringa tiden på en färja eller postbåt så bör ni flyga både till och inom Bahamas. Long Island och Great Exuma står iaf på min önskelista. Bästa startpunkt tror jag är Nassau.
1 månad för NYC o Miami... det är mycket tid. Vad ska ni göra? Stämmer åldern i din profil så är ni väldigt begränsade i vad ni får göra. 21 år är åldersgränsen för det mesta för sådant som man får göra som 18-åring i Sverige.
13 sep. 2015 16:19
Tack för svar!
Har kollat lite på att åka till Nassau, och det är precis som du säger mycket tid man måste lägga på resandet dit om man ska ta båt och inte flyg.
I New york är tanken att vi ska se allt. Jag redan varit där en gång men min pojkvän har aldrig varit där.
Vi ska även till Orlando och gå på bland annat Disney world. I Miami ska vi sola och ta det lugnt, bara njuta. Tror inte det kommer bli någon dödtid för oss då vi båda är bra på att komma på något att göra.
Vi är medvetna om att det, precis som du säger, blir väldigt begränsat för oss eftersom vi är 18-20 år. Men vi är inte ute efter att festa, eller köra bil i USA, och då anser vi det ändå värt att åka dit eftersom där är så extremt mycket att göra även om man är under 21 år :) Men klart man hade velat sätta sig på en bar och ta ett glas vin!
De andra ställena som du nämnde i bahamas, är det lättare att ta sig dit med båt då eller är det fortfarande flyg som gäller?
Av Landl
16 sep. 2015 12:29
Jag var själv på ön Eleuthera i maj månad. Precis som du säger, är Grand Bahamas och Nassau överturistat och inte direkt det man ska prioritera när man vill se Bahamas.

Eleuthera är en fantastiskt vacker ö. Jag åkte med ett 18-mannaplan från Nassau till Governors Harbour - flygbolaget hette Southern Air och det hittade jag via en enkel Google-sökning (fanns ej bland jämförelsesidor som Momondo, Flygresor etc). Bara flygresan var en fantastiskt upplevelse i sig. Bodde på North Palmetto Point i ett hotell som hette Unique Village. Precis vid havet och oerhört vackert. Bodde bara ca 8 personer där när jag kom dit.

Rekommenderar att man hyr bil, då det finns väldigt mycket fina platser att se runt om på ön.
16 sep. 2015 13:16
Tack för svar!
Har hört att Eleuthera ska vara jättefint!
Tog du dig då till Nassau med båt och sen därifrån till Eleuthera med flyg?
Var det dyrt att bo på Bahamas/Eleuthera? :)

Känns som att det borde bli lättast om man flyger från Miami, eller New York, till Bahamas och sedan till Miami. Alltså antingen nyc-Bahamas-Miami-Orlando eller nyc-Miami-Bahamas-Miami-Orlando :)

Är bara rädd att man kommer tröttna på att flyga..
Av Landl
16 sep. 2015 17:35
Grejen är, att jag flög åt motsatt håll. Jag vi flög NYC - Mexiko City - Cancun (Mexiko) - Havanna (Kuba) - Nassau. Så vi tog flyg till Nassau och sen därifrån det där lilla planet till Eleuthera. Till Miami flög vi efter Bahamas.

Bahamas är generellt väldigt dyrt... Kan tom vara dyrare än i Sverige. Där vi bodde kunde en pizza ligga på 20 dollar (en mindre), men självklart finns det alternativ.

Jag förstår om ni blir trötta på att flyga. Det man kan göra, och som är rätt billigt, är att ta båt mellan Miami (eller Fort Lauderale) och Nassau! Det tar 3-4 timmar ca (tror jag) och ska vara rätt behagligt.

Om ni väljer att flyga, skulle jag personligen välja den första rutten. NYC - Bahamas - Miami - Orlando. Men båda funkar ju förstås. :)
21 sep. 2015 11:17
Okej!
Tack så mycket för bra tips :D
31 aug. 2016 12:11
Hej! hoppas ni hade en bra resa!
Ville bara fråga om ni tog båten någon gång till Bahamas eller mellan öarna ?
Av Mike76
15 sep. 2016 20:10
hej!! åkte ni kryssning till bahamas eller hur gjorde ni? vi ska göra en sån resa nu i oktober :)
15 sep. 2016 21:33
Hejsan!
Vi åkte faktiskt inte till Bahamas, dels för att vi inte ville åka båt dit (för det tog för lång tid om du ska till de öarna där det inte är fullt med turister) och vi ville heller inte flyga då det var för dyrt. Grand Bahamas kan man ju åka till över en dag men tror inte man får den sanna bilden av Bahamas av den ön.
Att vi inte åkte dit är inget vi nu i efterhand ångrar, även om jag skulle vilja åka dit. Men det får helt enkelt bli en annan gång isf. Men möjligheten finns att åka från Miami till Bahams. Men för oss var det helt enkelt en fråga om det var värt det :)

Vi var nere en dag i key West istället, med buss. Där snorklade vi och gick runder och kollade. Något jag verkligen rekommenderar!

Ha en underbar resa! (Så avundsjuk på er, skulle vilja göra samma resa en gång till, helt underbart!)

Mvh, Amanda
21 sep. 2016 11:48
Hej! Jag är sen på denna tråd, men vad härligt att läsa att andra rekommenderar Eleuthera. Det kan jag också göra!
Det är en underbar ö där jag kände att jag fick uppleva ett Bahamas utan kommers och med öde vackra stränder. Vintern 2015 åkte jag dit tillsammans med min man och våra två barn och jag har samlat mina bästa restips därifrån och skrivit om hur vi planerade resan här: http://frukapten.se/category/resor/bahamas/eleuthera/.
Vi jämförde också alternativen att åka båt eller flyg och valde i slutändan flyg från Fort Lauderdale.