Indien två veckor över jul

15 aug. 2012 16:32
Visningar: 1547
Jag och min man funderar på att åka till Indien två veckor över jul. Vi vill gärna få lite sol och bad men även kultur och t.ex. någon nationalpark. Går det att få in allt detta på två veckor? Någon som har tips på ställen/rutter?

Tack på förhand!
16 aug. 2012 08:39
Sol och bad i Indien gör man väl bäst på ganska långt söderut/sydväst i Indien, men de flesta stora/kända tigerparkerna (om det är det ni är ute efter) ligger i i norr/nordöst. Så om ni vill göra båda delarna är det bara att boka ett inrikesflyg, skulle vi tro.

Om ni inte vill fixa allt själva finns det ett antal resebyrårer som har i stort sett färdiga paket med ungefär det ni är ute efter eller så brukar de kunna skräddarsy något. En resebyrå som vi pratat med (men inte åkt med själva) är www.indienresor.se

Vi åkte runt och kollade på tigrar under 14 dagar för några år sedan och det var riktigt häftigt, läs mer i vår reseberättelse i vår reseblogg: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/04/indien-tigrar-och-tempel-mars-2010/
Av Kias
16 aug. 2012 11:46
Hej!
Jag och min man reste ett par veckor i Indien och Nepal för flera år sedan. Kultur finns överallt men tänker du på Taj Mahal, Red Fort mm är det i norr. Varanasii var en fantastisk upplevelse. Att resa på egenhand i norra Indien kan vara mycket tröttande och ta tid.Efter alla upplevelser och intryck i norr flög vi med inrikesflyget till Madras. Södra Indien är något helt annat upplevde jag. Mindre kaos och underbara stränder. Den sista tiden vilade vi upp oss och njöt i Benaulim (Goa) som på den tiden var ett sömningt fiskeläge/backpackerställe. Hur mysigt som helst!

Ett tips är att titta på Läs&Res reserut för norra Indien. Ni kan flyga till New Dehli och buss till Tajmahal, Redfort, "Fati pur sikir" övernatta där och sen finns det en nationalpark i Baratpur eller om det var Baktapur(?) Det hinner ni på en vecka. Tillbaka till Dehli och flyg till Goa-där ni kan slappa och vila upp er innan ni flyger hem.

Kerala och backwater skall också vara fint, en god vän reste där med sina små barn och de var mycket nöjda. Kardemummabergen mm. Det har jag kvar;)

Fundera på vad ni vill ha ut av resan och använd inrikesflyg eller nattbuss/tåget. Visst hinner man mycket på två veckor om det är det man vill!

Indien är ett underbart färg och luktstarkt land att resa i! Lycka till!
16 aug. 2012 18:15
Hej
Om ni är ute för att se tigrar så kolla att det är möjligt. Se Göteborg Postens urklipp.

.
”Indiska tigerparker förbjuds
Indiens tigrar lockar mängder av turister. Men nu förbjuder landets högsta domstol besök i de särskilda tigerparkerna. Beslutet kritiseras från flera håll.
Över hälften av världens tigrar lever i Indien, de flesta i särskilda skyddade parker. Dit åker många för att se de ståtliga kattdjuren. När Indiens högsta domstol nu förbjuder turism där påverkar det 40 parker. Inom reservaten finns ofta både hotell, resorts och affärer, något som djuraktivisten Ajay Dube protesterade emot. Han menar att djuren helt ska skyddas från människor. Den högsta domstolen instämde alltså.
Organisationer protesterar
Men många opponerar sig mot beslutet. Julian Matthews, styrelseledamot i den ideella föreningen Travel Operators for Tigers sade till resetidningen Wanderlust:
- Vi är förkrossade över högsta domstolens beslut och kommer ansöka om en granskning, något som är viktigt för Indiens skogar, bevarandet av tigerpopulationerna och många gränsande skogssamhällens uppehälle.
Enligt honom finns den högsta andelen tigrar i de mest besökta områdena som Corbett, Kaziranga och Bandhavgarh.
Andra reseorganisationer menar också att turisterna behövs, både för inkomsterna som går till att skydda tigrarna och eftersom fler besökare gör det svårare för tjuvskyttar att komma åt djuren.”

Över jul och nyår 1966/1967 reste vi runt lite i Indien Vi flög från Göteborg till New Delhi. Från Delhi åkte vi till Agra och vidare till Jaipur med hyrd buss och chaufför. Sedan var det planerat att åka till Udaipur men det strulade så vi flög direkt till Bombay. Därifrån flög vi till Goa där vi badade lite. Resan hem gick via Bombay. Detta var en lagom resa att göras på två veckor. Resan finns ej utlagd på reseguiden men titta gärna på resealbumet ”Luff i Indien och Nepal” från år 2000.
Av Alecs
22 aug. 2012 21:16
Kan rekomendera Kerala. Det är mycket grönare än resten av Indien och även mycket renare! Kan starkt rekomendera en tur på "Backwater". Googla det om du inte vet vad det är :) Har hört att Goa även är bra, men har själv inte varit där!
Trevlig resa!