Intresserad att bo med någon i Oslo?

Av Benni
19 juli 2014 23:57
Visningar: 381
Hej,

Jag har just fått jobb i Oslo och letar nu efter någonstans att bo. Jag undrar alltså om det finns fler som ska till Oslo som kanske vill hyra en lägenhet tillsammans eller så. Har inte tänkt över hur många vi ska va, men det kan ju diskuteras.

Jag själv är 18 år, fyller strax 19. Glad, enkel och positiv, gör gärna sporter av olika slag men gillar så klart också att bara chilla. Men generellt skulle jag säga att jag är väldigt trevlig och lätt att ha med.

Så om du tänker i lite samma riktning som mig, vare sig du är en han, hon eller hen så hör gärna av dig!

Ha det gött!

Benjamin
21 juli 2014 20:48
vad kul vad har du fått jobb inom ? jag söker jobb men inte lyckats men funderar på att åka över och söka på plats har hört att det är lättare men hur gick du tillväga? några tips kanske ?:)
Av Benni
21 juli 2014 23:41
Citerat från Sandraaa92:
vad kul vad har du fått jobb inom ? jag söker jobb men inte lyckats men funderar på att åka över och söka på plats har hört att det är lättare men hur gick du tillväga? några tips kanske ?:)
Jag har fått jobb som värdetransportör. Jag har en vän som jobbar där, och han sa att det fanns möjlighet för jobb som värdetransportör. Så jag skickade in cv och så via finn.no och sen tryckte min vän på dom lite så att jag fick en intervju. Sen fick jag jobbet. :)

Jag skulle säga att det ändå är bra att söka jobb hemifrån. Jag vet inte om du gjort det, men att ringa är också bra då det visar att du är på och vill nåt. :)

Problemet med att åka dit är ju att man behöver boende, vilket ofta kostar en del, ibland behöver man betala en hel del i deposition vilket kan vara lite jobbigt när man ännu inte fått jobb.
Men jag har ingen erfarenhet av att vara på plats och söka jobb, så kan egentligen inte säga så mycket. Dock skulle jag kunna tänka mig att många arbetsgivare börjar tänka på hösten och nya arbetare efter att alla sommarjobbare sakta börjar sluta, vilket då blir läge för dig att visa att du är intresserad och på. :)
22 juli 2014 15:06
Vet att det ska finnas facebooksidor där du kan slå ihop dig med någon. Annars kan du säkert hitta någon att bo tillsammans med där. Brukar vara ganska lätt att träffa svenskar där.
22 juli 2014 21:19
okej nice :) ja men precis jag har sökt en del men tänkt att ringa med för vill gärna komma iväg :) bara hur man ska göra och så men får kolla runt lite med så får man hoppas!
Boende i oslo
Norge Joscecil, 27 jan. 2015
Updaterad av Benni för 4 år sedan
2
Hallå!! Jag är en 21 årig tjej från Lidingö och jag söker ett boende kollektivt i Oslo. Jag kommer att åka dit imorgon den 28e januari och sen hem på fredagen den 30e. Jag är där för en intervju samt hopp om att hitta boende. Vore super om någon hade ett boende ledigt samt att treffas eller talas ...
Två tjejer söker bostad i Oslo
Norge Sofie_emma, 8 dec. 2008
Updaterad av Lordbyron för 10 år sedan
2
Vi är två tjejer som är 20 år från Östersund som planerar att flytta till Oslo i Mars-April. Söker någon/några att dela boende med. Vi vill gärna bo ganska centralt. Vi är sociala och glada tjejer som gillar att träffa nya människor. Så ifall ni bor eller har tänkt att flytta till Oslo och söker ...
Boende I oslo sommaren 2015
Norge Myaanna95, 2 mars 2015
Updaterad av Cissib för 4 år sedan
1
Hejsan:) Behöver tips på boende som är billigt under denna sommaren som kommer. Delar gärna lägenehet eller bor i kollektiv. Alla tips mottages med glädje :) ... Cissib: Heeej! Tänkte med flytta till Oslo i Juni, skriv gärna pm om du fortfarande letar :) /Cissi
Billigt boende Oslo
Norge Stoffer, 17 maj 2010
Updaterad av Malla_ för 9 år sedan
1
Är det någon som har bra tips på centralt boende i Oslo ... Malla_: Man kan nog inte bo billigt i Oslo...=)
Jobba i Norge/Oslo
Norge Shanti, 21 aug. 2006
Updaterad av Viktornord för 7 år sedan
10
Hej hej.... är på väg till Norge för att jobba och är glad för alla tips jag kan få, speciellt om boende. Hemsidor, nummer, arbetsförmedlingar, allt. Självklart är jag nyfiken på allas erfarenheter därifrån också, det är alltid till hjälp. Ha det bra så länge! Emma ... Legusta: Tips! Om Du ska ...
Oslo - vad ska man se och göra
Norge Sasha21, 11 juli 2009
Updaterad av Gone_golfing för 9 år sedan
8
Hej , har aldrig varit i Norge och tänkte tillbringa en dag i Oslo. Vad ska man se och göra på en eftermiddag och kväll där. Tips på non billig och bra ställe att äta. Är det no extraavgift när man betalar med kort. Tackar i förväg ... Visial: I Vigelandsparken kan man se olika skulpturer, som ...

Oslo Norge, Europa

Oslo är en vacker stad med närhet till friluftsliv, kultur och pulserande stadsliv. Med ”trikken” som spårvagnen kallas tar du dig lätt runt för att utforska staden.

Längst in i Oslofjorden hittar du Norges huvudstad, Oslo. Den blev huvudstad redan på 1300-talet men arkeologer har hittat utgrävningar som hänvisar till redan före år 1 000. Oslo erbjuder ett rikt kulturliv med till exempel Edvard Munch museum och Henrik Ibsens museum, eller varför inte göra ett besök till Childrens International Museum of Arts? I Frognerparken, i Oslo centrum, finner du många vackra skulpturer och omgivningar.
Promenera längs Karl Johan så passerar du Stortinget, Slottet, Nationalteatern, Universitet och Rådhusplassen där Nobels fredscenter ligger. Det är också här du finner de flesta restauranger och butiker. En dag på året – den 17 maj – förvandlas Karl Johan till en festgata, då är alla norrmän uppklädda i sina fina nationaldräkter och med norska flaggan i hand.
I Oslo finner du också vacker arkitektur och det är mysigt att bara promenera runt i staden och ta in alla byggnader. Vill du ha fart och fläkt finner du även ett pulserande nattliv här i den norska huvudstaden.
Runt centrum ligger det gröna kullar som erbjuder ett spännande friluftsliv, inte minst Holmenkollen. Det kända skidhoppningstornet blev renoverat inför Skid-VM 2011 och du kan nu komma hit för att prova skidhoppsimulator, gå på skidmuseum, åka Kollensvevet eller bara njuta av den vackra utsikten.