Transfer Las palmas-Puerto Rico

Av Mats64
16 mars 2011 12:00
Visningar: 19189
Undrar om någon vet hur man smidigt och bra tar sig från flygplatsen LPA till Puerto RicoGran Canaria. Vårt plan landar 22.30 och när vi åker hem efte ren vecka lyfter det redan 07.00. Vi är två vuxna och två tonåringar.

Vet någon vad taxi kostar??
Kan man boka i förväg till hemfärden? Man vill ju att det ska vara pålitligt då man måste hämtas mitt i natten.
Tacksam för svar från någon med egen erfarenhet.
16 mars 2011 13:40
Citerat från mats64:
Undrar om någon vet hur man smidigt och bra tar sig från flygplatsen LPA till Puerto Rico på Gran Canaria. Vårt plan landar 22.30 och när vi åker hem efte ren vecka lyfter det redan 07.00. Vi är två vuxna och två tonåringar.

Vet någon vad taxi kostar??
Kan man boka i förväg till hemfärden? Man vill ju att det ska vara pålitligt då man måste hämtas mitt i natten.
Tacksam för svar från någon med egen erfarenhet.
Vi var på GC för en vecka sen, tyvärr åkte vi med Ving (förmodligrn för sista gången) och transfern hem dök aldrig upp så i sista minut åkte vi taxi till flygplatsen. Nu bodde vi i Las Palmas med bara 25 min till flygpl. men det kostade €30 lite drygt, Du kan ju jämföra sträckan och räkna ett ungefär.
Taxi kan Du be hotellet boka åt dig. eller gå till en taxistation och prata med dem.

Jag tog en bussturlista med hem så jag kan kolla i den lite om buss är ett tänkbart alternativ för Er.
Av Mats64
16 mars 2011 13:44
Tack för svaret.

Buss tror jag inte blir aktuellt med tanke på våra flygtider.

Däremot kanske man skulle ta en hyrbil istället för transfer. Om de har öppet nattetid.
16 mars 2011 13:55
Citerat från mats64:
Tack för svaret.

Buss tror jag inte blir aktuellt med tanke på våra flygtider.

Däremot kanske man skulle ta en hyrbil istället för transfer. Om de har öppet nattetid.
Vet inte om de har öppet på flygplatsen, de vi hyrde av i stan (Orlando i Las Palmas) öppnade 10.00 och stängde 19.00 med ett par timmars siesta mitt på dagen! Tänkte inte heller på vika uthyrare som hade kontor på flygplatsen men tror att Hertz fanns där. Fick en brochyr av "Orlando" de har kontor i Puerto Rico och på flygplatsen. Står inga öppettider men hemsidan är www.orlandorc.com de tar €31,13 för en dag, billigaste bilen och €18 för envägshyra om man hyr mindre än 5 dagar.

Lycka till och trevlig resa!
Av Bjorck
16 mars 2011 20:58
Hej,
vi har åkt taxi fyra år på raken, pga åksjuka barn. Vi har bott strax bortom P.Rico, på Amadores. Det är ju riktigt backigt i P.Rico och mycket upp och ned med bussen för att släppa av alla resenärer. Ett år när vi åkte buss, så fick vi kliva av sist, och alla hann att bli riktigt åksjuka. Med taxi tar det dryga halvtimmen dit (ungefär samma som dit ni ska) och det har kostat ca. 55-60 Euro. Det har alltid varit lätt att fixa taxi på flygplatsen, och för hemresan har vi sagt till i receptionen på hotellet en eller ett par dagar innan. Det har funkat jättebra.
17 mars 2011 21:07
Om man bara ser till vad som är enklast och snabbast är det ju verkligt bekvämt att bara hämta väskorna hugga en taxi utanför dörren till ankomsthallen och dra iväg så är man ju nere vid hotellet i ett nafs,skulle nog också gissa på att det kostar ca.45-55 euro enkel väg till P.R har för mig att vi betalade 35 euro till Maspalomas näst senast vi var där, jag vet inte hur många ni är men för oss som brukar vara fyra fem pers så lönar det sig inte med transferbuss och det är ju mycket bekvämare och enklare med taxi också.

Kostnadsmässigt skulle det nog bli nästan lika billigt för er att hyra bil under hela er vistelse där, hyr ni via nätet hemifrån av tex. amigoautos.com betalar ni nog ca.1000-1100kr för en liten bil under en vecka plus fyra fem hundra i bensinpengar, då har ni ju möjlighet att göra nån rejäl utflykt runt ön också vilket verkligen rekommenderas för att se det verkliga gran canaria, man blir förvånad över hur vackert och fridfullt det är när man kommer litet på sidan av så att säga och efter fem tio minuters bilresa från puerto rico så är man uppe i bergen.

Ni kanske hade tänkt er nån utflykt i alla fall, det räcker ju att man tar pengarna som en bussutflykt för två kostar så har man ju sparat in stora delar av hyran bara där.
Bosse.
Av Mats64
18 mars 2011 10:53
Vet någon om hyrbilsfirmorna på flygplatsen är öppna dygnet runt med tanke på våra flygtider.

Har hört att man får betala en extra kostnad om man hämtar/lämnar bilen utanför kontorstider?

Vi kommer att flyga med Iberia med byte i Madrid. Någon som vet om vi checkar in bagaget i Köpenhamn och hämtar det i Las palmas eller om man behöver checka om det i Madrid. Vi flyger med Iberia båda sträckorna.

Mats
Av Kentaa
30 juli 2011 22:43
Jag åkte från flygplatsen till PR senast i Januari. 55 Euro med dricks. Det är så skönt att checka in i lugn och ro och så får jag nästan en timmes extrasemester ;)

mvh/Kenta A