Utbud i Santa Maria?

Av Em588
15 aug. 2019 13:58
Visningar: 1840
Hej! Jag och sambon håller på att planera en resa för hösten där bland annat Kap Verde har dykt upp som alternativ, då boendes i Santa MariaSal. Har dock hört och läst lite blandade åsikter om ön. Just den här resan gör inget om den blir i lugnaste laget, vi ska nog kunna roa oss med strandhäng, dykning, surfing, hyrbil mm. Däremot är vi lite oroliga över att inte ha något att göra kvällstid. Jag har försökt läsa på om utbudet i Santa Maria, men får inte riktigt någon klar bild över vad som finns. Någon här som kan hjälpa mig med info? För att vi ska trivas vill vi kunna strosa runt lite i staden, ha ett utbud av olika restauranger så vi i alla fall har några olika att välja mellan, några trevliga barer (ej för fest, utan mer för trevligt häng med en drink/öl) och gärna lite folkliv att kolla på.

Jag tar gärna emot tips på andra platser att åka till också. Vi planerar att åka någon gång i oktober eller november och vara borta en vecka. Gärna varmt och soligt, helst över 25 grader. Då vi har ett presentkort med ving som vi helst vill använda nu är vi lite låsta med resmål då det måste finnas i deras utbud.

//Emma
15 aug. 2019 19:33 (redigerad)
Allt ni söker finns i Santa Maria. Matställen/barer, både strandnära och inne i byn. "Vågar" ni er lite utanför i mörkret, så finns också goda ställen att äta på, mer genuina/primitiva
. Det enda som kan störa ett besök på öarna är starka vindar, men Oktober November är lugnt.

https://www.google.es/maps/place/Sal/@16.5991394,-22.9048753,17z/data=!4m5!3m4!1s0x94ca0969d2d0897:0x8acd1f48627d87ea!8m2!3d16.7266152!4d-22.9297109?hl=sv
Av Ziesta
20 aug. 2019 14:52 (redigerad)
Jag och sambon var i Santa maria i mars i år. Mycket vackrare stränder än vad vi förväntat oss! Det är lugnt och avslappnat men vi hade inga problem att hitta en ny restaurang varje kväll att äta på i centrum. Kan rekommendera restaurangerna George's och Bombay Brasserie/Garden Grill (indiskt). Det finns även en charmig bar på stranden, Ola Brasil med goda drinkar & live musik vissa kvällar.

Precis som Elcanario skriver så kan det blåsa en del.. Jag tror dock det är lugnare närmare centrum. Vi bodde bara några minuters promenad från piren och kunde bada i havet alla dagar. På hotellen längre bort verkade det dock blåsa mer och där var det röd flagg några dagar.

Det är en väldigt liten ö så på en heldag hinner man se det mesta. Vi bokade en heldagsutflykt med ett lokalt företag, Hibiscus Tour, som hade en kiosk utmed stora vägen nära vårt hotell (Oasis Salinas Sea). På informationen om turen stod det dock att vi skulle besöka fler ställen än vad vi faktiskt gjorde.. så kan inte rekommendera dem.. Man skulle även åka runt med öppna jeepar men när vi blev upphämtade var det med minibuss. Det var rätt lite trafik så tror inte det är några problem att köra runt på egen hand. Mest sevärt var Buracona/Blue Eye. Det var även rätt häftigt att bada & flyta i saltsjön, Salinas. Vi stannade även vid ett ställe där man kunde "simma" (snarare vada) med små citronhajar. Inte lätt att se dem dock.. Ett tips är att ta med egna revskor/foppatofflor el dyl för att slippa betala för att hyra skor. Stenarna är vassa.
30 sep. 2019 09:57
Kap Verde är fint men oj vad det blåste, så ha något varmt att dra på er även mitt på dagen.