Koh lipe koh kradan?

Av Cypern1
3 juli 2016 12:36
Visningar: 790
Hej!
Några tips på hur vi ska lägga upp en bra resrutt om vi landar i Phuket och vill ta oss till koh lipe koh kardan? Om jag har läst rätt kan man ta en longtailboat från koh kardan till koh mokk?
Vi vill stanna på koh lipe i ca 5 dagar vi stannar totalt i 17 dagar och vill avsluta med en eller två nätter i kamala för att vara nära flygplatsen.
Några tips på bästa rutt? Och gärna några tidsangivelse på hur lång tid det tar emellan de olika stoppen?
Vi landar i Phuket på kvällen och undrar om vart vi ska ta oss då för en första natt och sen fortsätta med lite öluffning. Vi kan tänka oss att stanna i krabi eller koh lanta någon dag beroende på vilket som ger oss bäst utgångsläge.
Tacksam för all input.
Av Sierra
4 juli 2016 23:00
Om ni planerar att åka under high season (från ca 1 nov-30 april) kan ni ta er till Kradan och Lipe sjövägen med färja eller speedboat. Det finns ingen direkttrafik från Phuket till någon av dessa platser utan båtarna gör ett antal stopp vid öar på vägen.

Som jag nämnt i tidigare inlägg kan det vara trevligt att ta en natt i Kata innan ni hoppar på färjan/speedboaten nästa dag. De avgår vid 8-tiden på morgonen. Det tar ca 40 min med taxi från Kata till Rassada Pier i Phuket Town varifrån båtarna avgår.

Ja, det går att åka longtail från Kradan till Mook.

På dessa websites kan du se hur lång tid det tar mellan olika platser. Komplett info på färjetrafiken från mitten av augusti då sajten uppdateras nu.

Speedboat: https://thaibeachtravellers.com/
Färja: http://tigerlinetravel.com/

Bra info om Lipe mm har du här: http://kohlipethailand.com/
Av Cypern1
5 juli 2016 19:27
Hej
Vill göra lite tillägg på mina frågor.
Vi är tre familjer som reser ner varav två familjer har varit runt i Thailand några gånger medans det är första resan för den ena familjen. Vi reser med tonåringar som gärna vill se och uppleva lite äventyr.
Vi landar i Phuket 20 feb -17 på kvällen vilket kanske inte är det bästa med tanke på att vår resplan kommer att hålla sig runt koh lanta eller krabi med öluffning.
Vi reser hem igen den 8 mars från Phuket.
Vi vill gärna till koh lipe vi var där-15 och blev förälskade i ön.
Även koh mook och koh kradan är på önskelistan.
Är det någon som kan råda hur vi ska lägga upp vår rutt på bästa sätt utan att lägga allt för många resdagar. Vi stannar gärna på koh lipe i 5-6 dagar.
Det vi funderar på nu är vart sover vi vår första natt och vart beger vi oss nästa dag för att så snabbt som möjligt ta oss till en strand där vi kan stanna några dagar och bara landa efter resan. Är det koh lanta eller krabi som ger oss bäst utgångsläge inför fortsättningen på vår resa?
Åker man ut på dagsutflykter till koh mook och koh kradan från koh lanta? I så fall hur lång tid tar det? vilket är det smidigare sättet att ta sig från koh lanta till koh lipe?
Tar der bara två timmar från Phuket till koh lanta med färja?

Vi vill gärna avsluta nära Phuket när vi ska åka hem ovh då funderade vi på en eller två nätter i kamala?
Några goda råd tips och idéer?
Är det något ni tycker vi bör hoppa över för att det inte ska bli för splittrat?
Tack på förhand
Av Sierra
5 juli 2016 23:04
- Krabi är en provins där bl a Lanta ingår.
- Ni måste stanna på Phuket första natten om ni inte vill åka minibuss till Krabiområdet.
- Varför inte åka färja/speedboat till Lanta dag 2 och stanna där ett par nätter för att sedan ta er ner till Lipe. Det tar 3 tim med speedboat. Efter Lipe 2 tim upp till Mook några nätter och under tiden göra dagsutflykt till Kradan därifrån.
- Snabbaste färjan till Lanta tar 3 tim (ej 2 tim) och går via Phi Phi. Speedboat direkt Lanta tar 1,5 tim.
Av Evano
11 juli 2016 23:46
Hoppas det är ok att jag flikar in en fråga till dig Sierra! Har fått ovärderlig hjälp av dig tidigare!! Har nu fixat airport pickupp + longtail från Trang till Kradan. Men i väntan på att Tigerline ferrys sida ska öppna, har du nån info om ungefär transporterna gått tidigare år? Vi behöver ta oss från Kradan till Lipe. Är det en färja per dag och hur lång tid tar den. Samma sen vidare från Lipe till Langkawi, ca tider och antal avgångar. Har man tidigare kunnat kombinera båtresa från Lipe med att hinna med ett flyg från Langkawi till Singapore eller måste man övernatta på Langkawi? Nu är det nära att planeringen är komplett... ;-)

Citerat från Sierra:
- Krabi är en provins där bl a Lanta ingår.
- Ni måste stanna på Phuket första natten om ni inte vill åka minibuss till Krabiområdet.
- Varför inte åka färja/speedboat till Lanta dag 2 och stanna där ett par nätter för att sedan ta er ner till Lipe. Det tar 3 tim med speedboat. Efter Lipe 2 tim upp till Mook några nätter och under tiden göra dagsutflykt till Kradan därifrån.
- Snabbaste färjan till Lanta tar 3 tim (ej 2 tim) och går via Phi Phi. Speedboat direkt Lanta tar 1,5 tim.
Av Sierra
12 juli 2016 14:32
Evano,

Med Tigerline tar det drygt 4 tim till Lipe från Kradan. De är dock ofta sena så du får räkna med mer tid.

Speedboat (som jag föredrar) tar 1 tim 50 min och går via Bulon.

Det är fyra dagliga färjeturer från Lipe under high season med Langkawi. Två till vardera Telaga Harbour och Kuah Jetty.

Telaga ligger närmast flygplatsen och det flyg som kan vara möjligt är Tigerair som avgår 14:55. Färjan till Telaga avgår 10:30 thai tid och ankommer 13:00 malay tid. Tigerair stänger checkin 45 min före avgång och det tar ca 30 min innan immigration vid Telaga är klart och 10 min med taxi till flygplatsen. Jag skulle inte chansa på det då färjorna inte är att lita på tidsmässigt utan ta en natt på Langkawi.

Övriga bolag som trafikerar Singapore är AirAsia och SilkAir som har en daglig avgång på tidig förmiddag.
Av Evano
12 juli 2016 23:01
Tack återigen Sierra!!

Hur ofta går Tigerline samt speedboats från Kradan till LIpe?
Är det en tur vardera och ungefär när på dagen avgår de?
Och är det flera timmars förseningar man kan räkna med?

Tar nog en övernattning på Langkawi. Tänkte bo centralt och lägga tid på lite shopping för bad/stränder har vi då haft i över två veckor. Har du tips på bra hotell i Kuah (det är väl "huvudstaden" nära shopping? Tänkte sen ta första flyget till SIN nästa morgon.

Ps. Dina tips är ovärderliga!!!
Av Sierra
13 juli 2016 16:47
Tigerline´s färja avgår ca 14:00 och speedboat (2 st) 11:35 resp 11:40.
Du kan räkna med att Tigerline´s ankomst till Lipe är ca 1 tim sen med ankomst ca 16-16:30.

Ang shopping på Langkawi så är det inte mycket att hurra för. Det finns 2-3 små varuhus i Kuah. Det bästa är kanske längs Cenang Road i Cenang där du har bl a det relativt nya Cenang Mall.
Av Evano
1 aug. 2016 01:05
Sierra - här kommer ännu en fråga från mig... ;-) Allt är så gott som spikat men vi har ca 18 dagar att fördela mellan koh Kradan och Koh Lipe Så hur skulle du (eller någon annan här) fördela tiden? Eller blir det för mycket tid om man tar 9 dagar på varje ställe? Finns det någon ytterligare ö vi absolut inte får missa? Ett alternativ är att ta mer än en natt på Langkawi. Maken överlåter planeringen till mig så svårt att bolla idéer med honom!!!
Av Sierra
1 aug. 2016 14:30
Nja, 18 dagar att fördriva mellan Kradan och Lipe verkar lång tid tycker jag. Bulon är värd ett par nätter i alla fall. Hur många nätter skall ni vara på Lipe? Ni kanske kan stanna längre där och dessutom ta två/tre nätter på Langkawi?
Av Evano
2 aug. 2016 00:33
Tack Sierra. Hade tänkt 9 nätter på Kradan, 7 på Lipe och 2 på Langkawi (en heldag alltså). Verkar rofyllt på Kradan och därför tänkte vi det lät skönt men det kanske blir för stilla? Har varit på Koh Rok för ca 15 år sedan och dit vill vi på snorklingstripp igen men annars vara på Kradan och snorkla. Och Lipe blir ju 7 dagar så då tänkte vi hinna med Adang + ev ytterligare en snorklingstur samt testa "alla" stränder. Langkawi tänkte vi bara ha en heldag på för tur till den där bron + cablecar. De vattenfall man kan åka till där, är det för att titta på eller bada i? 1000 frågor men detta är ett jätteprojekt för vår familj!!! ;-)