Resa till Kroatien (ev Split) i månadsskiftet april / maj

Av Eewa
7 mars 2014 14:42
Visningar: 3731
Har aldrig varit i Kroatien men nu letar min man och jag resmål för en vecka i månadsskiftet april / maj. Hade nog tänkt mig Dubrovnik men verkar såå mycket enklare och snabbare för oss att ta oss till Split (ca 2 timmar från Köpenhamn.

Så vad säger ni experter, dels om Split med omejd rent allmänt (kan jag ju iofs läsa mig till) samt framför allt vid denna tiden på året?

Det är ju väldigt trevligt om det är soligt och varmt men vi behöver ju inte bada för att semestern ska kännas lyckad.

Tacksam för snabba svar!

hälsningar

Ewa
Av Desires
7 mars 2014 23:12
Hej Ewa!
Jag har varit mycket i Kroatien - och mest på öarna utanför Split. Tidigast period vi varit där är i mitten av maj, då har vi haft ca 20-25 grader och ca 19 i det kristallklara underbara havsvattnet! I april/maj kanske det bara är 17-18 grader i havet kan jag tänka mig, men det är inte viktigast säger du...

Bara en vecka skulle jag ta färjan från Split ut till Hvar (1 tim) eller Brac (45 min). Det finns flera underbara platser på dessa öar, t ex den mest kända byn Hvar på ön Hvar, fantastiskt vacker by men också mycket populär och känd. Men i april/maj behöver ni inte trängas med mängder med turister, det är många som älskar den byn, men flest turister i juli/augusti/september. Titta in här får du se foton och många tips om Hvar http://www.desires.se/#post10

Brac är också en fin ö, charmigast tycker vi att det är i lilla byn Bol, som du tar dig till med buss från Suptetar, där färjan lägger till. VIll ni inte ta er till Bol med den välkända läckra stranden Zlatni Rat, kan ni också stanna i Supetar, som också är en trevlig liten ort.http//www.desires.se/#post93

Split är också trevligt att vara i något dygn, vi brukar bo där sista dygnet, det en en mysig gammal stad där, med palmkantad strandpromenad och flera trevliga tavernor som serverar jättegod mat!
Flera lägenhetstips o andra tips om Split här //www.desires.se/#post117
Av Eewa
8 mars 2014 14:20
Hej och tack för kanonbra svar!

Jättebra tips och perfekt med länkarna till lägenhetsuthyrning!
Då tar vi och letar flygbiljetter nu. Känns som detta kan bli ett perfekt resmål för oss att fira min 50-årsdag på :)

Kan komma att bli lite fler frågor längre fram när vi läst in oss lite..

hälsningar

Ewa
Av Eewa
9 mars 2014 12:54
Hej!

Ja vi hittade perfekta biljetter med Norwegian, precis de dagar vi önskade 26/4/-3/5 dvs lördag till lördag :) Det kan ju vara lite knepigt annars ju, så känns väääldigt bra!

Vi kommer följa ditt råd och åka direkt ut till Hvar, för att sedan avsluta med en övernattning i Split.
Så nu håller vi på kikar runt efter lämplig lägenhet, och får ta och skicka iväg några förfrågningar.

Vi vill helst bo både centralt och med havsutsikt (balkong/ terass). Helst mycket fräscht då vi säkert kommer vara en del i 'vår' lägenhet, och det är min födelsedagsresa och allt haha :)

Vi har nyss kommit hem efter att ha 'luffat' runt i Kerala (Indien) och då var det allt annat än hög standard många gånger, men det var ju en annan typ av resa :)

Har du möjligtvis förslag på något boende du tror skulle kunna passa oss extra bra ?

Tack!

//Ewa
Av Desires
9 mars 2014 13:56
Hej igen!
Kul att ni hittat bra direktflyg till Split!

Tror ni kommer att gilla Hvar, ön är väldigt vacker, och Hvar stad är en välbevarad genuin och mysig medeltidsstad/by - skulle ni åkt under sommaren hade jag nog rekommenderat någon annan ö, men april/maj är det perfekt att vara där! (Under högsommaren är det FÖR mycket folk som åker till denna plats för att njuta av denna miljö, Hvar stad är väldigt populär - och då är det packat med folk överallt i denna så vidsträckta - men mysiga stad.)

En lägenhet vi bott i är denna Badoljo http://www.islandhvar.com/accommodation/badoljo
När du tittar på fotona där så är det alltså den studio som har blåa köksluckor och öppet "sov/allrum" + en jätteterass! Lägenheten är en jättefräsch, liten lägenhet med en underbar stor altan med havsutsikt, se fotot på mig där på den terassen längst ned i mitt inlägg om Hvar här http://www.desires.se/#post10 Sängen är en dubbelsäng för 2 personer (men inte LIKA stor dubbelsäng som vi är vana vid i Sverige, men absolut helt OK!)
Denna lägenhet har det allra bästa läget - man bor jättemysigt i en gränd i Hvar fina gamla stad. Här har man verkligen nära till allt; baden, hamnen, restaurangerna, gatulivet, shopping, mataffär.
Du skriver att ni k vara en del i lägenheten, det tror kanske inte jag.... Förmodligen tillräckligt varmt ute när ni är där, o då tror jag ni kommer vilja röra er runt i denna mysiga miljö! Men den fantastiskt fina terassen k ni nog sitta på en del, f frukost, samt innan utgång till ett bra matställe i närheten. Denna lägenhet är absolut ingen lyx, men fräsch o mycket bra belägen!!

Kolla den på en gång om du är intresserad! Lycka till!

Av Eewa
11 mars 2014 19:58
Hej!

Vill bara tala om att vi nu reserverat Badoljo- lägenheten! Ägarinnan ringde oss idag ( mailen fungerade tydligen inte) och jag blev sååå förvånad att få samtal från Kroatien!

Billigt var det också! Tror detta blir toppen på alla sätt, och känner mig jätteglad över att vi valt detta resmål för att fira min födelsedag. Ska bli spännande!

Tack snälla du för att du gav så mycket inspiration och många bra tips!

Hälsningar

Ewa
Av Desires
11 mars 2014 23:35
Ewa!
Vad roligt att ni fick den lägenheten. Jag hoppas och tror att ni inte kommer bli besvikna! I den lägenheten brukar man som sagt vistas mest ute på den enorma terassen, sedan är det bara att gå rätt ut därifrån, ni bor som sagt mitt i smeten i gamla stans gränder. När ni handlar till frukost har ni bara några minuter till en Konzumbutik med fräscha varor, samt en grönsaks- och fruktmarknad utanför. Nybakat frukostbröd är alltså lätt att få tag på, godast tycker vi är att inhandla det färska matbrödet på morgonen på ngt "hembageri" där i stan.
Gå gärna in på mitt inlägg igen, http://www.desires.se/#post10, där får ni också några restaurangtips. Men det dräller av restauranger i Hvar, så det är bara att välja! Hoppas ni får en jättefin resa!
Av Eewa
13 mars 2014 19:57
Hej!

Ja det känns verkligen toppen på alla sätt! Nu hoppas vi att vädergudarna är på vår sida :)

Vi kommer ta med oss alla dina tips vad gäller restauranger, drycker och annat. Toppen! Man blir också väldigt inspirerad av dina texter och dina bilder! Om detta blir så lyckat som jag tror vill jag gärna utforska fler av dina favoritöar :)

Må så gott och tack igen!