Tips om Panama? Någon?

1 feb. 2010 23:35
Visningar: 1075
Är i full fart med att planera en Panamaresa till kommande vinter, är intresserad av alla tips kring landet. Planerar vara borta 3-4 veckor.

MVH
Av Theelf
4 feb. 2010 22:57
Skriv meddelande till medlemmen "Tobiasdesuecia". Han vet allt om Panama. Han har även skrivit en mkt bra guidebok om Centralamerika.
5 feb. 2010 18:04
Tack för infon! Det ska jag göra med en gång.
Av Satguru
6 feb. 2010 14:36
Sägs vara ett av de bästa länderna att pensionera sig i om man vill ha kvalitet till billig peng, men kanske lite OT. :)
8 feb. 2010 10:52
Satguru: Bra att veta för när pensionen infinner sig om 40 år, då kommer jag nog inte spendera många dagar i Svea Rike.
11 feb. 2010 13:27
Hej!
Vi var där i somras och det är helt underbart land.
Resanst höjdpunkt var absolut San Blas-öarna, det får du inte missa! Vi bokade en jeep från vårt hostel från Panama city och det tog ca 3 timmar genom djungeln o väl framme vid vattnet mötte kuna-indiarnerna oss som bor på öarna. Där får ingen annan äga ngt eller driva verksamhet än just Kuna-indiarnerna vilket gör att det är mkt simpelt, primitivt och otroligt exotiskt/vackert med all dess kultur etc på öarna utan el, vägar och affärer. Hör gärna av dig om du har fler frågor

Lycka till
Jessica/ lenacamel
12 feb. 2010 17:32
Är det rimligt att hinna med någon dag i Costa Rica under 3 veckor i Panama?
13 apr. 2010 23:17
Hej!
Vi var i Panama i februari. Det blev flera dagar i Panama City, stan känns som ett nav, vi var tvungna att börja och sluta våra resor där. Vi var två veckor i Panama och en vecka i Cartagena , Colombia. Vi började med ögruppen Las perlas som ligger på Stilla havs sidan. Vi bodde på den mest exploaterade ön Contadora. En dag hyrde vi båt med förare och såg flera öar, obebodda och bebodda. Robinson 2006 spelades in där. Man kan ta båt från Panama City , men vi tog inrikesflyget..Det tar ca 20 min till ön. Efter den ögruppen så flög vi till San Blas öarna i Kuna Yala, tar ca lika lång tid till den karibiska sidan. Helt underbart och intressant som fler har skrivit om. Vi var bl a till ön "Dog Island" men vi bodde på en ö ca 30 min bort som hette Kuanidup, vårt paradis på jorden!
Det finns mycket mer att se i Panama, en ögrupp som vi missade är Boca del Toros, ryktena säger att även den ögruppen är kanon. Men vi valde en vecka i Colombia och det ångrar vi inte en sekund!
17 apr. 2010 15:18
Mlolsson: Tack för ditt svar. Hur var inrikesflyget? Hur va vädret när ni var där?

Vi funderar på antingen en vecka costa rica eller columbia, hur var det i columbia?