Malaysia eller Bali

11 mars 2018 19:32
Visningar: 785
Halloj, vi behöver lite tips o råd. Jag o min sambo planerar en resa till Indonesien/Malaysia i början av oktober 2018. Vi har tänkt oss en ca vecka på Bali eller Perhentian Islands. Några rekommendationer? Är en vecka för kort tid? Hur är vädret i området, på gränsen till regnperiod eller hur?

Alla tips mottages med glädje!

Birgitta
11 mars 2018 20:41
För den tiden det tar att ta sig till Bali eller Malaysia så tycker jag 1 vecka på plats är lite väl kort tid. Men det är givetvis en smaksak. Min lillebror tog en weekend I Seoul bara för att gå på koncenrt, det var 14+ flygning en väg. :)

Jag tror jag hade åkt till Perhentian, jag gillade inte Bali så mycket. Har iofs inte varit på Perhentian (p.g.a. tidsbrist) men det verkade nice. Lugnt och avkopplande.

Här är vad jag gjorde på Bali:
http://www.ixploretheworld.com/archives/2673
http://www.ixploretheworld.com/archives/2680
11 mars 2018 23:30
Jag hade tagit Perhentian. :)

Iofs är Bali intressant på många sätt också, kanske är mer att göra där. Perhentian kanske blir långtråkigt.
Av Erik777
12 mars 2018 09:21
Jag har varit på Perenthian, aldrig på Bali. jag tror inte att de är riktigt jämförbara. Perenthian är en (egentligen två olika) väldigt liten ö, utan bilar, med mycket sparsam infrastruktur, man lever barfotaliv. Bali har flera miljoner innevånare, utbyggd infrastruktur etc.

Perenthian var för mig en väldigt trevlig upplevelse och jag kan rekommendera att åka dit.
15 mars 2018 09:55
Perhentian har fantastiska stränder och ett undervattensliv utan dess like. Barfotaliv som Erik777 skriver ovan. Tyvärr finns inte mycket mer än just detta.

Bali har OK stränder, vill du snorkla så är det inte mycket att se vid stränderna utan du vill troligtvis hoppa på en snorkeltur i sådant fall. Å andra sidan så har du en uppsjö av restauranger, shopping, sevärdheter och bedövande vacker natur om du tar dig en liten bit norrut.

Jag har skrivit en del om mina erfarenheter på Bali: https://www.thinkingoftravel.com/tag/bali/ och i Malaysia: https://www.thinkingoftravel.com/category/malaysia/

Mao, det går inte att peka med hela handen och rekommendera ett alternativ utan att veta vad du vill uppleva.