Kan någon förklarar för mig hur resebyråer på internet fungerar?!

12 mars 2010 10:10
Visningar: 1628
Hej , kan någon förklara för mig som inte är så resvan hur Ticket resor kan sälja en flygresa mellan Arlanda och San Francisco för 22.686 när sas själva vill ha 31.020 för samma resa? iofs så är det inte glasklart på Tickets sida om skatt mm ingår i priset. Hur fungerar egentligen resebyråer/sökmotorer på internet? Förstår inte hur de kan vara så mycket billigare än flygbolagen. Hur gör ni när ni söker flygpriser?!

/Anna
12 mars 2010 20:26
Hej!
Flygbiljetter är vanligen billigare via återförsäljare/resebyråer på nätet än via via flygbolagens hemsida. Jag brukar köpa mina biljetter via tex www.flygresor.se, travellink.se, resfeber.se. Ibland är det dock billigare via flygbolagen direkt. Dubbelkolla alltid!

Kolla också att det står att skatter, exp avg ingår men det tycker jag att det vanligen gör. Då betalar du biljetten med kreditkort eller via ditt bankkonto direkt. Bekräftelsen kommer inom 2 minuter till mail. Smidigt som attan! Blir det några problem så är det alltid lätt att ringa till ett svenskt telnr, eftersom återförsäljarna är svenska. Bokar man direkt via flygbolaget ska man se var deras contactcenter. Ibland finns ingen återförsäljare i Sveriga.

Lycka till!
Av Staul
22 mars 2010 10:45
Sök gärna på sidor som kollar många sajter tex bokasmart.se. Kolla även varje sida för sig, det kanskilja tusenlappar. Prisrena ändrar sig också varje timma.Lycka till!