Split till Hvar ToR

20 aug. 2019 23:52
Visningar: 75
Hej!

Vi åker till Hvar på fredag och jag har funderat angående transfer med Tui eller om vi ska boka det själv. Med Tui kunde det nämligen ta flera timmar till det att vi var framme på Hvar, de verkar boka färja och inte katamaran.
Vi landar 8.45, borde man hinna med katamaran från Split --> Hvar 10.50 eller ska vi boka 11.30? Går en shuttlebus 9.15 men vet inte om man hinner med den?

På hemresan däremot har vi lite problem, vårt flyg går från Split 9.35 - senaste incheckning är 8.35. Tidigaste katamaranen går 6.30 från Hvar och är framme i Split 7.30 - hinner vi till flygplatsen med detta alternativ tror ni?
Om vi bokar med Tui tar man färja från Stari Grad 5.30 (som tar 2h) o då måste man åka tidigare för att ens ta sig till Stari Grad till dess - vi är inte jättesugna på det alternativet.
Av Marulk
21 aug. 2019 07:01
Låter som ett tight schema för hemvägen, oavsett vilket val men antar att Tui räknat ut att ni ska hinna. Det stämmer att färjan tar dubbel tid jmf katamaranen. När vi reste hem i mitten av juli var det strul på flygplatsen men tror att dagarna efter öppnades nya delen. Shuttlebus Split t/r tar ca 45min beroende på trafiken
Ring o prata med Tui om hemresan, resan till Hvar verkar ju inte vara ngt problem
21 aug. 2019 08:54
Ja, om vi missar flyget när vi bokat transfer med Tui så löser de så att vi kommer hem, om vi bokar själv måste vi ju själva hitta en hemresa också...
Det fanns även ytterligare ett alternativ såg jag. Med ferryexpress som åker 4.40 med buss från Hvar till Stari Grad och sedan 5.30 direkt därifrån med båt till flygplatsen. Då är vi på flygplatsen 7.30 men det är så himla tidigt att åka.. Vi funderade även på att boka hotell i Split sista natten för att slippa åka så tidigt men jag är så kluven nu över vilket alternativ som är bäst.

Tror du att vi hinner med 10.50 färjan till Hvar när vi landar 8.45?
21 aug. 2019 11:55
Nu gjorde vi så att vi bokade 11.30 båten över till Hvar då hinner vi troligtvis trots eventuell försening.
Vi bokade en hotellnatt i Split på torsdagen för att slippa vakna och åka till båten vid 4 tiden. Då kan vi vara vakna lite längre på torsdagen och strosa runt i split :)
Av Marulk
21 aug. 2019 21:20
Citerat från Sooofiaj:
Nu gjorde vi så att vi bokade 11.30 båten över till Hvar då hinner vi troligtvis trots eventuell försening.
Vi bokade en hotellnatt i Split på torsdagen för att slippa vakna och åka till båten vid 4 tiden. Då kan vi vara vakna lite längre på torsdagen och strosa runt i split :)
Låter som klokt beslut. Enbart shuttlebus till o från flygplats varierade i tid. Dessutom är Split en trevlig stad att strosa omkring .
22 aug. 2019 16:55
Tänk bara på att vara i god tid på flygplatsen för hemresan. Även om den nya terminalen är öppen så kan det vara långa köer.
Ha en trevlig resa. Värmen ligger idag på +34 gr och kommer hålla sig runt 30-strecket under Din vistelse här.
22 aug. 2019 23:18 (redigerad)
Senaste nytt: Imorgon fredag går alla busschaufförer i strejk (förutom de som kör på motorvägen) kl 10.00 - 10.15.
Tyvärr är nog detta bara toppen på isberget d.v.s det kommer att bli flera strejker inom olika yrken med tanke på de dåliga löner som betalas.
1 sep. 2019 14:37
Sooofiaj!
Hur gick det med alla transporter? Alltid trevligt med en återkoppling samt det kan hjälpa någon annan.

Hälsningar
Flera frågor om Hvar, Split, Brac och bussförbindelser (båt?) från Zadar
Kroatien Jaja81, 23 maj 2009
Updaterad av Mildatilda för 10 år sedan
1
Hejsan I början av juli ska jag och sambon ner till kroatien i 6 nätter, vi landar i zadar och jag tänkte vi skulle ta oss till Split (bra idé?). Jag vill ha sol och bad, men möjlighet till utflykter såklart. Första frågan är hur man enklast och snabbast tar sig från zadar till Split? ...
Att ta sig från Split till Hvar
Kroatien Brus, 7 mars 2013
Updaterad av Adriatic för 17 veckor sedan
5
Hej, Någon som rest från flygplatsen i Split till Hvar? Går det att ta sig dit med buss? Hur lång tid tar det ca? Och tips på¨bra prisvärt boende i Hvar, lägenhet, pensionat ? Tacksam för svar ... Adriatic: Numera går det även snabbfärja tex SplitExpress.com från Split Flygplats till Hvar och ...
Boende i Split/Hvar?
Kroatien Lolloloppan, 2 aug. 2016
Updaterad av Brigitta för 3 år sedan
2
Hej! Jag och pojkvännen flyger till Split den 20 augusti och är där en vecka. Min fråga är vart det är bäst att bo, i Split eller på någon av öarna? Vi vill festa, sola och helst uppleva 2-3 öar. Fungerar det att bo på Hvar och besöka de andra öarna under dagen eller bör man byta boende? ... ...
Split/Hvar/Brac/Trogir på en vecka?
Kroatien _magnus_, 12 juni 2014
Updaterad av _magnus_ för 5 år sedan
4
Kan någon se över vårt förslag för en vecka i Kroatien i Juli. Blir det för mycket? Ska vi bara välja en ö? Eller hoppa över Trogir? Dag 1 - Ankomst Split på morgonen. Utforska Split. Dag 2 - Utflykt till Krka nationalpark Dag 3 - Morgonfärja till Hvar Dag 4 - Hvar Dag 5 - Hvar Dag 6 - ...
Kroatien(Hvar & Split)
Kroatien Jessicapat, 1 aug. 2006
Updaterad av Abbebus2 för 11 år sedan
5
Hej! Jag och min pojkvän åker till Kroatien om några dagar. Vi ska vara i Split två dagar, sedan på ön Hvar(vi bor i Hvarstad) i fem dagar. Skulle vara roligt att få lite tips på vad man kan göra och sådant man inte får missa osv. Är det något som varit där nu i sommar? Hur är prisläget nu? Mvh/ ...
Split flygplats till Hvar o Jelsa
Kroatien Chilly97, 18 maj 2015
Updaterad av Desires för 4 år sedan
1
Hej, jag ska resa från Split flygplats den 20/5, landar kl 15 och undrar hur man bäst tar sig därifrån till Jelsa på Hvar? Finns det någon som vet?? ... Desires: Ser att det redan är imorgon du ska åka, så du har kanske tagit reda på detta själv nu, annars följande info: Du tar dig via ...

Om Split Split-området, Europa

Weekend
Matupplevelser
Arkitektur
Historia
Sol & bad

Split är beläget på en halvö i södra Kroatien och förmodligen den enda plats där besökaren kan njuta av en kopp kaffe i ruinerna av ett romerskt palats.

Som turiststad är Split ett av de ställen där det är allra enklast att kombinera sol och bad med historiska sevärdheter. Staden är belägen på en halvö i landets södra delar och har ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Hit kan du resa året runt men för garanterat sol och bad är det som bäst i maj–september.
Splits stadskärna är uppbyggd runt om ett världsarv, det UNESCO-klassade kejsarpalatset som en gång i tiden var hem åt romaren Diocletianus. Denna del av staden är helt bilfri och en mängd butiker, restauranger och uteserveringar trängs med smala gränder och pelare. Staden får en alldeles unik särprägel tack vare detta.
Utanför de gamla kvarteren sträcker sig strandpromenaden Riva utmed hamnen och kantas av restauranger och caféer. Staden har också flera matmarknader som är populära att besöka, oavsett om du handlar eller ej. Från Split utgår många segelturer till den kroatiska skärgården och öarna Brac och Hvar är populära för sina stränder och sin natur. Den som vill njuta av sol och bad utan att lämna staden gör detta bäst på stränderna Bacvice och Ovcice, ett stenkast från centrum.