Kradan?

Av Familj
8 nov. 2013 14:01
Visningar: 272
Hej!

Sitter och velar ska boka det sista...bokat koh Bulon 8 dgr samt Lipe 6 dgr. Funderar på skippa 2 nätter Bulon och ta en extrasväng till Kradan 2 nätter. (amerikanen har lediga bungalows...)Hann inte den ön på vår förra runda..vad säger ni som varit i området är det värt den extraturen med speedboat...eller bör vi hålla oss i ro på Bulon och hyra longtail till några närliggande öar istället. Eller ta en runda till Adang från Lipe...??Mottar gärna tips! Reser med tonårsbarn, vi söker vila och återhämtning..men det kan bli för långtråkigt också..
Av Sierra
8 nov. 2013 14:52
Kradan med sin 1,5 km långa beach mot öster är värt ett besök men någon dag på Adang är också fint. Adang erbjuder både bestigning av berget och vattenfall.

Det finns två vattenfall på ön. Ratana vattenfall är bäst fram tom mitten av februari och dit åker du longtail. Ju senare ju mindre vatten i fallet. Pirate Falls är det andra dit du tar dig smidigt via en ca två kilometer lång stig och är värt ett besök året runt.

Att klättra upp på berget till Chado Cliff är värt all svett. Utsikten är fantastisk. Kolla här:
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/antligen-uppe-koh-lipe-thailand-364325

Mer info om detta får du på Koh Lipe Thailand Travelshop på Walking Street.
Av Familj
8 nov. 2013 17:32
Tack för svar! Sierra, har du varit runt på andra småöar nära Bulon eller Lipe? några favoritställen..Har du övernattat på Adang?
Gärna svara om ni är fler där ute som varit i området!!.
Anledningen vi tvekar på Kradan är transporten och kanske det är fullt av folk som gör dagsutflykt dit ut.
Av Sofha
9 nov. 2013 21:58
Jag skulle aldrig byta Bulon mot Kradan. Vi avskydde Kradan, bytte ö så fort det gick men stannade fem dagarextra på Bulone. En paradisö!
Av Familj
9 nov. 2013 22:10
Hej igen!

vad var det som var så negativt med Kradan? Tänker inte byta bort Bulon utan i så fall stanna 2 dgr mindre där som vi lägger på Kradan..men känner osäkra med tanke på extra resväg...och hur mkt man egentligen ska flytta runt på de veckorna vi har till förfogande..

har du varit ngt på andra öar dagsutflykt från Bulon??