Kört fast med visum filippinerna

11 jan. 2015 21:23
Visningar: 294
Hej!

Jag fick tillslut nog av resultatlös sökning gällande visum till Filippinerna så jag provar här!

Jag och en kompis kommer till Filippinerna runt början på februari efter Malaysia och tanken är att stanna längre än 30 dagar.
Det jag inte förstår är hur och var man ansöker om förlängt visum, 59 dagar. Jag har bara läst att man måste göra det på plats, men kan man göra det hemifrån eller i Malaysia också?

MEN den största nöten, hur funkar det med utresebiljett? Om vi kommer dit utan förlängt och tänkt göra det på plats, kan man ändå ha utresebiljett efter de 30 dagar man får när man kommer? Eller måste man ha utresebiljett inom 30 dagar och sedan avboka den och köpa ny?
Väl medveten om hur krångligt det låter men jag är verkligen helt lost!

Och när jag ändå har er på tråden, har ni några generella tips när det kommer till Filippinerna? Vad måste vi se och vad är överskattat?
De öar vi läst mest om är boracay, palawan, camotes, malascapua, panglao och bohol, men helst vill vi se och uppleva några mindre turistiga ställen också, har lite svårt att hitta dom bara, så alla tips om gömda skatter uppskattas!

Tacksam för all hjälp jag kan få, börjar bli lite smått galen och stressad här borta..
11 jan. 2015 21:27
Kan tilläggas att vi antagligen anländer till Filippinerna på kalibos flygplats, ifall det är skillnad på visum möjligheter jämfört med cebu eller Manila