Lankawi och Koh Lipe

Av Ume
22 apr. 2013 23:37
Visningar: 412
Om man vill boka hotellet La Pari Pari , bokar man det direkt på deras hemsida eller på typ booking.com ? Vi ska åka till både Langkawi och Koh Lipe i början av Januari 2014. Finns det något annat hotell som någon kan rekomendera till en familj på 4 vuxna, måste inte vara kungligt men ej heller sunkigt, kom gärna med förslag på Langkawi och Koh Lipe boenden.
Måste vi förboka båt till Lipe redan här hemma eller gör man det på plats på Langkawi? Ska först stanna 7 nätter på Langkawi och sen 7 nätter på Lipe.

Mona
Av Sierra
23 apr. 2013 10:32
Hur du bokar La Pari-Pari spelar ingen roll egentligen, båda sätten är bra och säkra.

Familjerum är inte så vanligt vare sig på Langkawi eller Lipe men det finns om man är ute i god tid. Det vanligaste är rum med två sängar och plats för en extrabädd.

På Cenang Beach på Langkawi har du t.ex familjerum på Beach Garden Resort som har ett rum med tre sängar där de kan sätta in en extrasäng. De har även en villa "Villa Effendi" med fyra bäddar. Den ligger ca 300 m från beachen medan resorten ligger på beachen. http://beachgardenresort.com/index.asp

Även Malibest Resort på Cenang Beach har familjerum. Här ingår ej frukost. http://malibestresort.com/

Sandy Beach Resort ligger också på Cenang Beach och de har familjerum. http://www.sandybeachresortlangkawi.com/

På Lipe har bl a Bundhaya Resort och The Reef familjerum. Bundhaya ligger på Pattaya Beach och The Reef ligger nära Walking Street mellan Pattaya Beach och Sunrise Beach.
http://www.bundhayaresort.com/
http://www.thereefkohlipe.com/

Du behöver inte förboka speedboaten till Lipe men gör det för säkerhets skull i början av er vistelse på Langkawi i en travelshop längs Cenang Road. Boka den som avgår från Telaga Harbour. Därifrån är det endast 50 min till Lipe och immigration proceduren är enklare där. Tag med passen när ni bokar. I biljetten ingår hämtning vid ert hotell för transporten till Telaga som ligger ca 20 min från Cenang.
Av Ume
23 apr. 2013 11:12
Tack Sierra för ditt snabba svar. Nu blev jag lite klokare.Jag återkommer om jag vill veta mer för du verkar var en som vet MYCKET. Tusen tack ! // Mona
Av Ume
23 apr. 2013 20:04
Sierra, vad ska det kosta ToR Langkawi - Koh Lipe med båt / person ?
Är det färja eller speedbåt ?
Av Sierra
23 apr. 2013 22:31
Det är stor speedboat för över 40 pers och det kostar ca 250 MYR/pers ToR (ca 580 SEK).
Av Ume
24 apr. 2013 08:25
Tack än en gång för snabbt svar ! återkommer med mer frågor....

Mona