Mer diskussioner om Florida

9 dec. 2018 07:53
Visningar: 203
Hejhej!
Jag undrar om ngn känner till fler forum med diskussioner om Florida? Tänker närmast på Facebook-grupp? Jag upplever att diskussioner om specifika ämnen är mer livliga på Facebook nuförtiden.
Jag har sökt lite efter grupper men hittar inget vettigt.
Är med i liknande redan när det gäller en vissa länder i Europa.
Av Daquiri
9 dec. 2018 08:39
Det finns en fb-grupp som heter Vi som gillar resa. Där kanske du kan få svar.
Av Birgere
9 dec. 2018 10:02
Det finns massor med tyska FB grupper som handlar om västkusten och säkert 100 engelska om Orlando.
Finns säkert om andra delar av Florida.
Annars är RG där du hittar mest fakta o tips om Florida på svenska och till skillnad från FB så finns det ju en fungerande sökfunktion. Men man kan nog inte säga att det är en social plats med massa småsnack som du har på FB.
9 dec. 2018 11:38
Hej!

Jag har inte stött på någon grupp på FB men har heller inte letat så grundligt, svenska grupper verkar knappast finnas alls. Finns något om jobb och husköp men inga med större antal medlemmar, grupper med 5-20 medlemmar är ju mer en privat sammanslutning, typ ett gäng som planerar en resa....

Jag följer ett par grupper om Kanarieöarna och Spanien, där är större intresse men i ärlighetens namn så är det mest att folk lägger ut bilder eller samma frågor som antingen inte går att besvara eller som besvarats 100 ggr, tidigare, "vi kommer ner om 2 veckor, hur är vädret då?" "vad heter öl på spanska?" (något överdrivet). Visst finns ju chansen att lära sig lite och få svar på specifika frågor men annars är det väl mest som Birgere skriver, det sociala, lite mer chatter....

Forum finns det ju inte heller så mycket. Jag hade ett forum i många år på hemsidan men lade till slut ner det, intresset är förvånansvärt litet, kom kanske ett inlägg varannan månad i genomsnitt :( Man ser ju på andra (jag har inte kollat alla, kanske finns vissa som har bättre intresse) forum om enskilda resmål, t.ex. Kanarieöarna som är ett av de populäraste resmålen, det är ingen aktivitet, går man in efter 2 veckor kanske det gjorts ett eller två nya inlägg, underlaget räcker nog inte utan det måste vara som RG, ett forum om allt med resor.

Det finns ju Travel Forum (Flashback) om man står ut med att bli idiotförklarad, hårda påhopp och all annan idioti som skrivs där ;( De flesta andra forum tror jag har dött ut. Familjeliv finns ju om allt möjligt, gillar man bråk och personangrepp mm. och Flashback inte räcker så är det ett alternativ, sjukare forum har jag aldrig sett :(
Tripadvisors forum är ju okej för svar på rena faktafrågor och tips, men någon diskussion är det ju sällan där vad jag sett.

RG är långt ifrån perfekt men jag tycker ändå att de håller skaplig ordning och att det funkar hyfsat om folk använder sökfunktionen innan de frågar, vilket det är lite si och så med. Trots allt bästa svenska (skandinaviska) stället för resediskussioner jag besöker nu för tiden.