Inrikesflyg i USA

26 mars 2011 15:24
Visningar: 5707
Hej,
Vi sitter som bäst och planerar sommarsemestern till USA :-)
Vi kommer att börja i NY några dagar för att sedan flyga vidare till San Francisco.
Jag surfar vilt på flygpriser och undrar följande:
Funkar det att boka inrikesflyg på ett amerikanskt flygbolags hemsida även om man inte är amerikanskt medborgare (eller har amerikansk adress, kreditkort och ID utan reser på ett vanligt hederligt svenskt pass)?
Har hittat en bra flight med Soutwest som jag gärna vill boka, men vill vara säker på att det funkar först.

Tackar för hjälpen gör
Annelie
26 mars 2011 16:33
Jodå det funkar bra. Förra sommaren bokade jag NYC-Las Vegas enkel för 5 pers med Southwest.. stötte inte på några problem alls... och återresan LAX-New York bokade jag med Continental, inte heller några problem..
26 mars 2011 16:50
Toppen - tack för svar!
Bokade du via Southwests hemsida eller via en svensk site?
Av Hawaii
26 mars 2011 17:29
Om du har amerikanskt eller svenskt pass betyder ingenting, men olika flygbolag har olika system. Vissa flygbolag kräver att du skall ha en amerikansk adress. Hawaiian Airlines t.ex. De flesta har inte detta krav och i så fall går det ju alldeles utmärkt att logga in på deras hemsida och boka biljetten.

Mellan NYC och SFO kolla också Jetblue Airways och Virgin America. Jag tror att båda har nonstop flyg, vilket nog inte Southwest erbjuder.
Av Annl
26 mars 2011 21:31
Hej,

För det mesta är det inget bekymmer att boka från Sverige men om det handlar om amerikanska lågåpirsbolag så funkat det inte att boka från Sverige - det blev jag varse när jag hittat en superbillig flight men inte fick i genom den och när jag ringde till resebyrån så upplyste de mig om detta.

Förra sommaren flög vi från Buffalo till San Francisco med Delta och den flighten hade vi bokat hemifrån och det var inga problem (vi flög med Delta).

Ha fantastiska dagar over there!