Publicerad 14 augusti 2009

1. Lite Thailand i Oslo på Yaya's

Blunda och dröm dig tillbaka till de glada backpackerdagarna i Thailand. På exotiska Yaya's går de verkligen in för att ge dig den rätta känslan; trevliga thairätter intas i små bambuhyddor med färgglada plastmöbler eller liggkuddar till ljudet av djungel och tropiska stormar. Ett och annat strömavbrott under middagen är heller inte ovanligt. Huvudrätter runt 139 kronor.
Industrigata 6 på Majorstua eller Munkedamsveien 53 B i Vika.

2. Nattmat för proffs på Oro

Har du tröttnat på långa kebabköer efter en sen natt på stan? Du behöver inte gå hungrig i Oslo nattetid. Om du tror att din Oslobudget bara räcker till korv på 7-eleven är barmenyn på Restaurant Oro en riktig glad nyhet. Här serveras exklusiv slow food fram till 02.15 från torsdag till lördag. Här byts korv och kebab ut mot lasagne, spaghetti, steakburgare och grytor. Är du bara lite småsugen finns grillspett med kyckling, scampi eller fäskfilé för 39 kronor styck. Priser: mellan 39 - 189 kronor.
Tordenskioldsgate 6.

3. Billigt bubbel på Champagneria

På Solli plass hittar du Oslos enda specialställe för mousserande vin, men här servas både vin, riktig champagne och cava. Den goda nyheten är att ett glas av husets rosa bubbel kostar endast 38 kronor. En minst lika god nyhet är att tapasen här är klassiska och smakrika. Rätten med chevre och honung är värd varenda av de 75 kronorna det kostar. Tapas mellan 25 - 130 kronor.
Frognerveien 2 .

4. Texmex:a på Mucho Mas

Lilla Mucho Mas på Grünerlökka har serverat rikliga portioner texmex till hungriga Lökkabor i flera år. Här kan du få en rejäl quesadilla med biff eller kyckling, grönsallad och bönor för 125 kronor eller en stor vegetarisk texmextallrik för en hundring. Maten kanske inte spränger de kulinariska gränserna, men mängden väger lätt upp det som saknas i smakväg. Stället är poppis – det kan vara svårt att få bord här på helgerna. Priser: 65 - 168 kronor.
Thorvald meyersgate 36 på Grünerlökka. Finns även på Bogstadveien 8.

5. Öl under 50-lappen

Ölpriserna i Oslo kan verkligen vara en rejäl budgetknäckare. Men det finns ställen där ölet skummar och du samtidigt får växel på en femtilapp. Enligt billigguiden Streetwise hittar du öl för mellan 30 - 40 norska kronor på ställen som Olympen på Grönlandsleiret 15, Stargate på Grönland 2, Kaos på Thorvald Meyersgate 56, Blue Monk på St. Olavs gate 23 och Club 112 på Kirkegata 34. Här bjuds du kanske inte på stans coolaste atmosfär, men priset gör dessa ställen till alternativa pitstops.


Mer info:

Yaya's

Champagneria

Mucho Mas

Streetwise

Kika in på resmålssidan


Boende i Oslo från 3 stjärnor