Hyra bil i USA? Undvik Dollar!

29 maj 2014 12:24
Visningar: 839
Hej hej

Tänkte dela med mig av en varning för er som tänkt köra en roadtrip i USA. Vi kom nyligen hem från en fantastisk resa i Kalifornien, där vi hyrde bilar från olika bolag. Och jag vill höja ett varningens finger för Dollar. De är inte bara dyrast, de gömmer även dolda kostnader och drar pengar utan att informera sina kunder. Vi hyrde bil under två dagar med dollar, vilket i slutändan kostade över 550 dollar, efter alla dolda kostnader. Detta kan jämföras med Avis som tog ungefär en tredjedel av priset för hela 6 dagars hyra (inklusive försäkring och allt)

Så mitt tips är detta - Att hyra bil i USA behöver inte vara så dyrt, så länge man undviker Dollar!

Glad sommar och kör så det ryker!
/Jesper
Av Birgere
29 maj 2014 12:44
Jag förutsätter att du inte hyrde på plats då det är dyrare än att beställa vi nätet som Svensk.
Varför hyrde du av Dollar om dom var dyrast? Det är ju ett "lågprisbolag" som man inte ska betala premium avgifter för. Ett sätt som Dollar använder är att erbjuda låga baspriser men allt extra kostar skjortan.

Vore även kul om du kunde tala om vad för slags dolda kostnader du menar. Har själv flera gånger hyrt av dom utan att det varit något konstigt med notan. Jag bokade förra helgen men då prisade dom ut sig på extra förare och SunPass avgiften så nu blev det Budget istället som funkat bra tidigare gånger.
30 maj 2014 10:26
Kan bara hålla med föregående talare. Har använt Dollar många ggr och har inga synpunkter förutom att hyrdisken alltid ligger lite längre bort från terminalen :)
2 juni 2014 03:37
När vi var i Miami hyrde vi 2 stora bilar av Dollar utan problem, nu är det dags att resa igen. Nyfiken på vilka dolda kostnader vi pratar om :)