Kroatien med barn/baby

Av Mondo
14 mars 2010 17:50
Visningar: 1693
Hej,
Vi har bokat en resa till Split i maj. Kommer att bo i Baska Voda största delen av tiden och göra små utflykter därifrån beroende på barnens humör och vädret. Nu undrar jag över följande:

- Hur tar vi oss från flygfältet in till Split på bästa sätt med allt bagage (vagn + resväskor tar upp mer utrymme än vad som finns i en liten bil)? Finns det minibuss taxin? Buss?
- Finns det taxin utrustade med bilstolar eller borde vi ta med åtmistone babyskyddet?
- Har någon koll på hur mycket det skulle kosta att ta en taxi från Split till Baska Voda?
-Vi övernattar antagligen i Split första och sista natten. Kan någon rekommendera ett barnvänligt hotell på central plats till överkomligt pris?

Tack för hjälpen!
M.-
14 mars 2010 23:25
Hej Mondo! Vi brukar ta flygbussen från flygplatsen direkt till centrum i Split, de stannar precis utanför Diocletianus palats och hamnen. Bussarna är bekväma och resan till centrum tar runt 30 minuter. Det kostar 30 kroatiska kuna som är typ 40-45 kronor. Jag kan verkligen rekommendera de bussarna! De står parkerade just utanför entrén till flygplatsen och det är bara att låta chauffören sätta bagaget i utrymmet och sedan kliva på bussen och betala där. De tar inte kort men det finns flera bankomater i flygplatsens entréhall. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med taxi från flygplatsen, men om du tar bussen till centrum står det många taxi bredvid hållplatsen där bussen stannar. Kanske någon annan kan ge dig lite bättre info om taxi? Split är helt fantastiskt! Missa inte chansen att äta på Konoba Fife, Där kan du äta gott och billigt! Du måste prova deras Pasticada som är en dalmatinsk specialitet. :-)