10 dagar split

1 jan. 2018 18:37
Visningar: 521
Hej!
Jag och min sambo har bokat flygbiljetter till split i slutet av juli. Var är bäst att bo? Vi planerar att åka till någon av öarna och bo där några nätter. Vi vill ha ganska nära till badstrand samt bra restauranger. Ni som har varit där, vad rekommenderar ni?
Just nu tänker jag: stanna på split i 2-4 nätter, vidare till brac och stanna där ca en vecka för att sedan bo sista natten i split igen.
Vilka områden är bra att bo i?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Ansun
2 jan. 2018 00:11
Jag tycker att det räcker med en natt i Split, så hinner ni se det. Baden är så mycket finare ute på öarna och räkna med att det är ruskigt hett inne i stan i slutet av juli.

Sen kanske åka vidare till Ön Brac och byn Bol som är mysig med många bad och restauranger.
Katamaranen går direkt till byn Bol kl. 16.30 varje eftermiddag tar ca 1 timme och kostar omkring 60:-/person.
Man kan också ta vanlig färja, den tar 50 minuter men då kommer du till byn Supetar. Därifrån så tar man buss eller delad taxi (50 kuna) till byn Bol, det tar ca 40 minuter.

Ön Korcula är också fin, bo i huvudorten Korcula eller i den mindre byn Lumbarda som har många bad.
Även ön Hvar är mysig, många bra restauranger och man kan ta badbåten ut för finare bad.

Jag vet inte hur många dagar ni har totalt, men om ni har tid till det så kan ni fördela tiden på två olika öar, 3-4 nätter på varje. Hvar och Brac ligger ju inte så långt ifrån varandra, så det går att kombinera.

Den/de sista nätterna kan ni lägga i Trogir så hinner ni även med att se den mysiga Världsarvsstaden med sina gränder. Det går badbåtar från centrumpiren.
Trogir ligger precis vid flygplatsen, så det passar bra att avsluta där då det bara tar 10 minuter till flyget.