Reef resort Koh kradan, Pris ?

Av Monki66
17 aug. 2017 00:05
Visningar: 679
Hej,
Vi har planer på att stanna några nätter på Kradan till vintern och läst att Reef Resort är trevligt.
Men jag får inte fram något pris på boendet, inte ens på deras egen hemsida ?
Bokningssajterna verkar inte ha släppt detta boende ännu för där är det inte tillgängligt.

Tänkte maila dom nu, men slänger ut en fråga här, kanske någon som bott där och vet ungefärligt pris/natt och vilket rum som rekommenderas, tips mottages tacksamt.

Har även tittat på Coral Garden, någon som bott där ?

MVH / Monica
21 aug. 2017 06:40 (redigerad)
Hej! Vi bodde på Coral Garden i vintras. Vi hade beachfront bungalow och betalade ca 1800 kr per natt. Det var en fin och fräsch bungalow som låg ett tiotal meter från vattenbrynet. Det ingick enkel frukost med kaffe, juice, toast, ägg och frukt. Restaurangen låg fint invid vattnet, men var väldigt dyr så vi åt bara frukost där. Om jag skulle bo på ön igen så hade jag valt ett annat boende, främst för att detta låg så avsides. Är det nåt du undrar, om ön eller boende, svarar jag gärna så gott jag kan.
Av Monki66
21 aug. 2017 08:58
Tack Analeina för svar :)

Vad tyckte du i övrigt om ön ? Är det värt att stanna där eller räcker det med en dagstur från Mook ?
Vad jag ser så är priserna väldigt höga på Kradan om man vill bo bra.

Vi velar nämligen mellan Kradan och Bulone. Det är de öarna vi ännu inte har besökt där nere.
Båda öarna ser fantastiska ut då vi passerat med både färja och speedboat.
Har du någon erfarenhet om Bulone också kanske ?

Vi har redan spikat 3 nätter på Mook, där vi ska möta upp vänner. (därför undrar jag om dagstur till Kradan räcker)
Lipe är given i 6 nätter.
Vi har alltså några dagar över där emellan innan vi ska åter till Lanta.

/Monica
Av Monki66
21 aug. 2017 13:20
Hej igen Analeina,

Ser NU här på Reseguiden när jag läser och försöker få input, att du även har besökt Koh Bulone!
Ser också att du är en Lipeälskare precis som vi är! Kul :)

Vilken av öarna (Bulone/Kradan) tycker du var trevligare ? Eller säg så här, vilken av öarna skulle du återvända till igen ?

Hälsningar Monica
Av Jen1
21 aug. 2017 14:16
Hej! Vi bodde på Reef Resort i februari 2017. Det är den trevligaste resorten på Kradan , helt klart ! Priset vi betalade var 126€ / natt, så ungefär 1200 kr. Rena och fina rum , hela området är mycket trevligt , lite radhuskänsla på ett positivt sätt. Vi åker dit igen i februari 2018 och stannar i 5 dagar. Tyvärr går alla rum väldigt fort för det finns endast 18 st om jag inte kommer fel ihåg. Vi bokade i slutet på maj i år och då fanns endast ett fåtal kvar. Kradan är en mycket vacker ö utan shopping , få turister, vackra koraller alldeles invid stranden, en paradis ö ! Lycka till med bokningen , ni kommer inte att ångra er !!

H. jen1
Av Monki66
21 aug. 2017 20:31
Tack Jen1,

Har förstått att Reef resort är stället man ska bo på, det ser väldigt trevligt ut och har fått mycket bra recensioner.
Tack för ungefärlig prisuppgift, det känns absolut överkomligt!

Ska maila Reef och kolla om det finns rum kvar, annars blir det nog Bulone istället.

MVH Monica
21 aug. 2017 21:03
Koh Kradan är en väldigt fin ö och kan vara värd ett par nätter. Vi tog oss oftast söderut på ön, varför Coral Garden låg helt fel för oss. Den bästa restaurangen, tyckte vi, var den vid Kradan Beach Resort så vi åt nästan jämt där. Där börjar även stigen som leder till andra sidan ön där det ligger en mysig strand. Där kunde vi vara helt ensamma ibland. Den leder också upp till fina utsiktsplatser. Om man följer stigen söderut så ska man komma till en liten undangömd resort, Ao Nieang. Det såg väldigt enkelt ut, men mycket idylliskt och med en toppenfin strand. Vi tog oss dit vattenvägen genom att snorkla och utanför den stranden var det superfin snorkling! Fina rev som inte var söndertrampade och mycket olika fiskar (då har jag ändå snorklat en del kring Koh Lipe, vilket kanske säger en del). Om ni har tid, så stanna 2-3 nätter på Koh Kradan, men om ni väljer mellan den ön och Koh Bulon så är mitt svar givet. Välj Koh Bulon! Vi återvänder själva dit i vinter, det kanske är svar nog :) Där får man boka boende i god tid, i alla fall om man vill bo på något av de populära Koh Bulone Resort eller Pansand Resort som ligger vid den fina stranden. Vi bodde på Koh Bulone Resort och kommer bo där igen. Det var väldigt enkla bungalows där, men de låg väldigt bra till vid stranden. Pansand Resort såg väldigt fint ut, kan hända att det är lite högre standard där. Det var dock lite stenigt på stranden precis nedanför resorten. Jag måste slå ett slag för Marina Resort också, som ligger strax bakom Koh Bulone Resort. Deras bungalow såg jättefina ut, de låg liksom på styltor i en sluttning. Det är ju inte precis vid stranden, men tar bara några minuter att promenera dit. Deras restaurang blev vår favorit, mycket gott och prisvärt! Dessutom hade de väldigt trevlig personal. På Koh Bulon finns promenadvägar över ön som är trevliga. Det finns också vildvuxna "nature trails" rätt igenom djungeln (jag säger bara MYGGMEDEL). Ön känns lite mer "vild och exotisk" än de andra öarna vi besökt och de stora varanödlorna kommer ni med all säkerhet stöta på. På kvällen kommer det upp en hel del eremitkräftor modell större på stranden, ta med en ficklampa. Både Koh Kradan och Koh Bulon är lugna öar utan nåt särskilt nattliv, men det har du säkert förstått. Perfekta att besöka före eller efter det något mer fartfyllda Koh Lipe :)
Av Monki66
22 aug. 2017 11:02
Tack Analeina för bra info,

Jag har mailat Bulone resort nu och hoppas de har en bunge till oss i Februari. (det tror jag nog) Denna ö har vi passerat många gånger och nu ser det ut som att den får ett besök av oss, äntligen.

Eftersom vi ska till Mook före så gör vi nog bara en dagstur till Kradan (vilket vi inte hann förra gången)
så kanske den ön får ett besök av oss nästa gång. Ps. måste ju spara någonting ;)

//Monica
22 aug. 2017 11:36
Det blir toppen med en dagstur till Koh Kradan! Om ni blir avsläppta där båtar brukar lägga till, vid Kradan Beach Resort, kan ni ta stigen över till västsidan av ön och även gå upp till utsiktspunkten. Väldigt fin utsikt! Det tar inte alls lång tid. Ni kan också promenera norrut från resorten och se alla de boenden ön erbjuder. Det ska finnas en strand norrut på västsidan också. Kanske nåt att svänga förbi om ni nu har en egen båt att tillgå. Ni missar väl inte Emerald Cave när ni är på Koh Mook? Där är mycket turister, men väl värt ett besök!