Tips om Kap Verde

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Kap Verde är en ögrupp utanför Afrikas västkust där Sal och Boa Vista är de mest kända. Med mer än 300 soldagar, långa sandstränder och goda skaldjur är det ett resmål som passar alla. Mest sol och minst vind får du som reser i april – november.

Frågor & svar om Kap Verde

Utbud i Santa Maria?

Kap Verde Em588, 15 aug. 2019
Updaterad av Pernillan för 2 veckor sedan
3
Hej! Jag och sambon håller på att planera en resa för hösten där bland annat Kap Verde har dykt upp som alternativ, då boendes i Santa Maria på Sal. Har dock hört och läst lite blandade åsikter om ön. Just den här resan gör inget om den blir i lugnaste laget, vi ska nog kunna roa oss med strandhäng, ...

Uppvärmd pool på Kap Verde?

Kap Verde Milia, 5 nov. 2014
Updaterad av Anncamilla för 29 veckor sedan
5
Har någon bott på ett hotell med uppvärmda pooler i slutet av januari? Vi åker med en 1,5 åring så vi vill kunna bada på hotellet om det visar sig att vågorna i havet är för läskiga. :) Velar även mellan Sal eller Boavista, båda öarna verkar härliga men vi får nöja oss med en.

Åka taxi

Kap Verde Annamia1, 10 jan. 2019
Updaterad av Annamia1 för 40 veckor sedan
0
Hej, är det ngn som vet hur mkt det kan kosta att åka taxi på Sal? Tänkte åka från flygplatsen till hotellet typ 15 min därifrån....

KapVerde Sal och info

Kap Verde Famdahlvik, 14 mars 2009
Updaterad av Elcanario93 för 48 veckor sedan
13
Hej! Kom just hem från Sal och är riktigt upprymd över hur bra det faktiskt var. Läste en del om ön på andra forum där folk kastade skit över Kap Verde så man blev lite negativ inför resan. Hursomhelst är vi (jag och sambon) mycket nöjda!!! Apropå blåsten - ja det fläktar kraftigt ibland men dom ...

Kap Verde, Sal, vandra, cykla

Kap Verde Lingon32, 1 juli 2018
Updaterad av Lingon32 för 1 år sedan
0
Hej! Vill gärna vara lite aktiv på semestern och se oss om kring. Har läst att man kan hyra cykel, har ni något tips ang. detta? Vad kostar det och tips på cykelutflykter? Var är bäst att bo? Är det bra väder i november? Tacksam för alla tips och råd!

Vardagslyx Boa Vista

Kap Verde Mardal, 25 feb. 2018
Updaterad av Mardal för 1 år sedan
0
Åker till Kap Verde för första gången nu i mars. Vi ska till Boa Vista. Jag funderar på om de finns massage eller liknande längs stränderna där. Jag tänker ungefär som i Thailand? Eller måste man vända sig till hotellen för att hitta detta? Och vad kostar en massage på Kap Verde?

Kap verde

Kap Verde Moalalala, 8 jan. 2018
Updaterad av Ixploretheworldcom för 1 år sedan
1
Hej, jag funderar på att åka till kap verde i mars april nångång och funderar över lite saker. Hur är vädret i mars? Är det riskabelt att åka dit så tidigt om man vill ha strålande sol och bad väder? Vad finns det för shopping? Kan tycka att det är roligt och gå runt och shoppa lite på både ...

Hjälp! Behöver tips???

Kap Verde Michelleh, 21 dec. 2017
Updaterad av Ixploretheworldcom för 1 år sedan
4
Hej! Jag och min sambo har funderat på att resa till kap verde i sommar men är lite oroliga över vindarna alla pratar om? Hur illa är det ni som varit där? Undrar även vilken ö man ska välja? Vad jag har förstått är de sal eller boavista man åker charter till. Hur stor skillnad är det på de ...

Resa till Kap Verde

Kap Verde Hillahella, 28 nov. 2017
Updaterad av M4sta86 för 1 år sedan
4
Funderar på att resa med barn till Kap Verde i början på februari. Vad har ni för upplevelser om resmålet och dess klimat osv vid denna tid? Är lite orolig för att det ska vara för kallt och för blåsigt för Vår smak, i övrigt är vi ute efter en lugn och skön sol och bad semester.

Reklamation

Kap Verde 352, 3 nov. 2017
Updaterad av Reslustpodden för 1 år sedan
1
Apollo har på sitt nya hotell Hilton i kapverde lovat nytt gym och nytt spa.....inget finns . När vi beställde resan fanns allt i broschyren. Dom vill kompensera oss med 250kr... Känns futtigt. Vad tycker ni .

Tips på utflykter

Kap Verde Annical, 19 okt. 2017
Updaterad av Ixploretheworldcom för 1 år sedan
3
Hej! Jag har bokat en resa till kap verde trots att alla runt om mig så att det var en dålig idé. Platsen har beskrivits för mig som tråkig och FÖR lugn. Har nu tänkt motbevisa dem! 😉 Jag kommer bo på ön sal och är borta en vecka. Det är kort tid med tanke på allt jag vill göra. Så jag ...

Sal eller Boa Vista?

Kap Verde Gamlingarna, 24 sep. 2017
Updaterad av Xsandrakarlsson för 2 år sedan
1
Om man ska åka på en vecka till Kap Verde, ska man då boka Sal eller Boa Vista? Är det någon större skillnad? I så fall vad? Något annat att tänka på vid resa till Kap Verde?

Om Kap Verde Afrika

Bland öarna i Kap Verde finns det något för alla. Här finns milslånga sandstränder, vattensport och perfekta berg för vandring.

Sal och Boa Vista finns de flesta sandstränderna och hotellen. Här sträcker sig stränderna mil efter mil och det går alltid att ha en bit för sig själv. De varma vattnen är perfekta för både dykning och vindsurfing. Om du kommer hit under rätt årstid så kan du se några av havets jättedjur; havssköldpaddor och valar tillbringar delar av året här.

En av världens mest salta sjöar ligger på nordöstra delen av ön Sal. Sjön Salinas de Pedra de Lume ligger på botten av en vulkankrater och har en salthalt på 27 procent. Det här gör att man precis som i Döda havet kan flyta omkring på ytan. Du kan ta dig hit med hyrbil eller en av många olika utflykter.

Tips & inspiration om resmål i Kap Verde