Makaraska Kroatien

Av Lossef
3 dec. 2016 17:08
Visningar: 660
Vi funderar på att resa en sväng till Kroatien i sommar. Planen är att flyga till Split. Vill gärna börja ute på Brac men sedan ta oss in till fastlandet några dagar innan vi flyger hem. Vi är en familj med 2 vuxna & 2 barn på 8 & 11 år och tycker om att hitta på lite saker. Vilken ort skulle ni rekommendera på fastlandet så det inte är så långt till flygplatsen när vi ska hem. Har läst lite om Omis och kunde även se att det gick en färja från Bol direkt dit. Tacksam för några tips.
Av Ansun
3 dec. 2016 18:29
Jag vet att det går färja från orten Sumartin på Brac till Makarska, men jag tror inte att det går någon färja från Brac till Omis?
Vi såg att det gick utflykter med båt från Omis till Brac, men man kunde inte använda den som transport över. Vi fick ta bussen in till Split och färjan över till Brac därifrån.

Om ni vill avsluta resan med några dagar i närheten av flygplatsen så är Trogir ett mysigt ställe. Flygplatsen ligger bara 10 minuter därifrån. Vi brukar alltid avsluta vår resa med någon natt i Trogir just för närheten till flygplatsen, och sen så är det ett mysigt ställe med alla sina gränder.