Öluffa i Kroatien i maj med en 1,5-åring

29 mars 2015 22:00
Visningar: 539
Hej!

Vi tänker oss att spendera en vecka i maj i Kroatien övärld. Planerar att utgå från Split och ta oss till åtminstone Hvar och Brac. Sedan har jag läst ett tips om att flyga hem via Dubrovnik istället, är det någon som rekommenderar detta? Blir det för mycket att se på en vecka, om man även då har tänk att uppleva Dubrovnik åtminstone en dag? Går det färjeförbindelser hela vägen eller måste man ta sig i land och ner till Dubrovnik?
Av Tittin
29 mars 2015 22:33
Tycker det verkar mycket för en vecka Skulle rekommendera att ta o dela de på två resor.......blir mycket åkande...split o makaraska rivieran är jättefint......när vi var i dubrovnik i sommeras va de så mycket folk att de inte gick o ta sig fram nästan......så med en liten skulle ja välja split ;)
6 apr. 2015 20:24
Då är flyget bokat, 9-21 maj Arlanda-Split t.o.r.
Vi tänker oss att spendera första natten i Split och sen har vi 10-11 dagar innan vi måste anlända till Split igen.

Den preliminära planen ser ut såhär:
Brac 2 dgr
Hvar 3 dgr
Korkula 2 dgr
Vis 3 dgr
Sen blir det en kväll till i Split.

Är det överambitiöst med en liten?
Kan vi lämna det öppet eller behöver man boka rum i maj på dessa öar?
Tidsfördelning, kommentarer, ändringsförslag?

/Evert
Av Mirreli - Reseguiden.se
7 apr. 2015 09:53
Hej, ang. boende så är det inga problem att hitta det på plats då ni reser i maj. Det enda är väl att det kan ta en del tid från ert redan späckade schema...Är ni vana resenärer och packar smart så är det ju inga problem att resa med barn. Personligen hade jag nog strukit ett resmål för att få njuta av varje ö.
Av Ansun
7 apr. 2015 14:09
Tänk på varje gång ni förflyttar er så går det nästan en dag. Jag skulle välja bort något/några av ställena för att få tid att "landa" och ta det lugnt, särskilt om jag hade en liten med på resan.
Jag skulle nog välja ut Brac och en till Ö, och sedan den sista natten så skulle jag bo i Trogir, en mysig by ( ett av UNESCOS världsarv) som ligger 10 minuter från flygplatsen.
28 juni 2015 22:44
Kan meddela att vi hade en underbar resa med vår 1,5-åriga dotter!
Första natten blev i Split, sen tog vi oss till Vis och direkt över till Komiza.
Hyrde bil och utforskade ön, mycket trevligt.
Spenderade två nätter och tog tisdagsbåten över till Hvar då det kändes lite väl lugnt och reslusten var hög.
Hvar levererade fint och vi utforskade lokala stränder, åkte till badö samt hyrde bil. Dottern gillade verkligen gränderna och torget.
Det blev tre nätter innan vi tog oss till Brac och Bol där vi bodde i en mycket trevlig lägenhet med fin balkong. Badade på den berömda sandstranden och efter två nätter tog vi färjan tillbaks till Split för att fortsätta mot Korcula. Där blev det tre nätter i den mycket trevliga staden med samma namn. Hyrde bil även här och det var nog den finaste trippen. Väldigt lugnt och fint och häftig terräng. Och grönt och härligt. Sista natten i Split innan flyget hem. Hade inte gjort en enda detalj på annorlunda sätt men detta kanske är ett resesätt som passar just oss.

/Evert
29 juni 2015 07:17
Kul med någon som återrapporterar!
(Även om jag själv inte svarat i tråden)

Ja, man får ju nästa alltid rådet att minska ner på förflyttningar och välja några få ställen som man gör ordentligt.
Men jag kan också tycka ibland att det är roligt och ger mer att resa snabbt...