Lämna flygplatsen i några timmar vid mellanlandning

Av Jazzie
30 juli 2014 09:09
Visningar: 1448
Hej,

Nån som har gjort en mellanlandning i Panama och lämnat flygplatsen för att besöka kanalen några timmar och sen tillbaka till flygplatsen för vidare flyg...?

Vi ska flyga till Cancun från Costa Rica och kommer nog att mellanland i Panama. Vore kul att besöka stan några timmar...

Att tänka på? Flygplatsavgifter etc...
30 juli 2014 09:19
Fartygen kommer vissa tider genom slussarna, så har ni otur kommer inga båtar just när ni är där. Så försök kolla upp när de passerar.
Vet inte vilken flygplats ni landar på, men en ligger väldigt nära slussen Miraflores. Ivilket fall tycker jag att det är värt att åka dit.
Av Bibby
30 juli 2014 09:43
Flygplatsen ligger nog en 45-60 min från Miraflores beroende på trafik.

Jag hade varit tveksam till ett sånt äventyr men om ni anser att ni har tillräckligt med tid så varför inte.
Minst 5-6 timmar skulle jag reka, ni ska in i flygplatsen igen med säkerhetskontroller och allt, och de var inte överdrivet snabba. Se bara till att taxin väntar på er vid slussen, det finns inte alltid några lediga som väntar.

Jag var vid Miraflores 3 gånger och det var alltid nåt fartyg där och en lång kö, så det behöver ni inte oroa er för.
Av Jazzie
30 juli 2014 10:15
Tack för era svar!
Miraflores är vad vi har tänkt se =)

Vi kommer absolut se till att det är gott om tid... vi är fyra vuxna och två bebisar så det ska finnas marginal ;)

En annan sak vi kollar runt på och som jag glömde fråga är om det är möjligt att lämna bagaget någonstans på flygplatsen? (Har fått lite andra forumtips om att det ev går att lämna väskor på nån bussterminal...)

Och sista frågan. Är det några avgifter på Panama City Airport?
Av Bibby
30 juli 2014 10:21
Nej det var ingen flygplatsavgift.

Varför ska ni lämna in bagaget vid en mellanlandning, det skickas väl direkt till slutdestinationen?
31 juli 2014 10:11
Hej! Vi mellanlandade 24 tim för ett par veckor sedan i Panama City. Vi bodde på ett flygplatshotell och de ordnade halvdagsturer runt staden. Vi tog en på ca 4 timmar som först gick till Miraflores, Casco Viejo, Causeway och ett shoppingcentrum + lite sightseeing i centrum. Vi hade en egen bil med engelsktalande chaufför och det kostade 100 $ för alla men då ingick inte inträdet till Miraflores. En tur bara till Miraflores kostade 85 $. Nu var det söndag och lite trafik så det gick snabbt att köra. Inga flygplatsavgifter och inget visum behövs för svenska pass. Eftersom vi bodde bredvid flygplatsen borde priset vara liknande därifrån.
Av Bibby
31 juli 2014 15:57
Inträde?
Det är väl inget inträde till Miraflores, inget jag betalade iaf. Det finns en restaurang och ett lite café, typ hål i väggen.
OK, fanns nåt museum tror som jag ej besökte, det kanske kostade?
1 aug. 2014 15:41
Då var det nog ett tag sedan du var där. 15$ kostar inträdet för utlänningar. Vi lever i en kapitalistisk värld. Det går förstås att åka till andra ställen för att se kanalen gratis men då finns ingen utställning, 3D-film och souvenirbutik...
Av Jazzie
4 aug. 2014 14:38
Hej!
Nu har vi iaf bokat flyg... blev som Bibby skrev att vi kör en ren mellanlandning och förhoppningsvis är bagaget incheckat hela vägen till Mexiko. Jag är dock lite orolig för det där med att lämna flygplatsen om man är transit passagerare. Det borde funkar tycker jag om vi checkar in oss igen på eftermiddagen men känns ändå lite knas... det har gjorts förr men jag är ändå nojjig.
Erfarenheter?

Vi har gott om tid... hela dagen (10 timmar) så nu är jag på jakt efter en chaufför som kan köra en privat tour med oss till Miraflores. Har ni tips så är de välkomna? Naimakka, minns du vilket företag ni åkte med på halvdagsturen??

En annan sak som vi inte riktigt löst ännu och som relaterar till mellanlandningen... vet någon om det går att välja så att specialbagaget INTE checkas in till slutdestinationen? Vi har barnvagn som vi skulle vilja ha ut i Panama....
5 aug. 2014 08:01
Ni bestämmer själva om bagaget ska checkas in till slutdestinationen eller ej. Min erfarenhet är att om man stoppar mindre än 24 timmar brukar de fråga var man vill checka bagaget. Självklart är det då enklast att packa allt man behöver i handbagaget så slipper ni vänta på väskorna i Panama. Då vi bokade turen genom hotellreceptionen vet jag inte namnet men det verkade bara vara en engelsktalande person med bil. Billigast är säkert att göra upp med en taxichaufför på flygplatsen. Det finns också turistinformation på flygplatsen som säkert hjälper till. Panamas flygbolag COPA är stora i regionen och massor av folk är i transit i Panama City så många resebyråer ordnar hel- och halvdagsturer där. Se t ex
http://www.tripadvisor.com/Attractions-g294480-Activities-c25-Panama_City_Panama_Province.html där massor av företag är listade med kommentarer. Dessa verkar dock vara dyrare än att hyra en taxi. Generellt passerar flest båtar Miraflores på morgonen och på eftermiddagen men kanalen är förstås sevärd även utan båtar i sikte.