Langkawi - Bangkok

Av Kanina
21 feb. 2014 20:43
Visningar: 575
Hur tar man sig enklast från Langkawi till Bangkok? Och är det rimligt att tro att man kan hitta boende på Langkawi för 4 pers under jul? Vad bör man räkna med att det kostar/natt under den perioden? Kan vara enkel standard, men rent och AC.
Av Sierra
21 feb. 2014 23:10
För att ta sig till Bangkok från Langkawi har du några alternativ:

1) Flyg via Kuala Lumpur

2) Färja 14.30 till Penang med ankomst 17.15. Taxi 25 min till Penang Airport. Flyg med AirAsia 18.50 till Don Mueang Airport i Bangkok. AirAsia stänger checkin 45 min före dep så det gäller att allt stämmer....du har 25 min tillgodo.

3) Färja 1 tim 15 min från Kuah Jetty till Tammalang Pier utanför Satun Town i Thailand. Taxi (motsv) 1,5 tim till Hat Yai Airport. Flyg med AirAsia, Nok Air, Thai Lion Air till Don Mueang eller flyg med Thai Airways till Suvarnabhumi Airport International Airport.

Ang boende på Langkawi har du familjerum för 4 pers till bra pris på t ex Malibest Resort på Cenang Beach eller Sunset Beach Resort på Tengah Beach. Frukost ingår på Sunset men inte på Malibest. Sunset är trevligare och lugnare än Malibest...jag har bott på båda. Det är mer action på Cenang än på Tengah. Det gäller att boka så snart som möjligt....

http://malibestresort.com/
http://sungroup-langkawi.com/sunset/rooms.html#rooms
Av Kanina
22 feb. 2014 13:05
Tack för bra tips. Det lutar åt Sunset Beach Resort. Har varit i kontakt med dem via mail och de har rum lediga. De vill dock att jag mailar över mitt kortnr Visa och cvv kod. Är lite skeptisk till att maila koden, men får tänka lite. Man var också tvungen att äta julmiddag om man skulle stanna över jul. Det kostade 120 RM/pers. Vi är 4 st och det känns som om vi skulle kunna få mkt mat för det beloppet på ngt annat matställe. Men det kanske är brukligt att man äter julmiddag där man bor.
Av Sierra
22 feb. 2014 13:39
Jag var också fundersam till att skicka över kortuppgifter men jag gjorde det i alla fall via fax som är säkrare än mail. Det har inte varit några problem med det. Mycket trevlig och familjär personal.

Jag har inte varit på Langkawi över jul så jag kan inte svara på om det är vanligt med "tvingad" julmiddag.
Av Linnis
23 feb. 2014 22:35
Sierra, vi är en familj på två vuxna och två barn 5 och 7 år. Vi reser till Lankawi, Berjaja Resort, måndag den 3/3-8/3. Vi önskar tips på:
*Bra, prisvärd och säker båtutflykt till närliggande öar. Dagsutflykt.
*Hyra bil, var? Pris? Annat alt. för att ta sig runt ön och se natur och sevärdheter? Hyra bil med chaufför? Pris?
*Restauranger kvällstid? Att ta sig dit? Upplevelse!
*Turistattraktioner - bra och "dåliga", med barn? Måsten? Hoppa över?
*Vi vill gärna ha naturupplevelser utöver det vanliga och frågan är var, när och hur?
*Transport från flygplats, buss via hotell 16RM per person enkel resa. Bra eller mindre bra.
*Vad får vi inte missa?
*Shopping - var och när? Kvällstid? Finns det mycket kopior? Äkta märkesvaror? Prisnivå?

Har läst din guide och fått många bra tips där...detta är "lite" kompletterande frågor för just vår familj. Vill få ut det allra mesta. Reser sedan till Singapore.

Tack snälla på förhand! Med förhoppning om svar och tips.

Vänligen Linnis