Indien i december

Av Moth63
8 nov. 2011 11:50
Visningar: 1472
Hej alla
Funderar på att sticka till indien eller thailand, har dock varit överallt i thailand men aldrig i Indien, frågan är vart man åker?

Tack på förhand

Jack
8 nov. 2011 22:48
En av de största sevärdheter man skall se tycker jag är Taj Mahal.
Är du intresserad av djur finns ett otal nationalparker att besöka såsom Sariska National Park, Panna National Park, Kaziranga National Park för att se tiger, Bharatpur Bird Sanctuary. Gir Forest för att se lejon. Kerala är en vacker del av Indien där man naturligtvis skall fara med backwaters några dagar, en ovanlig och trevlig upplevelse
Av Fabian_
22 nov. 2011 00:32
Hur länge skall du vara borta?
Av Joakimn
22 nov. 2011 09:03
För att ge ett bra råd så hade det varit bra att veta, hur länge och hur resvana är ni,Vad vill ni ha ut av resan kort o gott.
Thailand har blivit "Mallis" och det flesta som reser dit är inte så kulturellt intresserade utan vill ha en badresa i "svensk miljö"
Vill man se mer eller ha en mer internationell smak på resan så är indien mer intressant.Och gäller det en resa som är 3 veckor eller längre så hade jag valt Indien..Kerala/Backwather/ Goa/kovalam/eller ännu mer lockande, kombinera kultur o bad. Landa i Delhi,snabb resa med tåg eller buss till varanasi och Taj mahal,(4-5 dagar,tåg eller buss) tillbaka o ner mot Radjastan för lite bedudinkutur,(4-5 dagar buss eller tåg) vidare ner till Goa för bad o stränder.sen hem.
(3 veckor/hälften kutur, hälften strand)
Men som sagt /mer info bättre planering.
Av Moth63
22 nov. 2011 09:16
Med tanke på visum lär det bli i början av febuari, minst en månad :-)
Av Swami
22 nov. 2011 09:26
Föreslår en kombinations resa dvs. kulturella skatter i Norra Indien ( de som kännda som Gyllene triangeln el Klassiska Indien) och därefter till tex Kerala eller Goa för sol och bad och exotisk natur. I Kerala finns det husbåtar som är mycket spännande tur. Det går att resa tåg mellan Goa och Kerala, så kombinera gärna båda orter. Boka minst ankomst transfer och hotell vid ankomst i Indien för att slippa trassel. Är det en kort resa på ett par veckor är det bäst att boka allt iförväg genom resebyrån som specialiserar sig på Indien tex. Indcen Resor.
Av Fabian_
22 nov. 2011 10:27
Vad är du ute efter? Vem reser du med? Om du reser med små barn eller stor familj t.ex. så är det ju mer omständigt att ta sig runt än om du reser ensam.

Det finns så otroligt mycket att se i Indien och en månad är inte speciellt mycket, men beroende på vilket tempo man håller så hinner man ändå en del.

Mumbai, Goa, Kerala t.ex.

Gillar du att köra MC så kan du ju hyra en Enfield och utforska Goas vägar, tröttnar du på Goa kan du bara rulla vidare söder ut mot Gokarna.

Är du ute efter sol och bad så rekommenderar jag Palolem i södra goa.

I norra Indien tycker jag inte att man skall missa Varanasi, ett otroligt häftigt ställe.

Jag skulle rekommendera dig att inte boka något hemifrån (möjligtvis första natten om du vill det) utan ta det som det kommer. Indien bjuder på nya äventyr varje dag och verkligheten kan skilja sig från broschyrer och resebyråernas tips.
Av Swami
22 nov. 2011 10:41
Boka ankomst transfer och första natten hemifrån.
För en lyckad resa, planera resorna inom landet innan så att du har en struktur på resan. Försök boka transport (tåg / inrikesflyg) innan resan så att du har en reseplan. Det blir mycket lättare och på så sätt slipper man krånglet och ev överaskningar på plats.

Första resan till Indien bör vara välplanerad, det är först efter du har kännedom om landet och dess kultur så kan man resa spontant. Föreslår att läsa boken Indien - Motsatser och möjligheter, skriven av Anders Fugelstad, som ger insider information om landet.
Av Joakimn
22 nov. 2011 12:59
Som sagt Indien är nog ert mål, många bra förslag i tråden..köp även lonely planet/indien. bästa travelerguiden gällande Indien.
kom ihåg res lätt, minimalt med baggage..typ10-12 kg/var max..innan resan är slut så lovar jag att ni packat på er ett antal extra kg..
lycka till/Joakimn
Av Moth63
22 nov. 2011 18:15
Tack alla, jag skall resa själv :-)