Kryssnings tips+ Florida tips

Av Frap69
10 feb. 2011 19:34
Visningar: 557
Vi är en liten familj på 3 personer (1 kille och 2 tjejer)som ska åka på kryssning.Behöver lite tips.Vi ska åka Jewel of the Seas
Klädsel på kryssningen? Behöver man kostym.smoking m.m.?
Vill ju gärna packa så lite som möjligt.
Är det mat vissa tider eller kan man äta när man är hungrig?
Om man vill ha dryck till hytten,finns det någon "butik" man kan handla dryck i.Tar tacksamt emot alla tips vi kan få.
Vi avslutar med 7 dagar i florida med hyrbil.
Hade tänkt köra Key West (1 dag)-Everglades (1 dag) - Orlando (2 dagar) - Miami (shopping m.m. (2) - flyga hem. Är den rutten "stressig"? Shopping? Vart är den bäst? Tack för ALLA svar jag kan få.
12 feb. 2011 00:06
Man behöver inte smoking. De har en middag där man ska vara finklädd, men man blir inte portad om man inte är det och dessutom kan man äta i bufférestaurangen istället. Kan dock säga att de flesta har kostym och vill man delta i denna middag så är det god ton att ha denna med. Enligt mig.

Man kan äta när man vill i vissa restauranger, men eftersom jag inte gjorde det (blev tillräckligt mätt på de "vanliga" middagarna) så vet jag inte om det är gratis eller inte. Dryck kan man köpa lite var som helst och om man köper läskpaketet så är det bara att fylla på.

Jag tycker att ert upplägg är ganska stressigt, men det går. Kör tidigt till Key West och övernatta på vägen tillbaka. Sen kan ni besöka Everglades på vägen till Orlando. Här bör ni också börja dagen tidigt.
Tycker inte shoppingen var nåt speciellt i Miami, Sawgrass Mills i Fort Lauderdale är kanon, men dit ska ni ju inte...
Av Niinas
23 feb. 2011 18:17
Jo det är väl genomförbart, men stressigt blir det. Jag hade inte valt att göra det själv. Ni kanske ska välja två stopp istället för tre? Antingen Miami + Key West eller Miami + Orlando?

Förövrigt är det inte helt omöjligt att ta sig från Miami til Sawgrass Mills för shopping om man har bil (Sawgrass Mills är i mitt tycke också överlägset bästa stället för shopping), men det är klart, en sådan tur tar hela dagen (att köra dit tar väl minst en timma från Miami, beroende på trafik och vägval såklart + att man behöver att antal timmar där). Så har man 2 dagar i Miami vill man kanske inte lägga en av dem på Sawgrass Mills. Håller med om att shoppingen i själva Miami + Miami Beach kunde varit bättre...Men sedan finns ju Dolphin Mall som ligger närmare Miami som jag har hört ska vara helt ok (har inte varit där själv).
Av Niinas
23 feb. 2011 18:22
Glömde tillägga att om ni väljer Miami + Key West eller Miami + Orlando istället kan ni besöka Everglades vöer dagen från Miami, då behöver ni inte övernatta där.