Hvar?

17 feb. 2018 17:28
Visningar: 432
Jag har tidigare varit på Hvar, dock var detta 2012 och i sommar är jag och min kille sugna på att åka dit då han aldrig varit där tidigare men också för att jag inte kommer ihåg mycket från resan.

Samtidigt känns det kul att kanske åka till någon annan del av Kroatien då jag redan varit på Hvar, har ni tips på ställen så är ni mer än välkomna att lämna tips.

Vi är ute efter ett ställe med stränder att kunna slappa på under dagen men även ett ställe där det finns ett "uteliv" på så sätt med restauranger och barer. Vi är alltså inte ute efter några klubbar.

Tack på förhand!
Av Keja
17 feb. 2018 19:12
Från Hvar kan ni ta båt till bl a. Korcula och vidare till Dubrovnik. Åker ni åt andra hållet så hamnar ni i Split.
Av Ales
17 feb. 2018 22:18
Hur gamla är ni?
Makarska stad har ett utbrett uteliv- dock tycker jag själv att det är allllddeeelllees för mycket folk ( som det är överallt i Kroatien) för mig. Vattnet tenderar att bli smutsigt på em..
Av Desires
29 mars 2018 16:02 (redigerad)
NÄR ska ni åka, det har ju lite betydelse, tycker jag! I juli-augusti har jag hört att det numera är proppfullt m turister på mysiga öar som t ex Korcula och Hvar, men de flesta kan ju dessvärre inte välja tidpunkt f sin ledighet.
Men Jag uppskattar båda dessa öar, (o vi VAR faktiskt där under just juli månad 2006 o 2007)

KORCULA
På ön Korcula är det jättemysigt att bo mitt i den gamla vackra staden Korcula, där finns mängder m trevliga utetavernor, barer, cafeer, myllrande gränder o torg etc.
-HÄR mitt inlägg m foton o tips, om du vill kika in http://www.desires.se/#post6

BRAC
Ön Brac är den ö som ligger närmast Split (det tar ca 50 min med färjan dit). Du går iland i söta lilla orten Supetar, men jag tror ni mer skulle uppskatta den lilla men mycket trevliga byn Bol, där den välkända stranden Zlatni Rat ligger.
Med buss tar du dig lätt till Bol som ligger på andra sidan ön Brac (tror att det även går "mindre" båtar direkt till Bol från Split). Har för mig att jag läst att det även går båtar från Korcula till byn Bol, men är ej säker....
HÄR mitt inlägg om ön BRAC http://www.desires.se/#post93

Även världsarvsstaden TROGIR på fastlandet (15 min m bil från Split flygplats) tror jag ni skulle gilla!
Där finns mängder med restauranger, cafeer, barer, musikklubbar etc o massor med trånga mysiga gränder o torg i denna vackra stad!
HÄR mitt inlägg om TROGIR http://www.desires.se/#post194 (Nr i det inlägget!)

Lycka till! Kroatien är så härligt!
29 mars 2018 22:46
Förra sommaren i augusti var vi i Split men åkte även ut till de kroatiska öarna på olika dagsturer b.la. Brac, Hvar och sedan Trogir på fastlandet. Men jag föredrog nog split då det var en stor blandning och variation, både strandliv, nattliv, historia och shopping. Väldigt mysigt att bara strosa runt i de gamla delarna i staden som från början är ett gammalt slott eller fästning. Fullt av smågränder som leder till mysiga restauranger och uteserveringar! Det är på kvällen Split vaknar till liv innan dess befinner sig de flesta på någon av stränderna, men annars mycket marknader, massvis av uteserveringar längs hela hamngatan med utsikt över havet och i innerstaden finner man det romantiska och charmiga, älskar variationen i Split!
Split till Hvar ToR
Kroatien Sooofiaj, 20 aug. 2019
Updaterad av Lisanilsson för 2 veckor sedan
7
Hej! Vi åker till Hvar på fredag och jag har funderat angående transfer med Tui eller om vi ska boka det själv. Med Tui kunde det nämligen ta flera timmar till det att vi var framme på Hvar, de verkar boka färja och inte katamaran. Vi landar 8.45, borde man hinna med katamaran från Split --> ...
Att ta sig från Split till Hvar
Kroatien Brus, 7 mars 2013
Updaterad av Adriatic för 17 veckor sedan
5
Hej, Någon som rest från flygplatsen i Split till Hvar? Går det att ta sig dit med buss? Hur lång tid tar det ca? Och tips på¨bra prisvärt boende i Hvar, lägenhet, pensionat ? Tacksam för svar ... Adriatic: Numera går det även snabbfärja tex SplitExpress.com från Split Flygplats till Hvar och ...
Någon som varit på Vis och Hvar?
Kroatien Albinae, 15 okt. 2017
Updaterad av Desires för 1 år sedan
11
Hej! Vi har bokat flygbiljetter till Split från 30 juli -18 t o r och 8 nätter framåt. Vi funderar över upplägg. Har prel.bokat lägenhetshotell 3 nätter i Vis, 3 nätter på Hvar och två nätter i Split. Vi som reser är en familj med en 17-årig son. 8 nätter är vad sonen max. kan tänka sig att vara ...
Tips? Hvar, Supetar eller?
Kroatien Ylvaaa, 5 nov. 2016
Updaterad av Ylvaaa för 2 år sedan
8
Hej, I sommar är vi två familjer som ska bila till Kroatien. Vi börjar med att stanna en vecka på Istrien där vi hyrt ett hus i brsec. Sedan drar vi vidare söder ut med siktet inställt på Komiza på ön Vis där vi tänkte stanna några nätter. Vi vill besöka någon mer av öarna ett par nätter och ...
Boende i Split/Hvar?
Kroatien Lolloloppan, 2 aug. 2016
Updaterad av Brigitta för 3 år sedan
2
Hej! Jag och pojkvännen flyger till Split den 20 augusti och är där en vecka. Min fråga är vart det är bäst att bo, i Split eller på någon av öarna? Vi vill festa, sola och helst uppleva 2-3 öar. Fungerar det att bo på Hvar och besöka de andra öarna under dagen eller bör man byta boende? ... ...
Kroatien/Hvar/Brac/Vis/Korcula
Kroatien Mollyyy, 10 apr. 2016
Updaterad av Gojkan för 3 år sedan
8
Hej allihopa! Jag har tänkt resa till kroatien i sommar. Har fått lite olika förslag, men kanske har någon här något att tillägga :) Reser till split och vill därifrån ta mig till hvar, brac, vis och korcula. Det finns säkert fler ställen så GE MIG TIPS! Vill se så mycket som möjligt. ...

Om Hvar Split-området, Europa

Arkitektur
Jetset
Lyx
Sol & bad
Stenstrand
Nattliv

Idylliska Hvar är en av de hetaste städerna i Medelhavet.
Det här är Kroatien eget Marstrand eller Sandhamn med segelbåtar, lyxmat och champagne.

Staden Hvar ligger vid västra spetsen på den kroatiska ön med samma namn.

Staden består av mycket vackra sandstenshus och ligger på en bergssluttning.

Under högsäsong är det mycket svårt att hitta billigt boende här, det kan till och med vara svårt att få plats på färjan hit.
Det här är en av Medelhavets trendigaste sommarstäder med massor av barer, boutiquer och gallerior.

Här går du omkring på labyrintlika kullerstensgator och beundrar de medeltida venetianska byggnaderna, tar en fika på det vackra Sveti Stjepana-torget eller en drink på en av de många trendiga barerna.

Om du är kulturintresserad så kan du se en föreställning i en av världens äldsta teatrar, salongen i Arsenal-byggnaden hade premiär redan 1612.