Koh Ngai-kontra Koh Kradan och Koh Lipe-snorkling samt resrutt.

Av Kibin
23 aug. 2011 22:27
Visningar: 1577
I november åker vi med våra 3 söner (9,9 och 10 år) till Thailand för första gången. Vi ska vara borta i två veckor och känner att 3 öar är nog max vad vi pallar med.
Sönerna vill absolut att det ska vara bra snorkling efter 2 höstsemestrar vid Röda Havet så mina förstahandsidéer är Koh Lipe, Koh Kradan, Koh Ngai och Koh Muuk. Har förstått att den sistnämnda inte har någon vidare snorkling dock. Koh Ngai har tydligen bäst från-stranden- snorkling vid Koh Ngai resort men man är tydligen helt hänvisad till resorten utan möjlighet att ta sig vidare. Är snorklingen vid stora stranden så mycket sämre?
Hörde även av en bekant att Koh Ngai resort var rätt slitet redan för 10 år sedan...
Är på gång att boka på Koh Lipe och hade tänkt ta det i mitten av vistelsen med en ö före resp efter närmare fastlandet.
Om jag förstått det hela rätt kan man få transfer från Krabi flygplats till någon ö ordnad av hotellet? Stämmer det? Vad kostar det?
Är det rimligt att tro att man kan landa 10 på fm och åka direkt till vilken ö vi nu väljer?
Vill helst inte ha en mellanövernattning i Ao nang/Krabi, det känns som lite förlorad tid plus att ena 9-åringen är autistisk och jag tror att åtminstone 4 nätter per ställe vore bra för att det inte ska bli alltför rörigt.
Tacksam för tips och råd!
Av Karten
24 aug. 2011 17:30
Hej, har ingen erfarenhet från Koh Ngai eller -Muuk. Men var på Lipe -08 och bodde på Lipe resort. Tyvärr var det slitet men dom kanske har renoverat. Läget var då det bästa på Pattaya pga att dom var dom enda som hade beach front bungalows. Alla övriga hade reception/restaurang ut mot stranden och alla bungalows innanför. Det var inigen bra snorkling nära strande men det fanns finna dagsturer med longtailbåt ut till andra rev/öar. Lipe kan man kombinera med Koh Bulone och bo på Pansand Resort. Där finns det bra rev i anslutning till strand. (men ev. är Röda Havets rev finare jmf med strandnära rev i Thailand). Den bästa snorklingen har ni runt Similand Island utanför khao Lak.
Koh Kradan har vi besökt på en dagstur och där fanns det inga bra boende då, dvs -08. Utmed den stranden som vi var på fanns heller inga rev.
lycka till//joakim