Koh Samui --> Langkawi. Råd och tips :)

Av Ptrofen
15 aug. 2014 16:33
Visningar: 467
Hej. I April (1 april - 1maj) tänkte jag och fästmön ta en skön asien resa. Vi startar på Koh Samui->Langkawi->Kuala Lumpur och slutligen Bangkok.

Jag har läst runt massvis och fått en hel del bra råd och tips men har några saker oklara för mig.

1. Flyger från Surat thani med Air Asia ner till Kuala Lumpur International
Terminal: 2 (Är det LCCT?) och sedan därifrån vidare med Air Aisia till Langkawi. Avgår flygen från samma flygplats då? Eller måste vi byta terminal?
*Är det möjligt att checka in bagaget hela vägen från Surat thani?
*Vi landar 14:10 och nästa flyg avgår 15:05. Är det för kort om tid för att ta sig mellan flygplanen i terminalen. Kanske vi ska ta en resa som avgår 1h senare?
* "Transport av bagage till lastrummet på planet kan bokas i förväg till Priset 15 euro per föremål" - Vad betyder det egentligen? Det vi betalar är 138kr extra för 20kg check-in bagage, 7kg handbagage är inkluderat i flygstolspriset... men kan inte hitta någon annan bokning för bagage. Går man annars ut själv med sin väska till planet?

2. Sen undrar jag ifall någon har lite input på de hotell vi tänkt boka.
* Koh Samui, Chaweing beach: http://www.topviewrooms.com/
* Koh Samui, Lamai Beach: Grand Manita Beach Resort
* Langkawi: De Baron Resort
* Kuala Lumpur: Traders Hotel by Shangri-La
* Bangkok (Inte riktigt bestämt, men vill bo riktig nära MBK och skytrain så vi har lätt att ta oss till och från flygplatsen-eller är det smidigare att ta taxi?) Vi har kikat på: Hotel Vista Express & Leamontea Hotel.

3. Vad kostar det att hyra moped för en vecka på koh samui & Langkawi? Vi är också intresserade av att hyra en bil/jeep på langkawi så vi kan ta oss runt ön och kika.

Det vi är ute efter på denna resa är:
* Äta god mat då vi verkligen ÄLSKAR asiatisk mat
* Shopping shopping shopping
* Sol och bad på fina vita stränder med klarblått vatten

Hoppas det finns någon som kan hjälpa oss med någon av våra frågor.

Tack förhand,
Ida och Viktor.
15 aug. 2014 17:40
Hej.

1. När vi reste förra året så fanns det två flygplatser, ett som är den "stora" och den heter KLIA, om jag minns rätt och en utanför stan som heter Subang airport.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur_International_Airport

Gogglar man på LCCT så får man fram att den ligger ca 20 km från KLIA.

"The Low-Cost Carrier Terminal (LCCT) is located about 20km from the Kuala Lumpur International Airport's (KLIA) Main Terminal Building. The LCCT was built specifically to cater to the growing number of passengers for low-cost airlines, especially Malaysia's first 'no-frills' airline, Air Asia."

Sedan tar allting VÄLDIGT lång tid på KLIA, vi flög från langkawi och hade nästan två timmar på oss men det tog över en timme att få ut ryggsäckarna och det resulterade i att disken hade stäng så vi kunde inte checka in ryggsäckarna och säkerhetskontrollen lät oss naturligtvis inte passera och vi missade flyget. halvjobbigt med två barn men det var bara att köpa nya biljetter,så var i GOD tid.

Vad gällande transport av bagage kan jag inte svara.

Koh Samui.

Personligen hade jag undvikit både Chaweng och Lamai då det är extremt mycket turister och i mina ögon ett totalt gytter av folk. Men smaken är ju delad och jag uppskattade Bo phut-stranden som var avsevärt mysigare och det fanns en härlig stämning i den lilla (fast säkert numera väldigt utbyggd) fiskebyn i ena änden på stranden.

Ang hotellen så goggla in hotellets namn på www.tripadvisor.se och läs själva vad resenärerna har skrivit, det är nog enklast, då får man en bred bild av hur hotellet är.

Hyra bra och ny 125 cc MC på Langkawi kostade 40 MYR/dygn. Jag minns inte priset för bilhyran på Koh Samui, dyrt är det INTE : )

Vill ni ha lite inspirationsläsning så finns alla våra reseberättelser här, den från 2013 är bla från langkawi.

http://ambulanssystern.hhcrew.net/

Hälsningar Tom
Av Sierra
15 aug. 2014 21:13
1. LCCT är nedlagd från 9 maj 2014 och den nya Terminal 2 (KLIA 2) som ligger 2 km från Main Terminal gäller numera för lågprisflygen. Du skall alltså fortsätta till Langkawi från KLIA 2.
- Du kan inte checka in bagaget hela vägen till Langkawi.
- AirAsia stänger checkin för din flight till Langkawi 45 min före dep och eftersom du måste passera immigration och hämta ut bagaget innnan du checkar in igen hinner du inte till flighten 15:05.
- Du går INTE ut med bagaget själv till flygplanet. Vad denna skrift egentligen betyder vet jag inte. (Jag har flugit med AirAsia och inte sett denna info tidigare).

2. De Baron Resort på Langkawi ligger i Kuah Town och är väl inte det första stället man söker sig till kanske. Vanligare är att bo nära eller vid Cenang Beach eller Tengah Beach, 20 km därifrån.

"Sol och bad på fina vita stränder med klarblått vatten" finner du inte på Langkawi om ni inte bor på någon av de lyxiga resorten på öns norra sida, t ex Tangjun Rhu Resort. Shoppingen på Langkawi är inte heller det bästa. Passa på när ni är i Bangkok eller KL.

Info om Langkawi i min Guide: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278
15 aug. 2014 21:42
Fyller på lite om Sierras svar.

Kuha town är,som Sierra nämner,en trist stad. Vi tog mc dit och kikade i hamnen på den stora örnen och det fanns en stor lekpark bredvid örnen men barnen tyckte det var för hett att leka. Ett roligt utflyktsmål med några få gallerior men sedan fanns det inget sevärt.

Vi bodde på Garden villa resort med kort gångavstånd till den kilometerlånga shoppinggatan vid chaveng stranden. Det är där allt "hålligång " sker och mysigt att strosa runt och äta på olika ställen varje afton.

Paradisstränder finner du på Langkawi men vattnet är grumligt och snorklingen obefintlig. Stränderna sköts exemplariskt och städas varje morgon.

Det finns mycket bilder på alla utflyktsmål på länken du fick tidigare, så kan du bilda dig en uppfattning.

Angående BKK, så finns det otroligt många bra ställen att bo på och vi har bott på 14 olika ställen och offcourse nya varje gång.

Ett ställe nära Mbk är Asia hotell, egen ingång från skytrain och underbar takpool.

http://www.asiahotel.co.th/asia_bangkok.htm

Boka via www.sawadee.come för bästa pris.

Hälsningar Tom