Resetips?

21 aug. 2010 19:20
Visningar: 744
Hej
Vi behöver hjälp! Vi är en familj (ej resvana) som vill göra en resa åt väster. Det vi vill med våran resa är att uppleva djur, snorkla, delfiner och jättesköldpaddor m.m. Vi kräver ingen hög standard på boende eftersom vi är många så blir resan väldigt dyr. Vi är föräldrar med fem barn 6-20 år. Det är dåligt med charter åt väster, ex Panama, Costa Rica? Är det svårt att ordna resan själv?
9 sep. 2010 16:36
Vi reste med våra barn i Costa Rica när de var 7 & 8 - fantastiskt! Vi hade även med oss mor- och farföräldrar 4 st 70 åringar. Gick hur bra som hels med alla olika åldrar.
Började enkelt med Playa Samara, beachlife. Bodde på det lilla hotellet 'Entre dos Aguas' - underbart!
Var i Santa Elena och gjorde lite vandringar i regnskogen, i Arenal och såg vulkanen på nära håll.
Vi var i Tortuguero och såg sköldpaddor, bodde hos en Kanadensisk guide som tog oss runt och visade massor av djur (även krokodiler!) - 'Casa Marbella'. Åkte därifrån ner längs floden till Limon och såg fantastiska djur längs med vägen. Sedan taxi ner till Puorto Viejo. Hade jätte otur och hittade inget bra ställe att bo på och drog över till Stilla Havskusten. Några dagar i Manuel Antonio, men gillade inte stället.
Firade nyår i Rara Avis, en fantstisk naturupplevelse 4 timmar i traktor rakt in i djungeln!
Sedan avslutade vi med Montezuma, en skön laid back liten stad, där vi njöt ensamma på en enormt lång strand, var till ett litet vattenfall, var ute på fisketur. Kommer inte ihåg hotellet vi bodde på, men det var på norra delen av stan.
Trots att vi reste kring jul & nyår och var 8 pers, gich det bra att boka eftersom. Vi hade bokat Samara hotellet hemifrån.
Lycka till, det är ett fantastiskt land!!
Eva
Medlemmen har tagit bort svaret
30 sep. 2010 10:45
Costa Rica är inte så kommersialiserat och som du själv vet. Så därför är det inte så utbyggt med all-inclusive hotel och liknande aktiviteter. Så, nej vi såg inte till några ställen där man kan simma med delfiner, men ska jag vara helt ärlig så letade vi inte efter der heller. Det är mer fokuserat på vad naturen har att erbjuda.
Vi såg massor av spännande djur när vi gick i regnskogen, och speciellt i Rara Avis där vi firade nyår. Djur man knappt sett på naturprogrammen. I Montezuma åkte vi ut och fiskade och då såg vi massor av delfiner, val, någon typ av såghaj (enligt guiden). Vi fick upp en jätte dorado! Den tog vi med till hotellet, och den åt vi oss mätta på i 2 dagar för 8 personer!