Koh lipe och minst en till, vilken?

Av Aplusa
15 okt. 2016 17:45
Visningar: 1109
Hej
Vi är ett par (25år) som ska till thailand den sista januari.
Vi funderar på att från phuket direkt åka till koh lanta nån dag för att därifrån åka till koh lipe och sedan besöka 1 eller 2 öar till innan vi åker till ao nang de sista dagarna.
Min fråga är vilken/vilka öar vi ska välja?
Koh lipe ska vi till. Men har det blivit så exploaterat som det verkar?
De andra öarna vi är nyfikna på är:
Koh ngai, koh kradan, koh muuk, koh bulan, koh jum.
Vilken är bäst? Och vilken resrutt är bäst för att lägga så lite tid på att resa som möjligt.

Mvh A
Av Atjima
17 okt. 2016 12:41
Hur länge ska ni vara borta? Jag har varit på koh lipe 2015 och 2016 och gillar ön än, har hört det ändrats mkt innan jag kom dit. Förra året bodde vi 5 nätter i Ao Nang, det ångrade jag, jag hade hellre velat stanna längre på Koh lipe. Har varit på Koh kradan som var ganska nära att ta sig med färjan. Den ön hade några hotell o några restauranger, men 3 nätter där räckte, det blir för lugnt... Koh muuk låg mittemot såg jag o såg fint ut..
Av Aplusa
17 okt. 2016 13:26
Tack för ditt svar Atjima!
Vi ska vara borta i 3 veckor..
Kul att höra att du gillar Koh Lipe, många verkar ju älska ön. Vad är det som gör den så poppis tror du?
Du skrev att ni ångrade Ao nang, varför?
Jag tänker att det där finns allt. Både uteliv o shopping samt många utflykter man kan göra därifrån.
Men vi är ju absolut mest ute efter sol o bad. Tror du då att vi också blir besvikna över att ha lämnat Lipe för Ao nang?
Många skriver att Kradan är så himla vackert så hade varit kul att se ön men det verkar svårt med boende.
Vart bodde du o bokade du innan?
Koh muuk
verkar många så besvikna på:/
Av Atjima
17 okt. 2016 15:07
Koh lipe är mysigt och så härliga stränder. När vi bodde i Ao Nang,, åkte jag ut till Poda Island och Railey beach om dagarna med båt. Själva stranden i Ao Nang är inget speciellt. Så båt ut till öarna måste du när du ändå är där!! Visst finns det shopping o nöjen o utflykter att göra. Men jag ängrar jag valt fler nätter än 5 på Lipe än 5 på ao Nang...
kradan var fint, den sidan man kan sola på, på stranden får ju tidvattnet på sig, så det är solstolar uppe vid ev hotell sen som gäller. Vi bodde på Reef resort. Inte så lyxigt som man tror, frukosten var ju lite si o så.........Vi bokade innan vi åkte.
Av Atjima
17 okt. 2016 16:35
Måste ju komma med ett tips till, vi bodde på pattaya beach sidan. Men ta er runt på ön och utforska stränderna, speciellt den som ligger nedanför Mountain resort, sååååå härlig strand, en liten udde med alldeles kritvit strand_ Gå gärna dit på förmiddagen, eftersom tidvattnet kommer in så försvinner den udden så var ganska tidiga där....
Av Aplusa
17 okt. 2016 18:03
Nej precis, vet ju det om ao nang och har även varit där för några år sedan men tänkte att utflykter till de andra stränderna är nice. dock är det ju alltid skönare att redan vara vid en fin strand:)
Vart var det ni bodde på reef resort, på lipe eller kradan?
Låter härligt på ko lipe. Har du tips på något boende som ligger väldigt fint/bra till där? som ni såg eller du hört om..
Är det mest på pattaya beach man hänger mest eller det är på de andra stränderna med?
Okej, tack för tipset, så då kanske man skulle bo på mountain resort då?:) fast stranden försvinner helt där????
Tror du att det blir för länge med en vecka på lipe?

Oj, så man kan inte ligga på stranden alls på kradan pga tidsvattnet? Eller är det bara på någon sida.
Verkaar ju som att detta förstör mycket vilket är synd. om koh ngai skriver många samma sak.

mvh A
Av Atjima
17 okt. 2016 21:06
Vi bodde på Z touch resort på Pattaya beach, på koh LIpe. kompisen har bott på Bella Vista som ligger bredvid. Om man bor vid mountain resort tycker jag att det är lite för långt att ta sig ut o äta på kvällen o sen ut o "svira" o sen hem igen. Bättre att ta sig till mountain resort stranden ett par gånger i stället. Fast numera finns det moppe taxis. PÅ koh kradan bodde vi på reef resort. Man kunde ligga typ halva dagen på stranden, sen kröp vattnet upp, just nedanför vårt hotell. Men går du bortåt mot udden, så blir det bättre... En vecka på koh lipe blir nog lagom tycker jag....
18 okt. 2016 20:20
Vi är också ett par på 25år som ska åka ungefär samtidigt och ska åka åt samma håll! Landar i phuket och koh lipe är bokat 😀
Förra året var vi i ao nang, koh lanta och koh lipe!
Själv tycker jag att lanta var jättetrevligt åker gärna förbi igen påväg till lipe men ao nang kan jag klara mig utan! sen har ja hört att koh mook ska vara nästan ännu finare än lipe så det kanske är nått att utforska, vi funderar på nån natt där😀
Sen finns ju alltid phi phi också om man vill ha lite mer hålligång!
Av Aplusa
19 okt. 2016 21:46
Atjima:
Okej, vi har nu bokat Castaway resort på Lipe. Hoppas det blir bra, ser mysigt ut.
Vad får man inte missa på Lipe mer? Ge oss gärna fler tips:)
rekommenderar du Kradan? Har du inte varit på koh ngai, jum eller bulon?
Är såå nyfiken på dessa öar, samt muuk då.

Hillevic: Vad kul! Vart ska ni bo?
Hur länge stannar ni på Lipe respektive Lanta? Och vart ska ni bo (om ni bokat det)?
Phi phi
var jag på för några år sedan och känner väl inte riktigt att det passar oss.
Att du också är lite "anti" ao nang gör mig ju orolig för om vi kommer känna likadant. Man vill inte lägga någon tid alls på ett oskönt ställe ju:/
vad är det du inte gillar med staden?:)
Är det inte bra där med lite av varje!? hehe
20 okt. 2016 00:06
Vi kommer vara på koh lipe i 6 nätter och bo på z touch resort, vi bodde där när vi var nere i februari och trivdes väldigt bra! Personalen var alltid trevlig och hjälpsam! 😁 castaway som ni har bokat har jag hört jättebra om också har dock inte vart på den stranden då vi älskade pattaya beach, men denna gång ska vi ta oss runt och hänga på alla stränder!
Vi kommer landa i phuket den 24e januari och vara där i 3 nätter . Sen har vi 7 nätter innan koh lipe som vi inte bokat nått men om jag får bestämma så blir det koh lanta och koh mook men min sambo håller inte riktigt med mig i mina planer han gillar phuket och ao nang så han vill hellre till ao nang än lanta! 😁 anledningen till att jag inte gillar ao nang är för att det är den sämsta stranden med sunkigaste vattnet jag sett hittills i Thailand :( vet inte om det bara var otur och dåligt vatten just då men i kunde inte äns se våra ben när vi hade gått ut till midjan så himla sunkigt var det! Utelivet och själva området är ungefär som phuket ! Nä är inte heller nått stort fan av phi phi så dit blir det nog inte iaf :D !
Efter lipe har vi några nätter också som vi hitta nått men kan inte bestämma vart...jag älskar ju paradis öar med lite lagom folk och myspys ..medan sambon gillar kata beach mest av allt och massa folk ...så vi håller på att kolla upp alla alternativ! Sist var vi på langkawi i malaysia i samband med koh lipe men nja inget som lockar igen!
Av Aplusa
20 okt. 2016 20:35
Okej, så bra att ni vet vad ni får när ni tar samma igen:) Vi tänkte med Pattaya från början men läste så bra om Castaway så vi tog det.
Men är det så långt mellan stränderna? Eftersom att ni inte ens varit på den stranden menar jag. Jag tänker typ att det är nära och att man går runt på alla tre stränderna oså men det kanske inte riktigt är så...? hehe!
Ja stranden i ao nang är ju inget att ha men jag tänker att utflykterna därifrån är mysiga och att man får se mycket olika ställen när man är där. Men tycker du att Phuket nästan är bättre än ao nang då?

Haha, då får ni kompromissa lite:)

Vi har inte heller planerat allt ännu. Är inne på någon av de öarna jag skrivit tidgare men kan inte bestämma oss. Det är ju skönt att vara spontana med, men känns som att det är väldigt svårt att få tag i boende då, iaf på iaf kradan och bulon. Jum verkar det finnas mer på.
20 okt. 2016 22:09
Nej det är inte alls särskilt långt, vi kom bara in i ett riktigt slappt flow så blev aldrig av att vi gick till dom andra!
Tror det ska gå hyfsat lätt att gå till dom andra stränderna, ön är ju inte många kilometer lång !

Det beror ju på precis vad man vill göra, när vi var i aonang åkte vi på utflykt till poda Island och den va fin absolut! Men personligen hade jag valt nån extra natt på lipe eller nån av öarna du nämnt och sen kört phuket om man vill ha lite mer valmöjligheter gällande restauranger och shopping och utflykter.
Men det är min personliga åsikt vet jättemånga som älskar aonang och riley beach och skulle aldrig få för sig att åka till phuket!
Bättre att prova och bli besviken än att inte prova alls ;)
Vi tänkte nog boka boende hemifrån när vi bestämt vilken av småöarna då det känns som det kan bli rätt fullt då det både är sportlov och kinesiskt nyår när vi är där !
Av Aplusa
20 okt. 2016 22:32
Lätt hänt;)
Ja, men kanske hoppar ao nang o kör en eller två öar till o sen avslutar i phuket, får se:)
Men vilken ö är ni inne på Efter Lipe.
Du skrev att du ville till Mook och Lanta innan Lipe. Har ni varit på mook tidigare? Många skriver att där inte är så fint och att de blivit besvikna när de kommit dit. Men folk tycker ju såå olika och det är därför det är så svårt när man inte har en aning själv.
Vet du något (för o nackdelar) mellan ngai, mook, bulon och jum? (Blir jum sist isf ju eftersom att det ligger "där uppe").
21 okt. 2016 06:52
vi har verkligen ingen aning vart vi ska ta vägen efter lipe...vi har bara 3 nätter då innan vi ska tillbaks och vara i phuket ! har redan bokat hotell på sambons favvoställe i 5 nätter så lutar ju åt nått ställe där uppevid men vart får vi se, kanske får lägga mig helt och åka till ao nang för sambons skull så jag får mitt lanta ;) blir nog att vi får bestämma det när vi är nere och vet vad vi är sugna på!
Nä asså jag vet bara det jag fått berättat för mig från vänner och bekanta och hittills har jag inte hört nått negativt om koh mook bara att det är vääääldigt lugnt och det är det väl på alla dom öarna vad jag förstått ! tror dom är hyffsat lika fast koh mook är väl den som är mest poppis känns det som :D har vart förbi på ngai på en utflyckt en gång och det var helt okej fint och också vääldigt ;)
Av Sac
26 nov. 2016 23:46
Hoppa över Jum. Var där i fjol och var inte imponerad. Stränderna var inte jättefina.

Kradan och Mook är två favoriter om man vill ha det lugnt. Fina stränder och lugnt. Boende på Kradan är svårt (dyrt om man vill ha lite standard). Välj istället boende på Mook och åk longtail till Kradan över dagen.
Av Sac
26 nov. 2016 23:51
Jag hade valt rutten Lipe-Mook/Kradan-ao Nang.

Tyvärr finns ingen direktförbindelse mellan Mook/Kradan och till Lipe. Smidigast är att åka Speedboat från Mook/Kradan till Lanta (Saladan) och sedan färja till Ao Nang.

Om jag inte minns fel så kommer Speedboaten till Lanta kl 12 och färjan går 13.30 till Ao Nang. Perfekt med en lunch i Saladan på vägen.
4 jan. 2017 13:51
Vi (jag min pojkvän) åker 1e feb. Lanta-Lipe-Mook-Ao Nang. Borta i 17 dagar.. skall bli sååååå underbart☀️🌴🍾👙