Att göra på Hvar och Makarska

Av Mattsig
15 apr. 2016 14:08
Visningar: 1088
Hej!

jag, min sambo, min bästa kompis och ett annat par har bokat flyg och boende i Kroatien till sommaren (slutet på juli).

Eftersom att vi ska vara borta i lite mer än två veckor (drygt en vecka på varje ställe), vill vi hitta på saker!

Alla tips mottages gärna! Vad finns och BORDE göras/upplevas på Hvar samt Makaraska? (Vi kommer bo i Hvar stad)

Tacksam för svar :)
Av Desires
15 apr. 2016 19:08
Hvar:
Underbart härlig medeltida stad - bara att njuta!
- Strosa runt på kullerstensgatorna, gå upp till fortet Fortica... som ligger högt belägen på en kulle ovanför staden Hvar. Byggdes på 1600-talet. När ni kommer upp kan ni njuta av fantastisk utsikt över staden o öarna utanför, eller ta ett glas vin eller en lunch!
- Pakleniöarna heter "småöarna" som ligger utanför Hvar. En dagsutflykt dit ut kan verkligen rekommenderas. Taxibåtarna ut till denna övärld avgår från Hvars hamn. Båtarna går ofta och det tar ca 15-20 min till den närmaste ön. Kristallklart härligt vatten att bada i!
- Orten Supetar är också sevärd, mindre ort, färre turister men mysigt att spendera några timmar där! Även lite billigare här, Hvar är nog den dyraste orten på ön Hvar!
Mer tips (även lägenhetstips)o foton för HVAR http://www.desires.se/#post10

Makarska är ett stort område, ska ni bo i orten Makarska, så vet jag inget om den. Har bara bott i lilla orten Brela som ligger i området Makarska.
Här mer tips om orten BRELA, Makarska http://www.desires.se/#post184

- En ort som tillhör Makarskaområdet är den fina lilla orten Omis, där finns en hel del att göra även för de äventyrslystna, t ex kan ni ta en flodtur där på vackra Cetinafloden, även forsränning börjar bli populärt här i Omis. Många bergsklättrare beger sig hit för att bestiga de branta klipporna bakom den gamla staden.
Mer om OMIS http://www.desires.se/#post86


Av Trea
16 apr. 2016 08:41
Hvar är en väldigt fin och trevlig stad! Jag tycker absolut att ni ska besöka den charmiga staden Stari Grad också! Vi har samlat alla våra Kroatientips här:
http://www.freedomtravel.se/restips/europa/balkan/kroatien/
Kroatien hvar/makarska
Kroatien Matildabbb, 22 maj 2013
Updaterad av Desires för 6 år sedan
1
Hej! Jag och min pojkvän åker till Kroatien och ön Hvar på lördag. Någon som har koll hur man tar sig från flygplatsen och till Hvar? Vilken hamn ska man till och hur lång tid tar det? Sen den 30 maj ska vi Makarska. Hur tar man sig då från Hvar till Makarska lättast? Tänkte kolla om någon har ...
Makarska med 9 månaders bebis.
Kroatien Dian, 31 mars 2010
Updaterad av Dian för 9 år sedan
3
Hej! Vi åker till Makarska i slutet på maj med våran dotter på 9 månader, funderar lite på mat, värmen osv för hennes del och även våran del. Finns blöjor och sånt att köpa där? Vi har tänkt att åka till brac och hvar som utflykt, men vi vill gärna sola, bada och slappa. Sitta på nått fin ...
Hvar?
Kroatien Villveta, 17 feb. 2018
Updaterad av Izabellpraag för 1 år sedan
4
Jag har tidigare varit på Hvar, dock var detta 2012 och i sommar är jag och min kille sugna på att åka dit då han aldrig varit där tidigare men också för att jag inte kommer ihåg mycket från resan. Samtidigt känns det kul att kanske åka till någon annan del av Kroatien då jag redan varit på Hvar, ...
Supetar eller Makarska?
Kroatien Eskada, 29 juni 2012
Updaterad av Amluma för 6 år sedan
4
Hej! Står och väljer mellan att åka till Supetar eller Makarska. Hade egentligen bokat till Supetar men då hotellet var fullt bytte vi till ett i Makarska. Nu har resebyrån hittat en privat lägenhet åt oss i Supetar, men kan inte bestämma mig för var jag vill bo. Fördelen med Supetar är att det är ...
Makarska, resetips!
Kroatien Carohm, 9 apr. 2012
Updaterad av Annakarin80 för 7 år sedan
8
Vi har bokat en resa till Makarska i början av September. Det är vår första resa till Kroatien! Vi skulle därför bli jätteglad för alla resetips vi kan få! Vi kommer att bo på Hotell Dalmacija som ligger alldeles vid stranden ca 400 m från centrum. Efterlyser restaurangtips, utflyktstips mm! ...
-- Hvar --
Kroatien Sandrush, 7 juli 2009
Updaterad av Leaf för 10 år sedan
5
Hey! Jag & en vän funderar på att besöka ön Hvar men som jag förstår det så finns det inga sista-minuten resor dit eller har jag fel? Hur kan man ta sig dit på bästa sätt? Om vi tar flyget till Split (som jag förmodar har den närmaste flygplatsen), finns det då båtturer som man kan ta till Hvar? ...

Om Makarska Makarska-rivieran, Europa

Här i Makarska finns en av Medelhavet bästa strandpromenader, kantad av palmer och med mängder av restauranger, barer och kaféer.


Här i Makarska kan du gå omkring bland små mysiga butiker och restauranger längs de smala gränderna i gamla stan.
Framåt kvällen är det i stället den palmkantade strandpromenaden som gäller.

Staden ligger inklämd mellan den vackra stranden och en imponerande bergskedja bara en kilometer inåt land.
Om du vill prova lite mer ensliga stränder så finns det dussintals både norrut och söderut längs kusten.

Här i Makarska finns det aktiviteter som passar alla, bergen är perfekta för bergsklättring, det finns gott om trendiga klubbar och barer för partyfolket och både ett observatorium, konstgallerier och många historiska byggnader för den kulturintresserade.

Vid södra änden av stranden finns Sveti Petar-halvön med en liten park – och till och med en liten naturiststrand.

I Makarska finns en av världens största samlingar av skal från snäckor, musslor och sniglar. Det här blötdjursmuseet, Malakološki muzej, skapades av en munk och ligger i källaren på franciskanerklostret.