En resplan för Indiens sevärdheter och kultur

Av Begesk
18 aug. 2010 08:59
Visningar: 2079
Jag skulle uppskatta att höra Era erfarna synpunkter på min ”ryggrad” för en reserutt till Indien enligt följande:

18 dec
Avresa från Göteborg. Pris ca 7 000 – 8 000 kr inkl skatt och avgifter

19 dec
Ankomst Delhi kl.06.25
Hotell: 3 ½ stjärnigt hotell, Connaught Inn? Är det OK?
Vad finns att upptäcka i New Delhi för en rundtur?

20 dec
Rundtur i Old Delhi. Vad skall man inte missa?

21 dec
Snabbtåg från Delhi - Agra ( 06.15 - 08.15 ) för att besök Taj Mahal and Agra. Hotell: Amar

22 dec
Tåget Agra Fort - Mughal Sarai ( Varanasi ), 06.55 - 16.50.
Är det bättre att flyga och missa Indien kulturen under en lång tågresa? Kan tänka mig att man får uppleva mycket både innanför och utanför tågfönstret.
Hotell Clarks, Varanasi. Hotellet skall vara 5 stjärnigt.... och kanske rent?

23 dec
Båttur på Ganges tidigt på morgonen
Besök Sarnath
Kvällsceremoni vid Ganges. Att uppleva kulturen är viktig och intressant.

24 dec
Tid för andra upplevelser. Är det någon som har något kul/intressant förslag?
Tänkte mig sedan att färden styrs tillbaka till Delhi ( 14.40 - 16.00 ), men då med flyg. Verkar vara svårt att få en bra förbindelse med Kochi på annat sätt?
Kvällen vigd för julklappar?
Hotell Connaught Inn.

25 dec
Flyg Delhi - Kochi ( 12.45 - 16.05 ) inkvartering på hotell The Wood Mannor.

26 dec
Stadsrundtur på förmidagen.
Bilfärd till Munnar
Hotell Blackberry Hills

27 dec
Strövtåg på förmiddagen. Tips om sevärdheter?
Bilfärd till Periyar
Hotell Elephant Court

28 dec
Båttur på morgonen
Spice tour på efetrmiddagen

29 dec
Färd till Alleppey. Husbåt.

30 dec
Transfer till Hindustan Beach Retreat, Varkala.

30 dec - 07 jan
Sol och bad, vila och avkoppling. Utflykter? Hyra moped? Åka runt?

07 jan
Åter flyg till Delhi ( 06.15 - 10.30 ) och hotel Connaught Inn.
Nu bör man kunna staden?? .... och bara "vara" ... sitta på gatan för att se folkvimlet ... eller??

08 jan
Hemresa med Finnair

Ibland så är allt så självklart, med det finns praktiska saker som man glömmer. Krypande små djur? Fukt? Kyla? Råttor?... och så glömde jag pannlampan!! ... eller att besöka den lilla ”ruinen” vägg i vägg med mitt hotell ..eller paradis stranden...
Jag tar gärna emot tips och förslag. Tack!!
18 aug. 2010 10:40
Du kanske ska planera om när det gäller Taj Mahal, den bästa tiden på dagen att se denna magnifika byggnad är i gryningen. Men visst går det (nästan) lika bra senare på dagen.

Du verkar ha planerat in tillräckligt med kultur, så det är väl lika bra att åka tåg för att få se lite mer av landskapet som passerar.

Det är möjligt att du inte är intresserad av djur, men annars skulle vi nog rekommendera åtminstonde ett besök i en Tiger Nationalpark.

Kom också ihåg magsjukepiller och vätske-ersättning. Frågan är inte OM du får magproblem, utan snarare NÄR och hur jobbigt det blir :-)

Du kanske kan få lite mer tips/inspiration om du läser vår reseberättelsefrån vår "Tiger och tempel"-resa i Indien i våras, läs mer på http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/04/indien-tigrar-och-tempel-mars-2010/
Av Begesk
18 aug. 2010 20:24
Anders: Tack för synpunkter.

Besöket vid Taj Mahal ändras genom att övernattningen flyttas till Agra. Detta möjliggör ett tidigare besök på morgonen. Håller på att kolla hotellet och tåget.

Gillar djur och vi har avsatt tid för naturupplevelser bl.a genom bilturerna till Munnar och Periyal och tid för andra trippar. OK man måste fokusera. Tyvärr så är det trång ute i "naturen" och man skall nog lägga mycket tid för att göra en kvalitetssafari utan trängsel. En sådan färd har vi gjort i Brasilien. Verkligen äventyr

Reseapoteket kommer att fyllas med diverse. Jag är medveten att "naglarna" skall hållas korta och att man skall äta med "höger" hand... och inte med "smutsiga" vänsterhanden

Läste din blogg, som var intressant. Man är liten då magen krånglar.

Tack ännu en gång för dina tips.
19 aug. 2010 11:18
Namaste!
Det jag tycker är mest faschinerande med Indien är dess landsbyggden, där den stora majoriteten bor. Dom lever på ett annat sätt än det välutvecklade Indien. Det finns mer än en halvmiljon byar. Det är inte alltid så lätt att komma dit då de inte finns alltid hotel elle restauranger i byarna, eller så värst många som kan engelska.
Men har ni chafför så be att han stannar vid någon by och går in och frågar om det är OK att ni får gå in. Vilket dom säkert tycker är OK. Elle rom ni träffar någon person som bor där och kan språket som är aktuellet.
Vidare så är Calcutta en oerhört spännande stad. Bara att titta på folk och känna in atmosfären. Där hände rmycket bara man sitte rpå trottoaren. Inte farligt alls. Det är Indiens Intellektuella och kulturella centrum samtiidgt som där finns en stor misär. Men också mycket positivt. Man kan besöka Moder Teresas olika verksamheter som ex. hem för döende, barnhem osv och själv på kupen få ett anant perspektiv på mycket.
Det är vad jag uppskatta rmest i Indien. Ni har ju en spännande resplan ser jag redan.
Trevlig resa
Av Begesk
19 aug. 2010 13:07
Till Mickenyfiken

Citat: "Bara att titta på folk och känna in atmosfären. Där hände rmycket bara man sitte rpå trottoaren"

Ja, det är just det som är en upplevelse. Att inte bara ha en lista på sevärdheter som "måste" bokas av. Vi brukar dock lista sevärdheterna och gärna skriva ut info, men vi följer den sedan inte slaviskt.

Precis som du nämner kan man bli hembjuden och det är givetvis en upplevelse. I resplanen ingår bilturer i naturen, på sjön och husbåt med egen kock, för mat är viktigt. :=)

Vi har också lagt in flera dagar för "sol och bad", men som snabbt kan ändras till andra aktiviteter.

Tack Mickenyfiken för Ditt bidrag till vår Indiska "rundtur"

Av Begesk
19 aug. 2010 13:12
Till Andersochmaggan

Du skriver på Din blogg om att hotellet Amar i Agra är "OFF". Jag tittade på hemsidan och fann att det ligger ganska centralt och nära Taj Mahal. Tycker du det var dåligt? .... eller var det att det låg utanför nöjeslivet. Det finns bar på hotellet. :=)
19 aug. 2010 17:04
Kolla in så att du får sittplatsbiljetter på snabbtåget och att du får helst får en kupe på tågresan Agra till Varanasi.
Lycka till på din resa genom Indien. Bra plan!
20 aug. 2010 16:19
Ang hotellet Amar i Agra...

Det låg väldigt nära Taj Mahal och var ett helt OK hotell.

Vi tyckte dock att det låg "off" eftersom det inte fanns någon "vanlig" bebyggelse i de närmsta kvarteren. Vi försöker ofta gå ut och ta en öl eller en matbit på något lokalt ställe, men kring detta hotell var det dåligt med restauranger, barer eller "hål i väggen".

Dock kan vi säga att vi kom fram till hotellet ganska sent när det redan blivit mörkt och bara kollade i de närmaste kvarteren, så det kanske låg en massa bra ställen lite längre bort :-)
Av Begesk
20 aug. 2010 19:05
Till Andersochmaggan: Ok jag förstår. Din idé med "hål-i väggen" är givetvis vad man vill ha. Å andra sidan skall vi inte vara där mer än två nätter. Dagen kommer att gå åt till alla "måsten" och "turistfällor" så vi är troligen ganska trötta.
Tack för Ditt svar.

Resan börjar få en ryggrad och de mesta av transporterna och hotellen är/kommer att beställas hemifrån. Vi har sittplatser på tåget och faktiskt också liggplatser på den långa sträckan. (Troligen två sittplatser som kan utnyttjas som liggplats) Bra, för då slipper vi hänga utanför tåget, som man kan se.:=) Tack för det tipset "signal99".

Utfyllnader kommer att planeras på stället. ...... och så var det reseapoteket.! Vi lär ju få någon typ av magbesvär?