Koh Lipe

Av Hjeff
8 mars 2010 21:13
Visningar: 1184
Hur är Koh Lipe?

Finns det några restauranger och shopping där? Eller är det bara party och backpackers?
Mkt folk eller finns det plats för relax?

Hur är snorklingen där? Kristallklart vatten, fiskar?

Finns det andra intressanta öar med kristallklart vatten i närheten?
Av Sierra
9 mars 2010 11:30 (redigerad)
Lipe är fint men det växer snabbt på ön för att kunna tillgodose alla som upptäckt denna lilla ö längst ner i södra Thailand.

Bra restauranger finns det gott om, främst längs den lilla gatan mellan Pattaya och Sunrise.
Det är ingen partyö som tex PhiPhi och gästerna på ön består av barnfamiljer, ungdomar och äldre. Alltså alla kategorier.

När jag lämnade för 5 dagar sedan var det fortfarande högsäsong men gott om plats för relax. Oavsett var man bor är det lätt att förflytta sig antingen till fots eller med longtail till en ensam plats, för det finns, jag lovar.

Vattnet i området är kristallklart och jag tycker att du, om du åker dit, skall hyra en longtail över dagen (kostnad ca 2000 THB) och be drivern ta er till öar lite längre bort, till Koh Tong och småöarna däromkring. Du kan naturligtvis åka till den vanliga dagsturen till Jabang, Koh Hin Ngam, Koh Rawi och Koh Adang med de vanliga snorkelturerna för ca 500 THB och de är också bra, fina snorkelställen, men det kan ju vara kul att uppleva något annat. Att fixa en egen longtail innebär ju inte att man hoppar över de nämnda öarna....

Titta in på min sida och läs de senaste bloggarna så får du mer aktuell info om ön och om de olika beacherna, en del kända andra helt okända.

När funderar du på att åka dit?
Av Hjeff
10 mars 2010 15:41
Tack för alla fina tips :)

Det verkar som vi måste besöka Koh Lipe så som du beskriver det!
Isåfall blir det troligen i februari 2011.

Kan du rekommendera ngt FINT boende?

Jag läser oxå mkt positivt om Koh Chang med omgivande öar när det gäller snorkling o klart vatten. Vad är skillnaden mellan Koh Lipe o Koh Chang?
Av Sierra
10 mars 2010 16:32
Koh Chang har jag inte besökt så jag inte bedöma skillnaden men jag svårt att tänka mig att vattnet kan vara klarare än på Lipe. Eventuellt lika klart men som sagt, jag vet inte.

Ang boende så betonar du att det skall vara FINT. Det finns två finare resorter på ön. "Sita Beach Resort" som ligger på den lugnare västra delen av Pattaya Beach och den helt nya "Idyllic Resort" som ligger i södra delen av Sunrise Beach. Båda dessa är dessutom de enda som har swimmingpool.
Det kan vara bra att veta att Apollo-resor använder Sita Beach Resort, förutom Bundhaya Resort, för sina chartergäster.
Här har du mer info om dessa båda samt en del övriga på Lipe: http://kohlipethailand.com/accommodation.php
Av Hjeff
10 mars 2010 17:05
Jättetack Sierra!

Ovärderliga tips :)
11 mars 2010 20:22
Hej!
Här är en bra länk: "www.iamkohchang.com"
Vi var på Koh Chang 2008, Koh Lipe 2009.
Koh Chang är en mkt större ö,med mer utrymme om du vill ha lugn och ro.På Koh Lipes lilla yta
härskar en skön stämning,det ligger betydligt mer isolerat.
På Koh Chang pågår vissa projekt, t ex bygger man en ny skola för alla gästarbetare från Kambodja.
Googla på Proudly open minded, el titta på Facebookgruppen med samma namn om det känns intressant.
Från Koh Chang kan man ta sig vidare till fantastiska små öar Koh Mok m fl,i mindre format med fina dykvatten.
Det lönar sig som alltid att lägga ner tid på research, och fundera över vad det är man vill ha.
Vi åkte fr Bkk, via Koh Samet, som jag personligen skulle skippa.
Lycka till!
Ha en härlig semester och hälsa Ian om ni väljer att bo där på Baan Nim Ran:-).
I Bkk finns ett jättetrevligt Homestay om det kan vara ngt?
Engelsk man thailändsk kvinna som gärna visar staden.

M v h Inger
11 mars 2010 22:25
Har varit på Lipe i februari 2010. En liten myusig ö, inget håll i gång utan lugnt och skönt. Jättefint att snorkla men man bör ta en longtailbåt ut från ön. En annan fin ö lite längre norrut, närmare Lanta är Kho Kradan där man kan snorkla från stranden i ett jätteklart och fint vatten. Kanske inte FINT hotell men helt OK. Det är en mycket liten ö där manb stannar 3-4 nätter. Ingen shopping och endast restauranger på de få hotell som finns. Kho Muk mitt emot Kradan är lite lyxigare kanske. Men inte lika fin snorkling. Är du ute efter jättefin snorkling så är det Similan som gäller, där kan man aldrig få nog. En annan fin ö närmare Phuket är Raya Island som också bjuder på rätt skaplig snorkling och fint hotell och en underbar strand men korallsand. Vi åker tillbaka till Thailand nästan varje år och hittar nya snorklingsplatser och nya spännande öar. Du kan inte få det annat än bra om du åker till Thailand.
Av Hjeff
21 mars 2010 20:22
Koh Lipe verkar verkligen kanon!!

Är det någon som kan jämföra det mot Koh Lanta och Koh Samet?
Hur är snorklingen där? Kristallklart vatten, fiskar?
Av Hjeff
22 mars 2010 07:43
Om man ska till Koh Lipe - vilka öar/ställen i "närheten" rekommenderar ni att man kombinerar med på en 2 veckors resa?
22 mars 2010 11:53
Kombinera tex Koh Lipe med Koh Muuk. Flyg till Bkk, vidare inrikes direkt till Hat Yai, minibus till Pak Bara, färja till Lipe sen tillbaka med färjan till Pak Bara ( Satun provinsen)), minivan upp till Kuan Tunku Pier, (Trangprovinsen) båt ut till Koh Muk, bo på tex Charlies beachresort. minivan upp till Krabi airport o hem via Bkk.
22 mars 2010 13:03
Kompisarna åkte speedboat från Koh Lanta => Koh Muuk => Koh Ngai => Koh Lipe => Koh Lanta så man behöver inte åka till fastlandet för att ta sig mellan öarna!

De bokade transfer via hotellet på varje ö.
Av Hjeff
7 apr. 2010 15:41
Familjen - jag, frugan, 11-åringen o 14-åringen - tänker åka till öarna:
Koh Lipe
Koh Lanta
Koh Muuk
Koh Rok
Koh Ngai
Koh Kradan

Kan ngn rekommendera BRA boende där?
Av Hjeff
7 apr. 2010 19:55
Förra resan (Phuket, Khao Lak, Ao Nang) hade vi bokat hotellen i förväg o jag tyckte det var skönt att slippa springa omkring i 35 graders värme med två barn o leta hotell för att istället njuta av semestern.

Vad är er erfarenhet?
Vågar man åka till Koh Lipe i februari utan att boka rum?
Är inte risken stor - på sådana små o populära öar - att hotellen man vill bo på är fulla o en massa tid läggs på boendejakt som sedan resulterar i ngt hotell som man inte blir nöjd med?
Av My53
7 apr. 2010 20:19
Hej! Vi var på Koh Lipe över nyår och bodde på Mountain Resort som vi bokade i förväg(efterson vi var där på riktig högsäsong).Jättetrevligt ställe som låg lite vid sidan om men med snorklingsvatten precis nedanför och fin frukostbuffe.Vi var jättenöjda. Sedan åkte vi över till Koh Adang där nationalparkskontoret ligger och det var ngt helt annat.Jättelungt o bara ett litet men bra matställe.Det fanns ett 15-tal bungalows till ett billigt pris och campingplats där man även kunde hyra tält o ligga på stranden.Vilket vi gjorde i 2 nätter eftersom det var fullt överallt(nyårsdagen). Det var en ny upplevelse.Vi är medelålders o hade med oss våra tre barn i tjugoårsåldern.Definitivt ingen partyö men helt otroligt bra snorkling o vackert och avkopplande.Apor o fina fåglar och longtailbåtar som man kunde hyra för att åka till andra småöar. Ha en trevlig resa! My
8 apr. 2010 08:13
På Koh Ngai bodde vi på läckra Thapwarin Resort. Men käkade hos grannhotellet söderut :)