Hvar?

17 feb. 2018 17:28
Visningar: 647
Jag har tidigare varit på Hvar, dock var detta 2012 och i sommar är jag och min kille sugna på att åka dit då han aldrig varit där tidigare men också för att jag inte kommer ihåg mycket från resan.

Samtidigt känns det kul att kanske åka till någon annan del av Kroatien då jag redan varit på Hvar, har ni tips på ställen så är ni mer än välkomna att lämna tips.

Vi är ute efter ett ställe med stränder att kunna slappa på under dagen men även ett ställe där det finns ett "uteliv" på så sätt med restauranger och barer. Vi är alltså inte ute efter några klubbar.

Tack på förhand!
Av Keja
17 feb. 2018 19:12
Från Hvar kan ni ta båt till bl a. Korcula och vidare till Dubrovnik. Åker ni åt andra hållet så hamnar ni i Split.
Av Ales
17 feb. 2018 22:18
Hur gamla är ni?
Makarska stad har ett utbrett uteliv- dock tycker jag själv att det är allllddeeelllees för mycket folk ( som det är överallt i Kroatien) för mig. Vattnet tenderar att bli smutsigt på em..
Av Desires
29 mars 2018 16:02 (redigerad)
NÄR ska ni åka, det har ju lite betydelse, tycker jag! I juli-augusti har jag hört att det numera är proppfullt m turister på mysiga öar som t ex Korcula och Hvar, men de flesta kan ju dessvärre inte välja tidpunkt f sin ledighet.
Men Jag uppskattar båda dessa öar, (o vi VAR faktiskt där under just juli månad 2006 o 2007)

KORCULA
På ön Korcula är det jättemysigt att bo mitt i den gamla vackra staden Korcula, där finns mängder m trevliga utetavernor, barer, cafeer, myllrande gränder o torg etc.
-HÄR mitt inlägg m foton o tips, om du vill kika in http://www.desires.se/#post6

BRAC
Ön Brac är den ö som ligger närmast Split (det tar ca 50 min med färjan dit). Du går iland i söta lilla orten Supetar, men jag tror ni mer skulle uppskatta den lilla men mycket trevliga byn Bol, där den välkända stranden Zlatni Rat ligger.
Med buss tar du dig lätt till Bol som ligger på andra sidan ön Brac (tror att det även går "mindre" båtar direkt till Bol från Split). Har för mig att jag läst att det även går båtar från Korcula till byn Bol, men är ej säker....
HÄR mitt inlägg om ön BRAC http://www.desires.se/#post93

Även världsarvsstaden TROGIR på fastlandet (15 min m bil från Split flygplats) tror jag ni skulle gilla!
Där finns mängder med restauranger, cafeer, barer, musikklubbar etc o massor med trånga mysiga gränder o torg i denna vackra stad!
HÄR mitt inlägg om TROGIR http://www.desires.se/#post194 (Nr i det inlägget!)

Lycka till! Kroatien är så härligt!
29 mars 2018 22:46
Förra sommaren i augusti var vi i Split men åkte även ut till de kroatiska öarna på olika dagsturer b.la. Brac, Hvar och sedan Trogir på fastlandet. Men jag föredrog nog split då det var en stor blandning och variation, både strandliv, nattliv, historia och shopping. Väldigt mysigt att bara strosa runt i de gamla delarna i staden som från början är ett gammalt slott eller fästning. Fullt av smågränder som leder till mysiga restauranger och uteserveringar! Det är på kvällen Split vaknar till liv innan dess befinner sig de flesta på någon av stränderna, men annars mycket marknader, massvis av uteserveringar längs hela hamngatan med utsikt över havet och i innerstaden finner man det romantiska och charmiga, älskar variationen i Split!