Kombination med Costa rica ?

Av Minja
21 dec. 2019 06:56
Visningar: 102
Sitter och kollar resor till nästa jul och vi är familj och barn då 11 och 9 år . Vill så gärna resa till Panama se kanalen , ögrupperna och sen vidare till Costa rica .
Tänkte vara borta 3 v

Vad tror ni? Eller ska man bara göra Panamna och ta Costa rica i en annan resa?
Vad rekommenderar ni?
Av Jonas73
21 dec. 2019 14:50
Hej,
Tre veckor är för kort tid för att hinna uppleva både Panama och Costa Rica. Om ni förutom öarna och kanalen även vill uppleva lite djungeläventyr skulle ni kunna kunna kombinera Panama med Corcovado nationalpark i södra Costa Rica.

Kan verkligen rekommendera en dagstur med båt på kanalen genom slussarna. Ganska dyrt men en häftig upplevelse. Gillade även tågresan till Colón längs den klassiska Panama Canal Railway.
Av Minja
21 dec. 2019 15:25
Men tack. Så vad tycker du då? Panama eller Costa Rica?
Av Jonas73
21 dec. 2019 17:35
Svårt att säga. Hade själv avsatt cirka tre veckor för att se både Panama och Costa Rica. Hann därför tyvärr inte se så mycket av Panama förutom området kring kanalen och Panama City. Kan därför konstatera att tre veckor är för lite för båda länderna.

För nationalparker och djurliv är Costa Rica svårslaget. Å andra sidan så finns det bara en Panamakanal och mycket att se i Panama som jag har missat.
Av Minja
21 dec. 2019 18:33
Jag tror att det lutar mot Costa Rica och backpacking med ungarna 3 v. Har du någon bra rutt?
Av Jonas73
21 dec. 2019 22:05
På tre veckor skulle en rutt kunna vara San Jose - (Palmar Norte - Sierpe) - Drake Bay (Corcovado)- San Jose - Tortuguero - La Fortuna/Arenal.- Monteverde - Punta Arenas och båt över till Nicoyahalvön med Mal Pais och Santa Teresa.

Jag tog mig aldrig över till Nicoya så jag har inte riktigt koll på orterna där.
Av Minja
22 dec. 2019 06:23
åh tack. Vilket ställe var ditt favorit ?
Av Jonas73
22 dec. 2019 09:01
Min favorit var helt klart dagsutflykten med båt från Drake till Corcovado Nationalpark. Corcovado är den nationalpark i Costa Rica där det är störst chans att se ett rikt fågelliv och vilda djur. Corcovado ligger väldigt avsides men det är definitivt värt besväret och kostnaden att ta sig dit!

I Drake kan man också göra en ”nattvandring” för att se nattaktiva djur och göra snorklingsutflykter. Drake är i övrigt ett lugnt litet samhälle som ligger precis där djungeln möter havet.
Av Minja
22 dec. 2019 11:24
Låte så fantastiskt. Men är det tufft för barnen ta sig dit? Bra boende där? Coolt bo i djungeln . Så tacksam för alla tips.
Av Jonas73
22 dec. 2019 13:28
Barnen är så pass stora då det borde inte vara ett problem. Från San Jose behöver man ta en tidig morgonbuss till Palmar Norte ( 4 -5 timmar) och byta till lokalbus (30 -45 minuter) eller taxi (15-20 minuter) till Sierpe. Från Sierpe går en taxibåt 11:30 och 15:30 till Drake (1 timme). En upplevelse i sig! Det går även att flyga till Drake från San Jose men då sticker kostnaderna i väg.

I Drake finns ett ganska stort utbud av boenden i olika prisklasser både inne i själva samhället och med mer naturnära läge. Du kan förslagsvis kolla in hotellutbudet i Drake på Booking.com för att se om du kan hitta ett boende som skulle passa bra för er. Jag bodde väldigt enkelt på Cabinas el Colibri.

Dagsutflykt med båt till Corcovado kan bokas via de flesta hotellen i Drake. Bör bokas i förväg då jul är högsäsong och antalet personer som får besöka Corcovado varje dag är begränsat.

Från båtarna är det i regel så kallad ”wet landning” vilket innebär att man får vada sista metrarna in till land. Personalen bär in allt bagage.