Kostnad för baggage

Av My53
24 juli 2018 10:54
Visningar: 293
Min dotter har köpt ett flyg från Gbg till San Francisko i oktober med Lufthansa och United. Det verkar som om hon måste betala för baggage. Jag har rest mycket men har aldrig behövt betala(utom med Ryan air o norwegian) för baggage. Är det nya regler och gäller det alla flygbolag? Hon märkte inte detta när hon bokade. Bokade via flygresor.se . Någon som vet ngt om detta? Då måste man ju vara mer uppmärksam när man bokar flyg i fortsättningen o veta vilka bolag som tar betalt. Det rör sig ju om en tusenlapp t.o.r ungefär. Tacksam för svar!
24 juli 2018 11:36
Många flygbolag har numera biljetter utan incheckat bagage så man kan resa billigare om man vill. Antagligen för att vissa lågprisbolag säljer utan och då kan locka med lite lägre priser.
Via Flygresor.se betyder ju inget, de säljer inte flyg, själva bokningen kan vara gjort var som helst. Risken för problem ökar om man bokar någon annanstans än direkt hos flygbolagen men det finns ju bättre och sämre resebyråer (vissa är bara förmedlare av biljetter och har ingen service alls eller höga kostnader om man behöver hjälp med något).
Det finns t.o.m. de (Kiwi.com) som sätter ihop resor helt vilt med olika bolag, där kan man sitta rejält i klistret om något går snett med förseningar, missade flyg, flygbolagen har då varken anledning eller lust att hjälpa till alls.

Man kan ju använda Flygresor.se, Momondo, Reseguiden, Google Flyg m.fl för att hitta resor och jämföra priser och sen boka hos flygbolagen utan mellanhänder ändå. Köper man direkt så vet man dessutom att det är en officiell resa som flygbolaget står för.
Av Birgere
24 juli 2018 12:52
Helt korrekt vad floridasidan skriver.
Billigast brukar bli att om hon går in på LH eller UA:s sida och köper till extra bagage innan hon kommer till Landvetter.
Av My53
24 juli 2018 14:02
Tack för svar. Eftersom detta aldrig hänt mig så undrar om ni vet om detta är nytt nu och vanligt dvs de flesta har det så. Syns det på flygbolagens hemsidor?
Av My53
24 juli 2018 14:03
PS gäller det även mat på långresor? Som på billighetsflygen?
24 juli 2018 14:09 (redigerad)
Ja, numera är det vanskligt att köpa flygbiljetter på nätresebyråer eftersom så många flygbolag har biljettyper utan bagage. Det står bara typ: "Kostnad för bagage kan tillkomma".
Men om man vet att det aktuella flygbolaget har såna biljetter kan man räkna med att det är dem man ser överst på listan.
Och biljetter MED bagage kan vara billigare än att köpa till bagage o efterhand.

Det syns mycket tydligt på flygbolagens hemsidor. Mat brukar ingå på icke lågprisbolag.
24 juli 2018 20:44
Hej.
Jo Lufthansa har börjat med "lågpriser" till bl. a New York, där bagage är minimalt.
Jag bokar ALDRIG genom de olika på resebyråer, men kollar gäran på deras prisförslag. Bokning gör jag ENDAST med resp flygbolag, då ser jag vad som ingår i priset.
/Jens
25 juli 2018 20:44
Citerat från My53:
Tack för svar. Eftersom detta aldrig hänt mig så undrar om ni vet om detta är nytt nu och vanligt dvs de flesta har det så. Syns det på flygbolagens hemsidor?
Det är inte särskilt vanligt, utan har nu förekommit i ganska många år. I USA är det mer standard än undantag att man betalar för incheckat bagage i ekonomiklass. Det brukar framgå relativt tydligt på de flesta bokningssidor eller flygbolagens sidor om bagage ingår.