Kefalonia - Tips mottages!

13 apr. 2013 18:02
Visningar: 4985
Hejsan.

Jag och min sambo har beställt en resa till Kefalonia i slutet av augusti.
Jag har läst en hel del om ön, men jag tar ändå gärna mot tips om vad man ska göra och vad som kanske borde undvikas.

Vart ska man äta?
Hur tar man sig lättast till myrthos beach?
Och vad får man absolut inte missa att se under denna vecka.

Alla tips tags emot med glädje!

// Hanna
Av Saibo
13 apr. 2013 21:14
Hej!
Jag och min man reser dit i början av juni för en "surförsäkringsvecka"=så man med lätthet kan klara en regning svensk sommar utan att bli sur!). Återkommer med aktuella tips i juni!
13 apr. 2013 21:21
Det låter smart det! Ja gör gärna det, tack så mycket!:)
Av Desires
13 apr. 2013 23:25
Vi hade hyrbil på Kefalonia, vilket är att rekommendera, det finns en del vackra platser där som är sevärda, dit tar man sig enklast med bil. Stranden Myrtos är en väldigt vacker strand, den ligger norr om Kefalonias huvudort Argostoli. Tror ej det går bussar dit, det gjorde det inte tidigare alla fall, men vet ej hur det är numera. (några år sedan vi var där). Brant väg ner dit, men värt att stanna där några timmar vid denna sköna strand, ta med att äta och dricka bara.

Det finns flera genuina byar på denna ö. Ta er med bil upp till Assos på vägen upp till Fiskardo.
En annan otroligt vacker kustväg finns söder om byn Agia Efthimia. För att komma dit ska ni ta av vid den underjordiska sjön Melissani. Fiskardo är en annan charmig by som ligger norr om öns huvudort Argostoli.

Kefalonia är en fin och romantisk ö tyckte vi, ni kommer nog också gilla den. Lite mer tips och några foton här http://www.desires.se/#post81
Sök på Kefalonia här på Reseguiden så får du upp både reseguider och diskussionsinlägg med tidigare inlägg och tips om den ön, eller titta här på höger sida på "liknande diskussioner" och reseguider.
Även http://www.kalimera.se har mycket info om Grekland övärld.
14 apr. 2013 09:58
Tack för ditt svar!

Vet du ungefär hur stor ön är, och hur lång tid det tar att ta sig till de olika ställen med exempelvis moped? :)
Av Desires
14 apr. 2013 10:21
Kefalonia är störst bland de joniska öarna.

Själv skulle jag inte rekommendera er att åka moped här, på en del ställen är det väldigt slingriga vägar utmed bergen utan någon sorts skydd. Så att hyra bil är nog lite säkrare. Moppe kanske är bättre att använda för att ta sig till närliggande stränder och dylikt.

Det går även går bussar till de större byarna och stränderna.
Här har du ännu mer info om öns platser du inte bör missa http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20090525/8-hojdpunkter-pa-kefalonia
Av Desires
28 aug. 2013 14:51
Hej Hannamae!
Nu har jag kommit tillbaka från vår vistelse i Kefalonia (2:a gången vi var där). Var ska ni bo någonstans på Kefalonia, har inte sett att du nämnt det här?

Det är verkligen en grön och skön ö. Vi bodde i Lourdas, gick nerför till den närmaste stranden Lourdas beach, uppför var förstås jobbigare i värmen som rådde. Det var 30 grader ca i luften och 28 i vattnet!! Helt underbart att bada alltså, och det finns så många fina vackra och härliga stränder på denna ö.
Vi hyrde bil 3 dagar, men såg många som hade hyrt vespa där också, men det är slingriga o smala vägar, så kör försiktigt - och med hjälmar förstås (såg tyvärr många som åkte på dessa vägar utan hjälm).

Vi besökte den lilla byn Assos som är väldigt gullig och rofylld, även FIskardo som blivit mer turistisk, men jag gillar den byn ändå. Den är väldigt charmig och ligger i vackra omgivningar. Myrtos beach är ett måste! Den är fantastiskt vacker, bäst uppifrån tyckte jag. Men vi tog oss ner dit på de slingriga asfalterade vägarna - och tog ett dopp i det turkosa vattnet. Härligt att bada i det fina vattnet, men där är underströmmar, så se upp lite och bada helst bara nära stranden o simma utmed stranden.

Kefalonia är en härlig och skön ö, mer tips o många foton från denna resa http://www.desires.se/#post171
Hoppas ni får en underbar resa dit!
28 aug. 2013 15:25
Hur dags ska man vara i Argostoli´s hamn för att man ska få se på havssköldpaddorna?
Av Desires
28 aug. 2013 15:39
Du ska vara i hamnen på förmiddagen, mellan kl 9-11, då är det flera fiskebåtar där och fullt med havssköldpaddor, fantastiskt att se dem så nära tyckte vi! Ska ni bo där i Argostoli?
28 aug. 2013 16:00
Nej, vi ska bo i Skala. Så det blir att gå upp tidigt den morgonen då vi ska till Argostoli och försöka få se dessa fantastiska djur...

Tack för din reseberättelse och de fina bilderna om Kefalonia...

Sen så har man läst på flera ställen att det ska vara så fantastiskt fint under vattnet vid Myrtos Beach. Men när man läser det du skrivit om undervattenströmmar så blir man ju lite skeptiskt till att snorkla där.
Av Desires
28 aug. 2013 17:02
Myrtos tror jag inte man ska snorkla vid, det är väldigt strömt. Vi såg inga som snorklade där, så det är nog inte så lämpligt - vad jag vet!

Men jag läste om en liten gömd strand nära Skala när jag googlade:
Från Skala 10 min promenad i riktning mot Poros ligger det visst en liten gömd strand omringad av 10m höga klippor, kristallblått vatten och inte ett ljud av trafik eller människor, där ska vara fint att snorkla.
Katelios beach ska också vara fin.
Andra läckra stränder lite längre bort från ert boende: Antisamos är en jättefin strand att snorkla vid, men det är visst riktigt djupt en bit ut. Stränderna Platis Gialos och Makris Gialos utanför Lassi är väldigt vackra, även Lourdas beach är fin. Kanske någon annan här vet mer om vilka stränder på Kefalonia som lämpar sig bäst att snorkla vid?