Hvar, Kroatien

20 mars 2011 14:43
Visningar: 10206
Någon som har några bra tips på boenden i Hvar för fyra personer? Vi kommer att bila ner till Kroatien så är det någon som har erfarenhet/tips på vad man kan göra av bilen (ex parkera den någonstans i Split) tas tacksamt emot!

/Erik
Av Desires
20 mars 2011 19:05
Kan tyvärr ej hjälpa till med tips på var ni ska göra av bilen..Men lägenhetstips har jag. När vi var där bodde vi i en väldigt trevlig lägenhet utmed strandpromenaden i "villaområdeet strax intill Hvar by". Det var jättefint och nära havet, med en underbar utsikt! Lägenheten hette Violando och låg i ett stenhus. Jag vet att de har flera lägenheter i den villan, även större (vi var bara 2 personer). Vi bor alltid i lägenhter i Kroatien, det är toppen!
Här är deras hemsida http://www.prosper-novak-hvar.from.hr/Home.aspx
Mina foton från lägenheten o Hvar kan du kolla här: http://www.desires.se/#post10

Ni kan även leta lägenheter på Hvar här:
http://www.adriagate.com/sv/on-kroatien-info/on-Hvar.aspx?gclid=CIDRs6Ld3acCFUTxzAod92pD-A
http://www.hvar-travel.com/
Av Suziq
29 mars 2011 15:15
När det gäller boende kan jag rekommendera http://trisestrice.com/Home.aspx
Ligger lite högt upp, dvs ni får gå en del trapport men det är klart värt när det gäller utsikten. Det du ska tänka på när du bokar boende i Hvar är du inte hamnar för långt bort från "centrum" men även stränderna på ön. Många åker ut på djävulsöarna och badar men om du ska bada på ön och hänga på den populära after beachen på Hula Hula Bar så vill man inte ha en halvtimmes gångväg.
Boendet som personen innan rekommenderade ligger exvis åt "fel" håll.

När det gäller bilen i Split så finns det en del betalparkeringar men det kan bli "dyrt" om du ska vara borta flera dagar. De tar oftast timpris, 6-15 kuna timmen beroende på var det är någonstans, vet ej om de har dygnspris. Nära rivan och färjorna är det givetvis dyrast. En stor parkering ovanför marknaden tar 6 kuna/timmen.
Det går givetvis att parkera den på gatan om du hittar någon plats. Många parkerar i bostadsområdena bortanför järnvägs-/busstationen som ligger i närheten av färjorna.

Lite svårt att förstå kanske men jag tycker att ni ska spendera en dag i Split och då kan ni fråga någon på plats. Tror att det är lättast!

/Suzana
29 mars 2011 23:18
Desires
Tack för tipsen Desires! Spanade in dina bilder och verkar superhärligt! Tänkter även ta till mig de vintips som du hade lagt upp på din hemsida ;) Försökte kika lite på de hemsidor du rekommenderade men tycker det verkar svårt att finna någonting "bra" i Kroatien när man enbart tittar på nätet. Då finner man inte dessa bra tips som Violando. Skall kika närmare på det men även Susiq kom med ett bra tips. Vi får se vad det blir i slutändan! :)
Susiq
Tack för tipset med bilen. Vi har planerat att vi skall stanna någon dag i Split också för att känna på atmosfären, så får höra oss för kanske är det allra smidigaste. Du kanske har något bra tips på boende där?
Tillbaka till Hvar så vill vi ju helst inte hamna för långt bort från centrum, utan vi vill kunna gå till det mesta, även Hula Hula Bar som är en tips jag tar till mig! Hotellet du rekommenderade verkar inte så pjåkigt, har du några mer tankar kring detta att dela med dig av? Ligger det "rätt till" så att man har gångavstånd till allt? Hur lång tid tar det ex till de olika "ställena" som man vill till om man går?

/Erik
30 mars 2011 00:22
Jag har ett par kompisar som har bott på Tri sestrice som Suziq rekommenderade och de tyckte det var väldigt bra också.
Jag har bott på fyra olika ställen i Hvar stad och alla har varit bra förrutom det sista stället vi bodde på. Mitt favoritställe är Jagoda & Ante Bracanovic House där jag har bott tre gånger. Man känner sig som hemma där och det kanske är därför jag tycker så mycket om det. http://hvar-jagoda.com/ På första våningen finns två rum med gemensamt kök, wc och terrass. På andra våningen finns fyra rum, alla med egen dusch/badkar och toalett. De har också egna balkonger och sedan finns en jättestor terrass som alla kan dela. Gemensamt kök finns också. Det tar ca 7-10 minuter att gå ner till torget och rivan. De är rekommenderade i både Lonely Planet och Routard böcker vilket betyder att man kan inte vänta för länge med att boka rum där.

Ett annat boende som jag tyckte var bra är det här: http://www.zeljka-tudor-hvar.iz.hr/
Jag tycker att det ligger ganska centralt men man måste promenera uppför ett par backar. Man får en fantastisk utsikt över staden och hamnen från balkongen.
Av Desires
30 mars 2011 11:44
Förstår att ni ungdomar vill bo riktigt nära innersta delen av mysiga Hvar.....På mitt inlägg om Hvar här: http://www.desires.se/#post10 har jag också ett annat förslag på superfräsch liten lägenhet mitt inne i gamla stan, den heter Badoljo http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303808-d1108654-Reviews-Apartments_Badoljo-Hvar_Hvar_Island.html
Bor du där har du verkligen nära till allt, ligger mitt inne i en gränd strax ovanför hotellet vid hamnen,

Jag kollade själv nu på de lägenheter du rekommenderade Suziq, de ser ju jättefina ut, bra tips o bra läge i stan! Ska lägga ut dessa lägenheter på min egen reseblogg också - bra med flera lägenhetstips eftersom jag ofta får den frågan vad gäller Hvar, så Tack!
Lycka till Erik, du kommer säkert hitta något mysigt i Hvar!