Inför resa till Kuba

Av Jenni_b
16 juni 2017 00:17
Visningar: 1228
Hejsan de så att jag ska åka på en carribien kryssning från kuba 1 vecka och har även tänkt stanna där några dar. Undrar vad exakt jag behöver ta med mig för att komma in till kuba? Vill gärna veta något good 2 know också / nått speciellt : )
Detta vet jag hittils som behövs ta med:
Visum
Kopia på resförsäkring
Pass (gilti minst 6 månader)
Kopia på kryssningsbiljett
Växla Euro som endast kan växlas till Pesos på plats i Kuba

Är det något mer jag bör ha med / tänka på? vad händer exempelvis om jag ej har resförsäkring? och tänk om jag ej kan växla pesos på plats va gör ja då

Mvh Jenni
16 juni 2017 13:34
Hej,
utifrån det du skriver förutsätter jag att du inte köpt separat reseförsäkring.
Men, om du har betalat resan med kort så är det mycket möjligt att du genom köpet fått en försäkring - kolla upp det, vad den täcker och hur du kan få en utskriven kopia på den. Kolla också vad din hemförsäkring täcker.

Bor du på hotell så är det mycket möjligt att de kan växla - kontakta dem gärna i förväg för att försäkra dig att du har det som backup (för de har garanterat dålig kurs)

Du har alltså en flygbiljett t o r Kuba och en kryssning som utgår ifrån Kuba? Spännande :) Vilken rutt?
Av Jenni_b
17 juni 2017 18:23
Tack för tipset ska kolla med min hemförsäkring. Ja har inte bokat allt ännu men det ska jag göra ska åka kuba-jamaica - cayman island - mexico. Jag har tänkt att bo på hotell ca 2 dar innan jag tar båten men därefter har jag tänkt att boka hos någon, tänkte på airbnb eller vet du något annat liknande.

Vet du föresten om taxi chaufförer är bra på att hitta runt till adresser i Havanna? tänkte eftersom jag förmodligen inte kommer ha tillgång till internet där :P
Av Landl
26 juni 2017 18:57
Flikar in lite:

Taxichaffisar bör ha koll. Speciellt om du tar en från flygplatsen. Om inte annat så visar du bara din bokningsbekräftelse på boendet där adressen står - antingen för dem som står i infodisken på flygplatsen eller för taxin. :) Min hade inga problem att hitta, och då bodde jag ändå inte i den mest turisttäta delen (området Kohly).
Av Jenni_b
27 juni 2017 22:15
Tack för infot :D haru varit där nyligen eller?
Av Landl
27 juni 2017 22:46
Inga problem! :) Våren 2015 var jag där. Då var det fortfarande som att tiden hade stannat. Var riktigt coolt!
Av Landl
27 juni 2017 23:14
Jag reste runt i Karibien lite och mellanlandade först i NYC och sen vidare till Mexiko. Till Havanna flög jag från Cancun i Mexiko.

Jag är lite osäker, men jag löste faktiskt det kubanska visumet här i Sverige redan. USA och Kuba har bättre relationer nu än när jag var där, men Kanada och Kuba borde vara lugnt tror jag. Men om du vill vara på den säkra sidan, kan du ju fixa visumet redan här, men det är ju en liten process.