Las palmas?

Av Ahl
9 okt. 2011 21:42
Visningar: 3874
Hej,
nån som vart i Las Palmas? Är det mysigt där, finns det gamla stan känsla eller är det mest fula hotellkomplex? Vill åka i slutet av nov till värmen, men vill inte bara ha bad utan även charm, och nöjligheter till utflykter till kanske vacker natur. Finns det där?
9 okt. 2011 22:28
Det finns allt det Du efterfrågar och ännu mer. Det finns gamla kvarter med gågator och mysiga torg, det finns Det finns en fantastisk strand mitt i stan och ytterligare en fin strand på andra sidan stan. Det finns massor med små butiker, flera större köpcentra. Det finns muséer, kyrkor, och mycket mer att se. Det är en riktig spansk stad med själ ingen ren turistort utan man är i minoritet som turist. Kan bara rekommendera denna stad! Utflykter kan man göra över hela ön, naturen är väldigt vacker, man kan åka lokalbussar eller ännu hellre hyra bil. Finns massor av små mysiga städer och byar att besöka över hela ön.
Av Annl
11 okt. 2011 08:22
Hej,

För min del är jag inte lika översvallande om Las Palmas som föregående talare utan jag tyckte att staden är klart präglad av turismen och att turisterna har förstört staden som jag upplevde som gammal,
sliten och ful (och då skall man veta att jag absolut inte har något emot gammal bebyggelse i och för sig).

Däremot håller jag med föregående talare att ön Gran Canaria är väldigt fin och att man kan göra fantastiska utflykter och uppleva ett helt annat Gran Canaria. Hyr en bil och kör upp i bergen och ni kommer att få uppleva massor av det genuina Gran Canaria som ni annars missar.
11 okt. 2011 09:40
Tänk vad olika man kan se saker :-) L P är en ganska stor stad med svenska mått (hade nog varit Sveriges tredje största om den låg här) och turismen har på inget sätt förstört eller tagit överhanden där som på de rena turistorterna, jämför med t.ex. Barcelona där turismen är enorm men det är fortfarande en Spansk stad och knappast förstörd. Tvärtom är det nog turismen som till viss (stor) del ger pengar att hålla stan i ordning.

Det finns ju en del bilder från Las Palmas här på RG och jag ska tillfället lägga upp några också, en bild säger ju mer än.........
11 okt. 2011 10:13
Så nu har jag fått upp bilderna om det finns något intresse att se hur det ser ut i Las Palmas.
Måste tillägga att just hur otroligt rent och snyggt det är överraskade oss väldigt mycket, mycket sällan man ser skräp någonstans över huvud taget.
Av Annl
11 okt. 2011 19:58
Alla tycker som sagt olika osv, och jag menar inte att det är skitigt eller smutsigt i LP utan vad jag menar är att det syns att staden har tärts hårt av turister och att det är av denna anledning som staden är sliten - enligt min mening. Men smaken är delad... som sagt!

Det bästa är att bilda sig en egen uppfattning eftersom alla tycker så olika....
Citerat från floridasidanse:
Så nu har jag fått upp bilderna om det finns något intresse att se hur det ser ut i Las Palmas.
Måste tillägga att just hur otroligt rent och snyggt det är överraskade oss väldigt mycket, mycket sällan man ser skräp någonstans över huvud taget.
11 okt. 2011 22:40
Ja vi kan ju inte tycka lika alltid :-) tärts eller närts får var och en bedöma själv då, men åk i alla fall dit och se med egna ögon ;-)
Av Anres
8 dec. 2011 11:24
var där 2 veckor sedan ; den är inte alls präglat eller förstört av turismen.Man ser den riktiga sidan av ön och människorna där. Rekkommenderar det till alla. Turismern är mycket lägre där.Än på andra turist ställerna på ön.