Hyra hus i Florida

3 okt. 2013 00:09
Visningar: 1712
Efter att ha sökt runt utan att hitta någon bra info så startar jag en tråd här.
I november åker jag och två syskon (vi är i 25-30års åldern allihop) till Florida i 3 veckor. Vi vill väldigt gärna hyra ett hus i de södra delarna av Florida. Men vi har aldrig tidigare hyrt ett hus, så vi undrar vilka sidor som är PÅLITLIGA att hyra ifrån? Hur fungerar det praktiska med att få nyckel till exempel? Det verkar ju som att man betalar i förväg och det är just därför vi är lite oroliga och vill gärna få tips och info av Er som har hyrt hus i Florida tidigare.
Annonser på Blocket.se, är det ett bra alternativ? Vrbo.com? Finns ju massor av sidor, men på något sätt så får jag inte nåt seriöst intryck av några alls.
Så skriv gärna och berätta! Alla tips är välkomna!
Tack på förhand!

//Niclas
3 okt. 2013 08:51
Jag upplåter utrymme (gratis) på min hemsida åt folk som vill hyra ut hus och lägenheter i Florida, kanske inget jätteutbud men alla uthyrarna/förmedlarna är skandinaver. Jag vågar nästan gå i god för dessa då jag haft detta nu i flera år och aldrig fått ett enda klagomål på någon av uthyrarna (jag ber uttryckligen om feedback från alla som kontaktar en uthyrare) http://www.floridasidan.se/hyra_florida.php
När det gäller det praktiska är det bäst att helt enkelt kontakta uthyraren om detaljerna då det nog kan skilja en del från fall till fall, vanligt är nog t.ex. att en vaktmästare lämnar över nycklarna...
De stora sidorna som homeaway Vrbo och VacationRentals ( dessa är samma företag under olika varumärken) sunnyrentals o.s.v. är säkert seriösa och man hör sällan någon som blir lurad där men man bör nog kolla upp referenser och recensioner från tidigare kunder innan man hyr av någon, företaget förmedlar ju bara annonserna, affären gör man med någon annan. Blocket skulle jag själv bedöma som osäkrare även om de allra flesta även där säkert är seriösa.
3 okt. 2013 10:25
Hej.

Vi har hyrt via www.vacationrentals.com samt www.homeaway.com.
Har inte stött på några problem ännu. Dessa har bra sökfunktioner och filtreringsalternativ.
Vissa annonser på homeaway är via management, dvs företag som har ett antal villor till uthyrning.
betalning har skett antingen via Paypal eller kreditkort.
Vi har gjort en "downpayment" vid beställningen och sedan betalat resterande ngn månad före ankomsten.
Tänk på att till alla priser tillkommer deras skatt, mellan 11-12,5 %.
Till ngn lgh var det en fyrsiffrig kod som man fick ut, alltså ingen dörrnyckel.
3 okt. 2013 11:39
Tack så jättemycket för era svar! Floridasidan har jag faktiskt kikat lite på, så kommer ta mig en titt igen. Tack för tipset "Sierra". Ska kolla på det huset när jag får tid. Vi tänkte sätta oss i helgen och gå igenom olika alternativ. Tack "Nisse", då har jag lite bättre koll på hur det fungerar :-)

Tack igen! Jag visste inte att jag skulle få så bra svar så snabbt.

//Niclas J.