Kroatien i maj

Av Jica
7 apr. 2013 08:28
Visningar: 12055
Vi är två tjejer som funderar på ta en vecka i Kroatien sista veckan i maj. Någon som varit där de årstiden? Är det fint/varmt väder då?
Tips på vart i Kroatien man ska åka? en vecka är inte mycket så vi har främst tänkt sol & bad, och avkoppling, god mat, men även kanske göra någon utflykt.
Snälla ge oss era råd och guldkorn:)
Av Desires
7 apr. 2013 10:13
Kroatien brukar vara fint i slutet av maj, vi har varit där den tiden. Kan vara ca 25-30 grader då, ca 19-20 i vattnet.

Guldkorn i Kroatien enligt mig är öarna utanför Split. Flyg till Split, sedan enkelt och billigt att ta sig ut i övärlden. Två tjejer tror jag skulle uppskatta ön Hvar - den är lite mer för ungdomar, en del att göra på kvällarna också, många barer, diskotek mm. Förutom lite mer nöjesliv är detta en väldigt vacker ö och staden Hvar är en mycket välbevarad gammal medeltidsstad med ett myller av trånga gränder, restauranger, cafeer, barer, badvikar! Badar gör man mitt inne i denna vidsträckta stad eller med badbåtar från hamnen.

En sida med info o direktlänkar till alla kroatiska platser jag varit på http://www.desires.se/#post115
Hvar (även lägenhetstips) här http://www.desires.se/#post10
17 apr. 2013 14:55
Hej,

jag har varitit i många städer längst kroatiska kusten och i slutet av maj brukar det vara varmt och soligt var du än är i Kroatien.
Lite svårt att tipsa vilken ort är bäst men god mat, bad, sol och utflykter kan ni få uppleva om ni tar er till Zadar som har väldigt bra komunikationer med öarna och städerna i närheten som Split, Šibenik, Vodice, Primošten. Zadar är en mysig gamal romersk stad med ett stort utbud av många restauranger med lokal mat och kulturella event samt uteställen och utflykter till olika nationalparker som öarna Kornati, Krka vattenfall eller Plitvice.

Vet inte om ni tänkte åka på egen hand men vi var nöjda med researrangören vi var med förra sässongen:

http://www.scandjet.se/Zadar-3

Mvh
Paolo