Resa till Kap Verde? Tips!!

Av Molutte
6 okt. 2022 15:31
Visningar: 1460
Hej!

Jag och min sambo funderar på att åka till Kap Verde 31 mars 2023 och vara borta två veckor över påsken. Jag har läst om olika hotell, läst om öarna, landat i att vi vill till Santa MariaSal och fått till mig att all inclusive rekommenderas då utbudet på restauranger är knappt.

Det är stora hotellkomplex, finns både för familjer och endast vuxna. Jag skrev med en reseledare på Ving som rekommenderade Oasis Salinas sea samt Meliá Llana beach (ungefär samma prisklass, Meliá ett par tusen dyrare men verkar även vara lite lyxigare). Dock känns det väldans dyrt generellt? Ca 40 000 för två veckor med all inclusive, man kan åka till Thailand och bo på 5 stjärnigt för samma pris ish (vill inte dit dock, för lång flygresa). Sen när man läser dessa hotells recensioner så är det både ris och ros, särskilt Oasis har mycket dåliga recensioner där man kritiserar mat (att den är äcklig), många som har blivit sjuka av maten etc.
Nu till min fråga, kan man lika gärna boka ett mindre lägenhetshotell och laga sin egen mat/äta på de restauranger som finns istället? Är det bättre än hela all inclusive-konceptet? Inte för att själva resan blir jättemycket billigare men såklart skiljer det några tusen per person i pris. Dock har jag läst att det är dyrt att både äta ute och handla i butiker i Santa Maria. Så det kanske ändå blir sämre och dyrare i slutändan? Eller??

Någon som kan råda mig till hur vi ska göra? Tips mottages tacksamt!

Tack på förhand!!
6 okt. 2022 19:38
Jag har varit på Sal, Santa Maria, och där finns det mesta man behöver. Kanske saker är något dyrare pga det mesta importeras, men det finns värre ställen i Världen.
Matställen finns av alla slag, från enkla lokala, som jag gillar mest, till lite finare.
Öarna har ju tillhört Portugal, så mycket mat och dryck kommer därifrån.
Själv hyrde jag en mindre lägenhet där jag vanligtvis åt frukosten. Flera bagerien finns med nybakat bröd och resten finns att handla i olika butiker.
Något allt inklusive tycker jag är förkastligt och förstör halva nöjet av att resa hemifrån, och fantasilöst.
Allt trevligt ligger inom gångavstånd.
Av Keja
9 okt. 2022 23:48
Vill bara flika in att se till att boendet är i eller inom gångavstånd till Santa Maria.
Av Jonas73
10 okt. 2022 14:07
Hej,
Jag var i Santa Maria, Sal, över nyår.

Endast frukost ingick där jag bodde. Åt dagligen lunch och middag på restaurang.. Jag håller med om att det i Santa Maria finns matställen av alla slag, såväl enkla och billiga som lite dyrare. På söndagar och helgdagar var dock flera restauranger stängda, framförallt vid lunch. Kan särskilt rekommendera Cam’s som har god och vällagad mat till rimliga priser. Till lunch var även plankan med dagens fisk på Ocean Café bra.
21 okt. 2022 22:53
Hej! Jag har varit på Kap Verde vid två tillfällen, har inte haft all-inclusive men vid senaste besöket ingick frukost och middag (med val från en meny)

Mina tips: hyr bil, så får ni se mer av ön. Stan kan kännas lite liten efter ett tag. Finns rätt skapligt med restauranger, men det är ingen gourmetmat direkt. Kap Verde är inget resmål för få matupplevelser, skulle jag säga.
Spana efter sköldpaddor! Fanns massor längst med stränderna. Fick en morgon hjälpa till att få nykläckta sköldpaddor att hitta ner till vattnet. Väldigt mysigt!