KAP VERDE: Budget och andra tips?

Av Sannab
13 mars 2013 20:27
Visningar: 7178
Jag och min kära mor reser till Kap Verde om ett par veckor. Vi reser med all inclusive (Riu Karamboa) och kommer av den anledningen inte lägga så mycket pengar på mat utan främst nöjen. Vi stannar bara en vecka, kommer vilja ta ett par behandlingar, åka på någon utflykt och kanske shoppa lite. Vi undrar därför:

Hur ser priserna ut därborta? Kan ni som varit på just Boavista tipsa om några spännande aktiviteter? Finns ATM? Andra rekommendationer?

Väldigt tacksam för svar! :)
Hej!
13 mars 2013 23:58
Hej,

Bodde just på Karamboa för 1,5 år sen.

Atm finns på hotellet. Kostnad behandling vet jag ej.

Då precis allt flygs in till Boavista finns eg inte mycket att shoppa, lite lokalt konst/ hantverk finns inne i den lilla byn, sal rei. Därför är allt importerat inte heller billigt, t ex i de små affärer hotellet har.

sal rei jär ust en by, 2000 personer (bor ju bara 3-4 tusen människor totalt på ön), men är ändå värd ett besök. Finns några få affärer, men shopping vet jag inte...

Tips: har ni avlagda barnleksaker kan ni ta med dem och ge ngt till kvinnorna som sitter med sina små barn i byn

I övrigt åkte vi "taxi" till en av öns få "sevärdheter" ( ett vrak på en öde strand) här finns sköldpaddor som kläcks beroende på när ni åker.

Söderut finns en strand Santa monica, som vi aldrig var vid, och då passerar ni en liten by där Henke Larssons pappa föddes (kuriosa).

Vi åkte även en tur till öns 3 andra byar ( här pratar vi 30-40) hus per by. Detta kan man klara sig utan.

Tror de flesta aldrig lämnade hotellet. Bra transfer, cirka 5 minuter.

Karamboa var bra,bra mat, fria drinkar. Blåser en hel del och tror stranden ofta rödflaggad ( vi hade tur).

Finns bilder i mitt resealbum.

Ha en skön resa.
Av Sannab
31 mars 2013 10:38
Hej och tack så mycket för ditt svar! Vi reser om en vecka. Hur fungerade bordsbokningarna? Var det svårt att få bord? Minns ni kostnaderna för behandlingarna på spat? Vet du om det finns lokala (billigare) span? Använde ni er av euro eller deras lokala valuta?
1 apr. 2013 10:20
Borden "bokar" du i receptionen, räckte generellt att gå dit på morgonen ( den asiatiska mest populär så kan ju boka den en dag tidigare). Den andra av kvällens två sittningar är mer full.

Men eftersom det inte kostar ngt att äta så är det ju bara att boka upp, skulle ni sen inte dyka upp så spelar det ju ingen roll. Då andra gör så gick vi ngn gång bara dit, även utan bokning och fick plats.

Googla "karamboa spa" så får du upp Renova spa med prislista.

Använda inte så mycket pengar som sagt, men utanför hotellet använde vi lokal valuta som vi tog ut på ATM på Karamboa.
2 apr. 2013 18:41
Hej! Vi kom hem från Boa Vista för en vecka sedan. Vi bodde på Riu Touareg.
Det är som de andra skriver ganska blåsigt, vilket också gör att många bränner sig i solen - eftersom vinden svalkar så behöver man inte ligga i skuggan. Så smörj er med hög spf, vi hade 30 på kroppen och till ansiktet 50! Solen är stark för vinterblekt skinn!

Kvällarna ÄR kyliga, "en kofta" skriver de flesta att man ska ta med. Det gjorde jag också, men det blev lite tjatigt att ha samma kofta varenda kväll och morgon. (Jag hade faktiskt inte trott att den skulle behövas SÅ mycket). Så mitt tips är att ta med flera koftor och gärna lite långärmade toppar därtill.

Vi kanske hade otur med vädret, det regnade till och med en dag lite då och då. Övriga dagar kunde variera ganska kraftigt, från helt mulet till solsken på någon timma. Och tvärtom förstås. Sista dagen hade vi en härligt klarblå himmel redan från morgonen.

Sex dagar av sju var det rött flagg, dvs badförbud i havet pga kraftiga vågor.

Temarestaurangerna var fullbokade hela tiden, men man kan bara boka sig tre dagar i förväg. Så går man till receptionen direkt på morgonen kan man få boka tre dagar fram åtminstone. Vi lyckades inte boka till samma kväll, det var fullt.

Vi hade inga som helst magproblem. Största problemet är nog inte maten, utan övriga gästers handhygien. Det var många som snörvlade och nös i matsalen...
Så ät allt med bestick (skippa bröd etc), eller tvätta era händer efter att ha hållit i alla slevar när ni tagit för er av buffén så går det nog bra.

Ha en trevlig semester!